Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 3

Recenze (965)

Falko 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Davida Sladea, ktory ma na konte upirsky krvak s Joshom Hartnettom 30 DNI DLOUHA NOC (2007) som cakal trosku viac, aj ked som si bol samozrejme vedomy toho, ze toto je film pre teenagarov, teda hlavne pre dievcenske publikum a nemozu tu byt ziadne brutalne krvave sceny. Aby som mohol zhrnut doterajsie 3 casti, tak jednotka sa mi pacila zatial najviac, dvojka najmenej a tato tretia je nieco medzi tym, takze nastastie o trosicku lepsia, ako dvojka. Mozno sa dej filmu zda pre mnohych prilis jednoduchy a blby, ale mna to stale bavilo, len skoda ze akcie je tu stale prilis malo a dialogov prilis vela. _________ Kristen Stewart - (Bella Swan) +++ Robert Pattinson - (Edward Cullen) +++ Taylor Lautner - (Jacob Black) +++ Bryce Dallas Howard - (Victoria) +++ Dakota Fanning - (Jane) +++ Cameron Bright - (Alec) +++ Nikki Reed - (Rosalie Hale) +++ Anna Kendrick - (Jessica) +++ Michael Welch - (Mike) +++ Ashley Greene - (Alice Cullen) +++ Hudba: Howard Shore +++ (Videl v kine 15.07.2010) +++ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Krok dopředu a zároveň lehké přešlapování na místě. David Slade sice dokáže režisérsky nejlépe zkrotit problematický scénář a díky výtečným flashbackům nebo strhující akci umí gradovat očekávání finále, ale zároveň doplácí na to, kterému dílu se upsal. Z hlediska dějového pokroku totiž Zatmění trpí. Nepadne tu žádné klíčové rozhodnutí ani nedojde na žádný čin, který by zásadně měnil situaci. Dojde jen k jedné velké bitvě, která má největší štěstí v tom, že atraktivní bojovníci stojí na obou stranách. Přestože tak třetí díl ztrácí tím, že nemá svou pevnou tvář (Stmívání je chladný úvod, Nový měsíc zase intimní melodrama) a v samém závěru vyznívá jako vzpomínkový díl s bitvami v horách, funguje právě v této podobě skvěle. A to i v situaci, kdy Bellino rozhodování a pochybování místy pije krev. Já ale na Twilight ságu nikdy neplival a vypadá to, že už ani nebudu. Proto se uvidíme za Rozbřesku. ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Ono, kdyby to nemělo tak pozitivní ohlasy od těch po lásce dychtivých žen a ability upírů, které už známe, mohl by to být i velmi dobrý film, s charismatickými herci (až tedy na Kristen Stewart, je pěkná, ale ty výrazy, jako kdyby měla nějakou svalovou chorobu), hezkym, romatickým příběhem. Zápletka je tedy hodně jednoduchá. Ale celkově si myslim, že úroveň filmu jde trochu nahoru. Nebude to asi moje oblíbená sága, ale viděl jsem i horší filmy, s horšim nápadem, s horšim zpracovánim, horšími herci, ale s lepším fanclubem. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velký adept na odpad! :-)) Četla jsem knihu jedním dechem, jednou, je to delší dobu, a vím, že znovu už ji číst nemohu, protože tak odvážná zase nejsem. Film jsem viděla a myslí mi běhaly slovní obraty jako "Strojení panáci", "Nuda", "Hej, to bylo docela zajímavé, škoda, že to zabila následující scéna", "Já vím, že tam někde uvnitř ti herci umějí hrát", "Kolik make-upu to asi sežralo?", "Nebyly ti vlci ve dvojce hezčí?" apod.. Stihla jsem u toho udělat stovku věcí, koukala na to dva dny, v kuse bych to nedala, asi by mi odešly nervy do teplých krajin. Dialogy jsou hloupé a tím, jak to ti herci říkají, to zní ještě hloupěji - v knize dobré, ale jakmile to někdo řekne nahlas, buď ti vybouchne mozek, nebo strhneš bránici. Bella má přesně tu povahu, kterou nemohu vystát, takže jsem se modlila, aby film změnil scénář a ji zabili - jasně, že se něco takového stát nemůže. Edwarda by taky mohli zabít, aby umřel jako panic - prostě perfektně tragický konec by to byl, bohužel... Holka se vám nabízí a vy do toho nejdete? Chápu, že hlad ovládnete, ale sexuální touhu? Ámen. Ale to nemá cenu rozebírat, stejně jí to v příští díle udělá... :-D A bohužel tomu ani nenahrává fakt, že si mi ty jejich hnědý čočky začaly pěkně hnusit. Proč z toho sakra nemůže už konečně někdy vytřískat něco lepšího? Mission: Impossible (tak asi zavolám Tomovi... :-D). Btw. všimli jste si, jak v té scéně, kdy špatní upíři vylézají z vody, to vypadá spíš na zombie klan? ^^ ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Tragédie. To, co jsem v knižní podobě považovala za krásné a romantické, bylo v filmu tak trapné, že jsem se styděla za to, že jsem to vůbec četla. Ale co na druhou stranu bylo nadprůměrné? Kamera (ve dvojce byla ještě lepší, ale i tak to bylo vynikající) a soundtrack. Za nejlepší okažmik ve filmu ale stejně považuju scénu,kdy se Bella začala líbat s tím vlkodlakem a celý sál začal ironicky tleskat a pískat. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Slade původně sérii Stmívání odsuzoval a mimo jiné řekl, že by se k takovému blábolu ani nepřiblížil. Brzy nato mu byla režie třetího dílu nabídnuta a ze dne na den otočil. Své předchozí vyjádření komentoval tím, že "jsem si jen dělal srandu". (Pompaj)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama