Reklama

Reklama

Magdalena

(TV film)
Česko, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Od neskutečného snu malé holčičky ke skutečnému životu světové pěvecké hvězdy. Stylizovaný filmový portrét Magdaleny Kožené pohledem Ondřeje Havelky.  Hudební portrét Magdaleny Kožené, ve kterém charismatická zpěvačka vypráví svůj životní příběh od neskutečného snu malé holčičky ke skutečnému životu pěvecké hvězdy. Sebeironické curriculum vitae ve stylu zpívaného barokního recitativu střídají autentické rozhovory v zákulisí velkých scén i v soukromí. Její okouzlující zpěv zazní i v uzavřených, filmově zpracovaných áriích - minipříbězích na hudbu Bizetovu, Haendelovu, Bachovu a Brittenovu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ondřeje Havelku jsem nikdy nijak zvlášť v oblibě neměl, a po zhlédnutí jeho režijního dokumentu o přední české umělkyně si tedy rozhodně nepolepšil. Ba naopak. Divím se Magdaleně Kožené, že přistoupila na tuto formu rádoby hraného dokumentu, zejména pak na klipy speciálně utvořené pro toto dílo. Pokud někdo hodnotí pěti hvězdičkami, plně doufám, že tak činí pouze na základě umění paní Kožené a toho, co dokázala. Jelikož práce pana Havelky za více než jednu hvězdičku opravdu nestojí. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že z hodin strávených s touhle výjimečnou dámou šlo vyždímat daleko více. Ale milovníka klasické hudby neznudí. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krásný stylizovaný dokument o Magdaleně Kožené není sice tak nadoblačný jako ten z Arte, který mě k ní před lety přivedl... ale i tak je perfektní. Očarovala mě především její schopnost sebeironie, při které neztrácí nic na své kráse a umu. Nečekala bych něco takového od Ondřeje Havelky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument dobrý, spíš více hudební než dokumentární. Z ječících zpěvaček mi Kožená vadí nejmíň a hudební ukázky byly docela zajímavé, zvláště renesanční polyfonie. Když říká , že je blíženeček, tak ve mě hrklo... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama