Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Collector se dá považovat jako excelentní horor, poněvadž svojí atmosférou a napětím trumfne ledacos. Děj se sice odehrává v jediném domě, ale za to je zvládnutý perfektně a ani chvilku nenudí. Pasti jsou výborné a svojí brutalitou se blíží k Saw. Když umí režisér natočit horor a udělat z něj takové dílo jako je Collector, tak mám vždy obrovskou radost. Nejvíc mě těší, že se nejedná pouze o typickou béčkovou vyvražďovačku jako tisic dalších a jen na jedno téma (zabít co nejvíc lidí)... 7/10 = 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som skutočne príjemne prekvapený, pretože toto je vskutku nad priemerom obyčajnej horrorovej jednohubky. Bol som nepríjemne prekvapený, pretože miestami mi táto jednohubka priniesla vskutku nepríjemné prekvapenia. Raz, či dvakrát som musel dokonca film pauznúť, aby som to mohol predýchať. A to sa u mňa nestáva často, takže palec hore. Za plus považujem výkony hercov, napriek pomerne neznámemu obsadeniu a taktiež záver, ktorý mnohé naznačuje. Scenár deravý ako minuloročné ponožky pred Vianocami, ale ak si fanúšik tohto žánru a po vymäknutí saw-série ti chýba trošku šťavnatých gore scén, tak neváhaj a sťahuj! 75%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nějaká královská hororová podívaná to rozhodně není, ale pár kvalitních momentů určitě nabízí. Škoda, že jsem se do komentáře nevrhnul vzápětí po projekci, protože teď už mi toho v hlavě (kromě vysvlečené Madeline Zimy a nesmírně půvabné Danielly Alonso) nic moc nezůstalo. Je to dané mimo jiné tím, že se o postavách opět prakticky nic nedozvíme a samotná motivace sběratele je také nejasná. Přesto tvůrci dokáží zaměstnat divákovy smysly, mrazivá atmosféra a intenzivní očekávání tahají spolu se slušnými herci dílko k lehkému hororovému nadprůměru. Jenže nelogičnosti se postupně kupí (jak dlouho to tam musel vyšinutý chlápek připravovat; jak to, že se postavám daří neustále se navzájem míjet; jak to, že psychopat jednou nečekaného hosta slyší, jindy ne.. atp.) a tvůrci doplácejí na to, že jejich hranice mezi výborným nápadem a bezchybnou realizací je nesmírně tenká. Třeba nekompromisní francouzské Inside nebo britské Eden Lake na mě zapůsobily o mnoho víc. PS: Natahovaná finále (a vesměs negativní dovětky) mi vadí už delší dobu.. Místy promarněná šance, ale jinak dobré.. takže za tři!! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trochu drsnější horor z americké produkce. The Collector je trochu podobný Saw, přičemž Saw do brutality možná i předčí, ale do myšlenky SAW má ještě hoooodně daleko. Co mě na tomto snímku docela zklamalo byly poněkud přehnané pasti - ty by musel vytvářet tak měsíc a né jednu noc. Ale ještě víc mě zamrzel fakt, že vlastně nevíme nic o vrahovi (kdo to je, proč to dělá...). Tak jsem doufal, že se to na konci nějak pěkně a smysluplně uzavře, ale to se taky nestalo. Nějakým zázrakem se podařilo vrahovi zlikvidovat všechny policejní auta a pak docela efektivně vlítnul do sanitky a chudáka odtáhl. Prostě s koncem nemůže být moje hororové srdíčko spokojené ani náhodou. Takže 3 hvězdy a tím to hasne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drsný, brutální, nechutný, neuvěřitelně dlouho napínavý, nepříjemně emocionální, intenzivní, dobře vymyšlený - to vše rovná se DOBRÝ horor. Zápletku nelze dost dobře popsat, aniž bych něco prozradil a zbavil vás tak (možná) stejně mylného očekávání v úvodu. Alespoň stručně: jeden prostorný rodinný dům, psychopat, zvrácená hra na kočku a na myši (se spoustou pastiček), nevšední sběratelský koníček. Moc nechápu námitky, alespoň u těch pár komentů co jsem četl. Například nelogičnosti v tom co vrah slyší a co najednou ne - není to třeba tím, že jednou je v domě úplné ticho a podruhé nikoli? Možná jsem pár nelogičností nezachytil, ale to mohlo být jen díky tomu, jak mě sebou strhlo napětí a vžití se do děje. Takže asi jediný, co mi vadilo, byl místy hudební doprovod, ale to je spíš takový mini mínus. COLLECTOR pochází od těch samých autorů jako SAW IV, V a VI (plus VII), což je znát, a jinak mi připomnělo třeba ještě MURDER-SET-PIECES, STRANGERS, nebo HOME ALONE:) Nepříjemnou atmosféru se daří navodit i téměř z ničeho, v tomto ohledu jsem si vzpomněl na CHILDREN, kde to ale šlo spíš na úkor věci. To napětí tu na mě opravdu působilo, a to skoro po celou délku stopáže(!). Celkově maximální spokojenost. (P.S. bacha ještě, zaznamenejte krátký bonus po závěrečných titulcích) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)
  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)
  • V červenom Forde Mustang hrá skladba "Bela Lugosi's Dead" od Bauhaus, ktorá prvý raz zaznela v horore Hlad (1983). (BlackTom)

Reklama

Reklama