Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erotická tragikomedie o stárnoucí ženě, která chce vrátit čas.  55 letá Tamara má už dost mužů své generace, které vidí jako neustále rozumující, zatrpklé a zbavené všech ideálů. Podává si inzerát: Zralá, mírně zvrhlá žena, hledá chlapce od 18ti do 24 let. Přihlásilo se jí 650 chlapců….Od té doby nic jiného nedělá, než třídí inzeráty, vybírá si chlapce a setkává se s nimi. Záhy zjistí, že jim nahrazuje matku, učitelku sexu, léčitelku duše. Dokumentární film o babičce, která se musí vyrovnat nejen se stárnutím… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru by dokumentární film měl rozvíjet diskuzi a pochopení mezi různými společenskými vrstvami. Pokud je takový film o člověku, který vybočuje z "normy", pak je strašně důležité, aby téma nebylo zjednodušováno a jeho zpracování příliš nerozdělovalo společnost na dvě skupiny: ti, co se na výsledný dokument dívají a vsugerovávají si, že vedou hodnotnější životy než lidé zobrazovaní, a pak ti, kteří jsou natáčeni a často slouží jako jakési loutky pro pobavení publika, které si tímto potvrzuje svou vlastní důležitost. Mám takový dojem, že přesně tímhle směrem Babička jde. Hrdinové zde jsou opravdu jen jakési postavičky, které slouží k našemu pobavení. S tímhle dokumentárním přístupem prostě nelze souhlasit, protože namísto služby společnosti a jejímu stmelování jí naopak rozděluje na "lepší" a "horší" vrstvy - což je největší zlo. Podobně omezeným filmem je taktéž opěvovaný studentský film 59-184-84. ()

DoubleJo 

všechny recenze uživatele

Kamoska mi ho doporucila, vraj sa nasmejem.Mala pravdu. A pri tom to vobec nie je komedia. Ale ja som jednoducho zo vsetkych tych typkov, co sa tam striedali nemohol, jeden smiesnejsi ako druhy. Na druhej strane bol zaujimavy pohlad na zrelu zenu, ktora strieda milencov ako na beziacom pase no napriek tomu som z nej nemal pocit ze sa sprava ako stetka. A ten dokumentarny sposob ma troska odradzoval ale nakoniec sa mi to celkom pacilo. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Škodolibý voyerismus bez sdělení, roztěkaný, řemeslně nezvládnutý – neobratná kamera, roztahaný střih, mizerně sejmuté dialogy. Ať si lámu hlavu jak chci, nenacházím tam jedinou pozitivní věc… Vlastně přece: klučina, co na začátku ohledává klávesy rozladěného piana takovým způsobem, že by Cale záviděl – ten tam sice spadl z úplně jiného filmového vesmíru, ale tu jednu hvězdičku si zaslouží. ()

tereza_p 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009: Jedním slovem zklamání. Myslím, že se slečna/paní režisérka měla jasně rozhodnout, co vlastně chce natočit, protože výsledný hybrid hraného filmu a dokumentu (pry tam byly asi dva autentické záběry) byl špatný. Myslím, že udělat normální hraný film a do titulků hodit známé "Podle skutečných událostí" by bylo nejlepší a nejmíň násilné řešení. ()

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Babička je mimoriadne zaujímavý film a dlho mi trvalo kým som si svoj názor ucelil do podoby, v ktorej ho prezentujem teraz. Po prvé, režisérka sa vôbec nesnaží film urobiť extra profesionálnym, a tak viditeľné mikrofóny na vrchu kamerového záberu alebo odrazy kamery v zrkadle nie je vo filme nič nezvyčajné. Za druhé, je celý film nakrúcaný zvláštnym štýlom- má dokumentárno- dramatický charakter, nech to znie akokoľvek nezvyčajne. Za tretie film taktiež nie je ani po umeleckej stránke nijako šokujúci, herecké výkony sú priemerné a žiadne prekvapujúce scenérie tiež nečakajte. Ale napriek tomuto všetkému, je film na jednej strane poburujúci a neuveriteľne zvrhlý (nebolo mi vôbec po chuti dívať sa na sexuálne scény starej babky so 17 ročným mladíkom); a na strane druhej je to paródia práve na tento štýl života. Čo je obrovské plus filmu- nesnaží sa nijako moralizovať. Proste ukazuje zúfalú starú dámu, ktorá sa snaží nejako (v tomto prípade dosť nezvyčajne) zmieriť so životom. Odporúčam pozrieť ľuďom, ktorí majú kus života za sebou (tí budú najlepšie chápať skrytý humor) a samozrejme neodporúčam pozrieť ľuďom, ktorých poburujú nie moc príjemné zábery na staršiu dámu.... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama