Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

petero 

všechny recenze uživatele

Collector je prvý režijný počin jedného z dvojice scenáristov sérií Saw a Feast a skoro scenáristov nového Hellraisera. Treba povedať že réžia mu ide od ruky (v tom dobrom zmysle) a i čo sa týka scenára sa tvorca predviedol v zatiaľ najlepšom svetle. Collektor disponuje feelingom Hellraisera i Saw sérii a scenár, kde hlavným hrdinom je lupič, ktorý pri svojom záťahu pristihne rodinu domu v rukách vraha, ktorý ich mučí tými najdrastickejšími spôsobmi a popritom v celom dome ponastavoval smrteľné pasce, je dostatočne lákavý. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Syrová, surová a po čertech zábavná variace na Saw. Hlavně si nepřipouštějte otázky typu: Jak ten hnusák v masce dokázal udělat z cizího rodinného sídla smrtící past za jedno odpoledne? To prostě není důležité. Co nás zajímá, je kočka v kyselině, sešitá tlama, pasti na medvědy a vyvrhnutý pantáta. A hudba Jerome Dillona (bývalý bubeník NINE INCH NAILS) je jedním slovem vychytaná. Jigsaw je nýmand. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. The Collector je film, který pomyslně šplhá k vrcholu žánru. A možná by na něj i úspěšně dosáhl, nebýt jistého množství (já si všimla asi šesti) nelogických kiksů jak v samotném ději, tak v chování postav. A jsem ráda, že zde nejsem jediná, kdo si povšiml jisté podobnosti Joshe Stewarta s Seanem Pennem:) Od začátku jsem si říkala, že je mi ten jeho jakoby vyhaslý, nepřítomný modrooký pohled jaksi povědomý. Během sledování jsem na to přišla a byla jsem potěšena, když uživatel verbal, ve svém komentáři tento můj poznatek potvrzuje:) Samotný "Sběratel" je vskutku velmi osobitý a jeho nástrahy a důmyslné pastičky jsou mnohdy značně brutální a nelítostné k nešťastníkům, kteří se jim dostanou do cesty. Místy jsem z nich měla dojem mixu Nezvratného osudu a Saw. Snímek se nese ve zvládnuté atmosféře potemnělé vily, v níž se setkají různorodí lidé, avšak každý z nich z odlišných důvodů a ne vždy zcela svévolně. Podmanivá hudba s různými skřeky skvěle dotváří krutý a krvavý děj a atmosféru. Závěr je nezajímavý a spíše předpokládaný. Škoda, že se více nedozvíme o osobnosti Sběratele. A ještě, jak píše hirnlego, Bundy to fakt schytal:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som skutočne príjemne prekvapený, pretože toto je vskutku nad priemerom obyčajnej horrorovej jednohubky. Bol som nepríjemne prekvapený, pretože miestami mi táto jednohubka priniesla vskutku nepríjemné prekvapenia. Raz, či dvakrát som musel dokonca film pauznúť, aby som to mohol predýchať. A to sa u mňa nestáva často, takže palec hore. Za plus považujem výkony hercov, napriek pomerne neznámemu obsadeniu a taktiež záver, ktorý mnohé naznačuje. Scenár deravý ako minuloročné ponožky pred Vianocami, ale ak si fanúšik tohto žánru a po vymäknutí saw-série ti chýba trošku šťavnatých gore scén, tak neváhaj a sťahuj! 75%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má dobrej "nášlap" ze začátku ... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání ... maskovanej psychouš v domě ... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složitý pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne ... Ten barák je jedinný místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují ... Úplně nesmyslný scény, tak moc, že to i mě vadilo a to v tomto žánru snesu ledacos ... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel ... No a násilí+gore ... Taky "nic moc" ... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych o 15 let zpátky ... A vůbec ... Tom Savini už před 30 lety tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláklé ... Mučení a týrání ... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné ... Teď si říkám, proč tomu nedám vlastně jen 2*, ale ono se to na druhou stranu dalo skouknout. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrej potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen ... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Treeboo)
  • Pôvodne mal byť film financovaný štúdiom Dimension Films. Keď sa však štúdio dostalo do finančných problémov, z realizácie projektu vzišlo a práva na neho sa dostali k spoločnosti Lidell Entertainment. Tá film uviedla aj do kín, síce v obmedzenom počte kópií a na krátku dobu, ale vcelku úspešne. (Film stál 3 milióny dolárov a v severoamerických kinách zarobil viac ako dva a pol násobku svojho rozpočtu.) (beso74)
  • Keď auto Zberateľa narazí zozadu do ambulancie, na počudovanie má v nasledujúcich záberoch úplne nepoškodenú prednú časť masky. (beso74)

Reklama

Reklama