Reklama

Reklama

Spolek nemilosrdných

  • Česko Sesterstvo nemilosrdných (více)
Trailer

VOD (1)

Pětice vysokoškolaček tvoří tajné sesterstvo, které musí držet pohromadě navzdory všem překážkám. Toto pouto je podrobeno těžkému testu, když po divoké párty zemře jedna z nich. Raději, než přiznat se policii a pohřbít si vlastní budoucnost, rozhodnou se dívky zahladit zločin a ukrýt zkrvavené tělo. Léta poklidně plynou a kamarádky pomalu končí studium na univerzitě. Na rozlučkové oslavě se však ukáže, že někdo ví o jejich strašlivém tajemství a hodlá se mstít. Je snad mrtvá dívka pořád naživu?

Napínavá teenagerovská vyvražďovačka Sesterstvo nemilosrdných je remakem klasického hororu Dům milosrdných sester z roku 1983. Jeho důležitost v rámci žánru dokazuje i fakt, že byl vybrán na První filmovou přehlídku Quentina Tarantina v Austinu v roce 1996. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (188)

Slasher 

všechny recenze uživatele

No nic speciálního, ale zábava to je, dívá se na to hezky, fandy subžánru rozhodně uspokojí. Zápletka je klasická - skupinová vina a la I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (v tomto ohledu a pro naší generaci asi nejznámnější titul). 5 'sester' z dívčího spolku Theta Pi se rozhodne zatajit smrt jejich kamarádky, jenže samozřejmě že po nějaké době dojde na něčí odplatu. Ten někdo si pro ně jde v černém hábitu a s lehce upravenou montážní pákou... SORORITY ROW je vlastně remakem filmu z roku '83, porovnat zatím nemám tu možnost. Nicméně připomíná celou tunu dalších slasherů z let 80., tak není až tak těžké si ten originál domyslet.. Novinka působí uhlazeným dojmem (značná část děje se odehrává na studentských párty), ale vraždy jsou dostatečně surový a krvavý, i když celkem na jedno brdo. Dojde na spoustu vyvražďovačkových klišé a ohraností, rozuzlení je trochu sračka, ale já říkám: a co jako. Závěr viz. první věta. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Úplně klasická teen vyvražďovačka, které nic nechybí, včetně hloupoučkého žávěru, ale ani nepřináší nic nového. Za zmínku stojí některá pěkná děvčata (hlavně ten párty úvod) a celkem originální mordy s křížovým klíčem na kola, to jsem snad viděl poprvé a je i celkem fájn, že vraždy nejsou mimo záběr - top scéna asi ta ve sprše a skleněná láhev v krku. Každopádně, při sledování jsem se celkem nudil, atmosféra zde není skoro žádná, dialogy a chování postav úplně typické pro tento druh Hororu, prostě blboučké a nereálné. Na jedno zhlédnutí, třeba v sobotu podvečer, před chlastačkou. (Full HD) ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nejsem jediná, komu to připomíná tajemství loňského léta:). Děj: členky vysoškolského dívčího spolku omylem zaviní smrt své kamarádky, svrhnou její tělo do nějaké díry v zemi (přece nepřijdeme o své večírky, super hadry, kluky a popularitu, no ne?) a za to je čeká odplata v podobě vraha, jehož zbraní je montáží páka. Kdyby nebylo stupidních dialogů, trhlin v logice a rádobyvtipných party scén, jednalo by se o lehce podprůměrný slasher, ale závěrečná čtvrthodina to poslala do... *doplňte libovolné sprosté slovo, které se vám líbí*. Vážně, takhle stupidní konec jsem nečekala a musela jsem díky němu srazit hodnocení na 1*. A závěrem pár poznámek k logice a fyzice: Budovy hoří právě takovou rychlostí, jakou momentálně filmaři pro jednotlivé scény potřebují; hasiči rovněž přijíždějí v momentě, kdy se to hodí do scénáře nejvíce; to, že v okolí řádí úchyl a likviduje vaše kamarádky, není důvod pro volání policie; 20 minut = hodina. No, radši se podívám na původní film z osmdesátek a budu doufat, že to není tak špatné jako tento jeho remake. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Obyčajná, bezduchá, americká zlátanina a klišé, ktoré je opozerané a nemá čo ponúknuť. Úvod máličko navnadil a naznačil, že film nebude úplne k ničomu, divák tak čaká a čaká a zrazu nič. Nudný stred filmu, dianie ide mimo a záver taktiež. Vrah, vraždy, krv a to je tak všetko. Technické prevedenie je ledva priemerné a obsahom hlboko pod priemer. Nuda s nudnými postavami a hercami respektíve herečkami, ktoré za veľa nestoja. 40% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Takhle by to dopadlo, kdyby vrah z Vřískotu navštívil holky ze seriálu Gossip girl, aneb i zlatá mládež vobčas něco posere. Slasher je snad jediný žánr, který u hororu vždycky vítám. Většinou totiž neznáte totžnost toho pošahaný vraha, který systematicky zabíjí. A pokud je to uděláno fakt mysteriozně, dost si užiju to hádání, ale tady... ač se to může zdát nepravděpodobně, máte řešení hned před nosem a mne to napadlo jako jedno z prvních řešení, ale nechtěl jsem takovej závěr, protože to znamelao naprostou suchost. Bohužel se stalo no. Není to taková stylařina jak Jennifer's Body, ale určitě dobrá "teen" záležitost. Lidi, moc se pitváte v detailech. Pokud chcete něco bez chybnýho, čumte na jiný filmy že jo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Film byl poslán do kin pod jménem "Solidarity". (Pumiiix)
  • Dívčí kolej se v tomto filmu jmenuje Rosman, což je příjmení producenta tohoto filmu. (Pumiiix)

Reklama

Reklama