Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

tombac 

všechny recenze uživatele

Až příliš dlouhý a rozvleklý klid před napjatě očekávanou finální bitvou, během kterého se taktizuje, špehuje, konverzuje, a princezna využívá více prostoru ke zbytečně vyčuhujícímu "románku", jsou důvodem faktu, že druhá část pro mě není tak návyková podívaná jako "prolog". Výrazný prvek prvního dílu - efektní bojové exhibice jednotlivých postav, je tu víceméně obětován ve prospěch týmové práce. Finální akce nepostrádá rozmáchlost, nápad a překvapení (vrchní stratég naplňuje očekávání), přesto mám po prvním zhlédnutí "epilogu" pocit, že jsem dostal méně, než jsem čekal, a postavy, s kterými jsem se v jedničce tak sžil, tu přišly o část své chemie. Další projekce jsou jisté, takže se uvidí... Prozatím 7-8/10. A Johne, to práskavé "trhání" grafických předělů obrazu sis mohl odpustit. ()

ad 

všechny recenze uživatele

John Woo se vrátil tímto neskutečně monumentální čtyřhodinovým opusem zpět na vrchol a natočil další ze svých filmů, kvůli kterým na něj historie filmu nezapomene... Škoda jen, že příběh je pro našince zajímavý asi tak, jako by byla pro číňany zajímavá rekonstrukce husitských válek... PS. : Ty 4 platí pro oba díly za sebou... ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Co prvy diel predstavil a naznacil, dvoja skvelo posilnuje a dokoncuje a . Druhy diel sa k prvemu ma podobne ako Tarantinov diptych o Neveste. Po hravej jednotke prichadza dvojka, ktora sice konci epickou megabitkou, ovsem pred nou ide hlavne o charaktery a vojensku taktiku v zintenzivnenom podani oproti prvej casti. Aj vedlajsie postavy dostavaju viac doleziteho priestoru. Vizualna poetika (nielen) pohybov a akcie je snad este viac typicky Woovska, aj napriek tomu, ze si reziser od svojich narodnych kolegov (hlavne Zhanga) poziciava prekvapivo castejsie nez som cakal. 8-9/10 ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PRIZERAL SOM SA KONCU MNOHÝCH BOJOVNÍKOV. VIDEL SOM KONIEC NIEKOHO TU, NIEKOHO TAM. KONIEC VŠETKÝCH ALE BUDE TU." __ Po vyše dvoch mesiacoch sa mi podarilo vidieť aj záver Woovej dilógie a využijem teda možnosť porovnať a zhodnotiť oba diely, pretože k ,,jednotke" som komentár nenapísal. Z režisérovho doterajšieho vrcholu kariéry sa mi druhý diel páči o čosi viac ako prvý, i keď čo do hodnotenia sú si prakticky vyrovnané. Prvý diel je viacej akčnejší, druhý je zase z časti takým tichom pred búrkou a že je tá búrka poriadna! Záverečná polhodinová bojová scéna ponúka svojou prepracovanosťou nevydaný zážitok, snáď len občas sa mi šikmookí plietli a nevedel som kto je vo vedení (hlavne nočná časť boja). Určite však oceňujem reálnosť akčných scén, ktoré nedisponujú takými neuskutočniteľnými artisticko-levitačnými číslami ako napr. Tiger a drak alebo Hrdina a viac sa zameriavajú na krutosť bitiek. Nekritizoval by som ani údajnú hodinu a pol trvajúcu nečinnosť, kecacie súboje a prípravu na bitku. Práve táto časť pekne rozvíja celý príbeh, otvára nové témy (zblíženie dvoch vojakov) a dáva tak celku hlbší rozmer. Ak by tu takéto scény neboli, každý by potom zase ohŕňal nos nad tým, že je to len o bitkách a súbojoch. Z tohoto dôvodu by ma veľmi zaujímalo ako je na tom kinoverzia skrátená prakticky na polovicu. Čo však ostalo rovnaké ako v prvom diely je až príliš jasne určený pomer strán dobrých a zlých, navyše spôsobom zamerania sa kladné vlastnosti hlavných hrdinov a krutú vypočítavosť Cao Caa (Fengyi Zhang - najlepšie zahratá postava filmu) dáva dopredu vedieť ako všetko nakoniec skončí ... alebo takmer. Herecké obsadenie je však bohaté; každá z postáv je pre svoj jedinečný charakter uveriteľná. Skvelá ukážka toho, ako sa dnes aj bez prehnaných vizuálnych efektov dá nakrútiť impozantný film. Pýcha udalosti na počesť ktorej bol nakrútený. 4.5* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

John Woo s mistrovstvím sobě vlastním provede své hrdiny zákeřnou epidemií, sítí špionáže a propletencem intrik až k rozhodující monumentální bitvě, v níž jde o všechno … a utopí pobřeží v ohnivém moři. Dynamika příběhu je oproti prvnímu dílu trochu odlišná, opatrné vyčkávání, taktizování a zvažování sil a šancí soupeře vystřídá velkolepá akce až ve druhé polovině snímku, přesto - nebo právě proto - tvoří oba filmy dokonale kompaktní a neoddělitelný celek se strhující, neopakovatelnou atmosférou. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama