Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zombieland je postmoderní vize filmové zábavy dnešní mladé generace, která v sobě spojuje dva očividně pokleslé žánry - zombie úchylárnu a teenagerskou komedii, jejíž klišé a manýry tenhle projekt docela spolehlivě sráží až na mnohdy neúnosnou mez, neboť dráždí jak typicky looserovský hrdina, který řeší především to, kam zasunout, jakož i průhledná snaha scénáristů přihrát mu do bytu nejkrásnější mladou sousedku a vydyndat nějaký ten dramatický oblouk, na jehož konci je romanticky vzniklý párek trhlého geeka a sexbomby, uvěřitelný leda tak v Big Bang Theory, o používání pouze těch nejatraktivnějších dopravních prostředků či bezútěšném sklonu v násilí nemluvě... Na režii Rubena Fleischera je znát jeho videoklipová minulost, sází na efekt a zkratku, vypráví především obrazem, jak už to u videoklipů bývá, a řada pasáží snímku jsou vlastně ucelené videoklipy. Ta estetika překvapivě patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí, jelikož Ruben Fleischer ovládá své řemeslo skutečně obstojně, na všechny ty zpomalovačky a efektní crashe se tedy dívat dá. Vrcholem je pak cameo Billa Murrayho, ten člověk má skutečně úžasný smysl pro humor a sebeironii. A kvůli tomu stojí tahle hororová komedie za vidění... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, čo od filmu čakáte. Tvorcovia totiž podobne ako Wright-Pegg-Frost zmiešali zombie masaker s iným žánrom - tí prví s britskou vzťahovkou, títo zase s inteligentnejšou teen romantikou v štýle Adventureland či Nick and Norah. Úvod rozpumpuje zábavné jatky... a potom film prudko zvoľní tempo. Pre niekoho sklamanie, podľa mňa sa film práve v nezombíckych scénach mimoriadne zdvihol, stavil na sympatické postavy, záblesky z ich minulosti a prehlbujúce sa vzťahy. A Bill M. samozrejme tiež zábavu nepokazil, práve naopak. Práve táto "uvoľnená časť" filmu ("Takto som neplakal od Titanicu!") je dôvodom, prečo chcem vidieť sequel a dozvedieť sa o hrdinoch viac. Pokiaľ k tomu bude aj väčšia porcia mozgov a bude k tomu opäť hrať stará Metallica, tým lepšie. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

I přes nesmyslnej nápad jet ve světě plném zombií do lunaparku je ten film skvělej. Všichni zůčastnění jsou sympaťáci a gagy jsou opravdu povedené. Největší maso nastává právě na konci na pouti, kde Woody Harrelson kosí zombíky na horský dráze, ale nejlepší část filmu pro mě je zastávka v rezidenci Billa Murraye. A hlavně je to asi první zombie film, kde je prostor i na romantiku a hlavně hlavně po druhym zkouknutí vim, že se na to podívám ještě hodněkrát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23,6miliónaTržby USA $75,590,286Tržby Celosvetovo $102,791,207Tržby za predaj DVD v USA $31,692,388 //počet predaných kusov 1,996,354║ Fajn oddychovka z celkom zaujímavým obsadeným, réžia nie najhoršia, spomalovačky, triky, masky, uspokojili ale nejak ma to na viac než na klasický priemer neohúrilo, ale aj tak spokojný. /60%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uvod s pravidlama je fajnovej, vtipnej a krvavej. Skoda, ze prostredni cast je slabsi, tvurci rozhodne mohli vic pritlacit na pilu a ne furt dokola omylat ke konci uz otravny pravidla, prostredek tak zachranuje hlavne dokonaly cameo Murraye. No a zaver je totalni rezba. Proste jsem cekal zombie jizdu stoleti a dostal "jen" paradni zombie komedii, u ktery se nebudete vubec bat, ale bohuzel se ani zas nejak extremne nenasmeje, coz je taky trochu dany tim, ze Fleischer neni zkusenej reziser a proste nektery sceny neumi spravne podat a pritom potencial byl velikej. Nicmene sem tam nejaka slusna hlaska prilitne, nejakej ten vtipek se taky povede, cely je to spravne brutalni a krvavy a obcas vykoukne i nejakej ten dobrej napad, to vse navic podporeny sympatickejma hercema v cele s master drticem Woodym, kterej si to teda uziva ve velkym a jehoz motivace pro zmasakrovani desitek zombiku je ziskani buchticky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Hlavní hrdinové použijí auta Hummer H2, Cadillac Escalade, GMC Yukon XL Denali, BMW 650i a Saab 9-5. (imagoo)
  • V závěrečné scéně má Tallahassee (Woody Harrelson) nejdřív zbraně Nickel M1911A1 a SIG-Sauer P226, ale o chvíli později střílí ze dvou Nickel M1911A1. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama