Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný historický film, ktorý je pokračovaním skvelej jednotky a zároveň aj ukončením jedného skvelého historického spracovania, ktoré podľa mňa nemá v rámci žánru absolútne žiadnu konkurenciu. K tomuto filmu nie je potrebné písať plnohodnotný komentár, kedže prakticky všetko podstatné som už vyjadril k jednotke. Zase je to úchvatné dielo, na ktoré sa veľmi dobre pozerá, sú tu nádherné scenérie, zaujímavé interiéri, dokonalá réžia. Z jednotky som bol nadšený, ale musím povedať, že toto pokračovanie sa mi páči ešte o niečo viac. Môže za to asi mierne zaujímavejší scenár, kvôli ktorému sa mi nebojové scény dvojky páčia ešte viac ako jednotky. Zaujalo ma kamarátstvo špiónky s protivníkovým vojakom a mnohé zaujímavé scény ako napríklad kradnutie šípov. Ale určite prekvapí fakt, že rozdiel medzi bojovými scénami oboch dielov nie je moc veľký. Môže za to hlavne námorná bitka, ktorá nie je až tak dobrá, aj ked´ dobrých momentov sa aj tu dosť nájde. Ale našťastie pozemná bitka je už perfektná a obsahuje mnohé skvelé scény. V tomto filme ma veľmi zaujali aj dialógy a monológy. Milujem tieto čínske myšlienky, jednoducho čo veta, to zážitok. Jediný zlý pocit, ktorý som z tohto filmu mal je ten, že sa skončil a to si myslím, že jasne hovorí o kvalitách filmu. 90% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dění se tentokrát prakticky nehne ze zálivu u Rudých útesů a většina stopáže se zaobírá zajímavým předbitevním taktizováním, intrikami (nejvíc mě dostalo lstivé získání 100.000 šípů) a přípravami na rozhodující bitvu. Na konci se Woo doslova spustí válečné orgie, které jsou až tak megalomanské, že ke konci již moje receptory únavou nestíhaly :o) Přesto mi přišly bitevní výjevy v prologu zajímavější, jak taktickým záměrem, tak i ukázkou bojových superschnopností jednotlivých hlavních aktérů, které ve druhém díle spíše ustoupily do pozadí (což jsem patřičně olitoval). ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší a velkolepější než první část. Místo bezduchého vizuálního samožerství nastoupili emoce, city, lidskost, vtip, nadhled a opravdové postavy, kde si na vojáčky nehrají dobří se zlými, ale pouze ti, kteří sledují politické zájmy, rámované gesty o přátelství a hrdinství. To vše pak korunuje závěrečné ohnivé inferno, kde se práská hořícím bičem. Děkuji, Johne! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Omaha Beach podle Johna Woo, jinak se druhý díl Red Cliffu nedá popsat. První polovina plná taktiky, chytrého plánování a mazaného Takeshi Kaneshira ubíhá v celku svižně, občasné vtipy vskutku pobaví. Pak se ale režisér vytáhne do výšky nebes a přímo pod nos naservíruje jednu z největších válečných scén všech dob. Netuším, jak to vypadalo ve skutečnosti, ale tahle čínská verze Dne D na mne nehorázně zapůsobila. Asijský Pán prstenů se nadmíru povedl! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž jako první díl, opět je tu kladenej důraz víc na taktizování, strategie nebo lsti místo na bitvy, což při Woově perfektní režii a hereckých výkonech Tonyho Leunga nebo Kaneshira zase tolik nevadí a navíc to je podle mě přehlednější, propracovanější, postavy jsou jasnější a vizuální stránka hodně zajímavá, ale přece jenom čekat v přepočtu i s prvním dílem na závěrečnou bitvu téměř 4 hodiny, to je fakt moc a krom toho bych po takovým čekání očekával něco daleko monumentálnějšího, ale naštěstí díky Woově velkýmu smyslu pro dokonalý vizuální ztvárnění každičkýho záběru to působí i tak úžasně nádherně, i když se nejedná o žádnou převratnou bitvu, obzvlášť ten ohnivej podkres je perfektní. Celkově Woo svůj první velkofilm zvlád celkem s přehledem a někdo, kdo upřednostňuje děj a taktizování namísto bitev a soubojů, bude asi absolutně spokojenej, ale mě Woo úplně neuspokojil ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama