Reklama

Reklama

V roli predátora

(TV film)
  • Česko Být predátorem (více)
Francie, 2006, 51+50 min

Obsahy(1)

Ponořit se pod hladinu kteréhokoliv oceánu znamená vstoupit do nebezpečného světa, kde vládnou predátoři.

Světu pod hladinou oceánu vládnou mořští predátoři. Všichni mají své tajné zbraně a jsou obdařeni netušenými schopnostmi. Zatímco jedni jsou vynikající stratégové, jiní spoléhají na sílu či rychlost. Všechny tyto dovednosti si mořští predátoři pěstovali a zdokonalovali po miliony let. Výsledkem je, že se v tomto rozlehlém mořském království prosadili. Ať už se nacházejí na vrcholu či nižším stupni potravní pyramidy, řídí se stejnými pravidly: přizpůsobit se chování kořisti a nasytit se, nic víc. To je klíč k přežití.

Druhý díl francouzského dokumentu o mořských predátorech zavede diváky do extrémních podmínek na obou zemských pólech, kde voda a vítr tvoří prokřehlý svět ledu a mrazu. Nekorunovaným vládcem ledového království, Arktidy, je lední medvěd. Jeho panství však má své hranice: daleký sever představuje jen část polárního světa. Neboť na opačném konci zeměkoule se rozprostírá další ledová říše, ještě mrazivější a izolovanější. Antarktida. Vlast vrcholového predátora, jehož můžeme srovnávat s ledním medvědem. Je jím tuleň leopardí. Ačkoli oba mají odlišné techniky lovu, žijí v podobných biotopech - ledových polích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

galba 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tyhle dokumentární seriály o přírodě ať už britské, nebo francouské, dokonce i většina seriozních amerických, jsou vězšinou zajímavé.... ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama