Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Druhá část je více pohádková, bohužel o to slabší. Nakonec mě klid před závěrečnou vřavou bavil víc, než samotná bitva. Jako válečný film tím pádem trochu strádá. Je to hlavně proto, že ač jsem přistoupil na heroické výkony ústředních sympaťáků, tentokrát nebyli nepřemožitelní bojovníci....ale prostě jen nesmrtelní:-(. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa v podstate jedná o naťahované zavŕšenie príbehu, tento film na mňa pôsobil oveľa kompaktnejším a celkove kvalitnejším dojmom. Jedná sa o vrcholne profesionálne dielo so skvelou atmosférou a epickými bojovými scénami. John Woo je si zaslúži uznanie, že úspešne ukočíroval takýto gigantický projekt. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sice jsem z toho nebyl tak nadšen jako z jedničky, ale John umí, herecké obsazení byť je skvělé, tak zde jednotlivé postavy ustupují do pozadí, důraz se klade na kolektivní souhru. Uvidíte dobré vizuální orgie, zejména noční bitva mě dostala. Ale námořní bitva mě tak nějak zklamala, čekal jsem více. Přesto, kdo má rád tento typ filmů nemůže se zklamat. OST je dobré, ne že bych měl nutkání poslouchat ho mimo film, ale svoji funkci plní dobře. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

John Woo s mistrovstvím sobě vlastním provede své hrdiny zákeřnou epidemií, sítí špionáže a propletencem intrik až k rozhodující monumentální bitvě, v níž jde o všechno … a utopí pobřeží v ohnivém moři. Dynamika příběhu je oproti prvnímu dílu trochu odlišná, opatrné vyčkávání, taktizování a zvažování sil a šancí soupeře vystřídá velkolepá akce až ve druhé polovině snímku, přesto - nebo právě proto - tvoří oba filmy dokonale kompaktní a neoddělitelný celek se strhující, neopakovatelnou atmosférou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž jako první díl, opět je tu kladenej důraz víc na taktizování, strategie nebo lsti místo na bitvy, což při Woově perfektní režii a hereckých výkonech Tonyho Leunga nebo Kaneshira zase tolik nevadí a navíc to je podle mě přehlednější, propracovanější, postavy jsou jasnější a vizuální stránka hodně zajímavá, ale přece jenom čekat v přepočtu i s prvním dílem na závěrečnou bitvu téměř 4 hodiny, to je fakt moc a krom toho bych po takovým čekání očekával něco daleko monumentálnějšího, ale naštěstí díky Woově velkýmu smyslu pro dokonalý vizuální ztvárnění každičkýho záběru to působí i tak úžasně nádherně, i když se nejedná o žádnou převratnou bitvu, obzvlášť ten ohnivej podkres je perfektní. Celkově Woo svůj první velkofilm zvlád celkem s přehledem a někdo, kdo upřednostňuje děj a taktizování namísto bitev a soubojů, bude asi absolutně spokojenej, ale mě Woo úplně neuspokojil ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama