Reklama

Reklama

VOD (1)

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 1

Recenze (963)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojena. I přestože měla Bella příšerné vlasy ve kterých vypadala jako stará bába (slušelo jí to ve dvojce) a přestože některé její herecké výkony měli přízvuk japonského hrdelního řevu, byl film krásnou kopií knihy a byl věren dialogům a naštěstí nás ušetřil rozvleklých postelových scén. Jediná chyba: při líbačce z Jacobem měla vidět možnou budoucnost a z bitvy měli vytřískat ještě víc. To mi chybělo. Jinak určitě 4 **** ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

David Slade to chcel pozdvihnúť, vlastne sa mu to miestami aj podarilo (občas zavanie atmosféra, aj "herecké výkony" sú znesiteľnejšie ako predtým), ale v skutočnosti to tým dokonale zabil. Kým minule to vďaka Weiszovi bola aspoň sranda, to vážnejšie poňatie ešte viac zdôrazňuje pocit neskutočnej šitóznosti. Navyše sa prikláňam k názoru, že je najvyšší čas prestať si robiť srandu z emo-gay pozlátka a poukázať na to, že podtext je naozaj nebezpečný. Hlavná hrdinka je absolútna brzda, ktorá nič nedokáže, v ničom nevyniká a o nič sa nesnaží. Len si vyberá spomedzi dvoch chlapíkov, ktorí ju zahŕňajú darčekmi a stále ju obletujú a ochraňujú. Vo filme je dokonca scéna, v ktorej sa pre tento svoj pasívny postoj ROZHODNE. Tak prečo vlastne táto hrozná piča (inak to neviem pomenovať) existuje? Pretože sa chce vydať a vstúpiť do sekty (všimnite si, že upíri v tomto filme celým svojím vystupovaním a organizáciou dokonale spĺňajú schému náboženskej sekty - vrátane toho, že vedenie je pripravené neposlušných členov kedykoľvek zlikvidovať). A keď sa jej to nedarí, tak má okamžite samovražedné sklony. Ak je toto vzor pre dnešné dievčatá, tak spánombohom. Jedna hviezdička za celkom svižné záverečné "rozbíjanie záhradných trpaslíkov" (copyright Jiří Pavlovský). ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Asi se budu opět opakovat stejně jako v předcházejících dílech i tady u tohoto jsem se celkem dobře bavila. Jinak platí to samé co jsem napsala o dílech předcházejících. Ani třetí díl mne výrazně nezklamal nebo naopak výrazně neohromil, splnil to, co jsem od něj očekávala a to myslím stačí :-) Ta hudba je fakt super ;-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pokud má divák rád knížky Stmívání a předchozí dva filmy Twilight ságy, neexistuje důvod, proč by neměl mít také rád Zatmění. Ze všeho nejdůležitější je zde faktor náklonnosti k hlavním postavám, tedy Belle, Edwardovi a Jacobovi. Protože tento film v úplně všech svých rysech připomíná epizodu jakékoliv telenovely, která se nějakým omylem natáhnula do dvouhodinové stopáže: jsou zde docela detailně načrtnuté postavy, což je důvod, proč se lidi na svůj oblíbený seriál (film) dívají, a v pozadí plyne nevzrušeně nějaký nepříliš důležitý děj. Ohledně dějového vývoje Zatmění - zkuste si po zhlédnutí filmu uvědomit, jak daleko postavy došly od úvodního setkání na louce k závěrečnému setkání na tomtéž místě. Jakým vývojem prošly, jak je děj filmu změnil... vlastně nikam nedošly že, nic se nezměnilo. Ale trvalo to dvě hodiny:) Typická charakteristika dlouhoběžících seriálů, kde spíše než o děj jde o postavy, které zůstávají stále stejné. A stejně jako u seriálů je jedno, když divák nějaký díl přeskočí (já jsem například neviděl Nový měsíc), protože ačkoliv se v některých částech lehce nechytám, vlastně mi to v pochopení toho řídkého děje Zatmění vůbec nescházelo. (A to již vůbec nezmiňuju formální postupy, jako neuvěřitelné nad-užívání detailů a polodetailů). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi bych zacal s kladama, protoze to bude za chvily vypsany. Prvni diskutabilni klad je to, ze je to po treti naprosto to stejny, coz znamena, ze kdo nevidel predchozi dva dily, velmi rychle se zorientuje. Druhej klad je Slade. Ten sice neni zadnej velkej skvelej reziser, nicmene pokud jde o vybudovani atmosfery, je docela schopnej, coz predved i tady a tak se da rict, ze nektery akcnejsi sceny precejen trochu ty atmosfery a napeti pobrali. No a tim koncim, zbytek uz jsou jen zapory, skoro uz me ani nebavi je u kazdyho dilu Twilight psat, jenze mi to proste neda. Ani Slade z hovna (mineno scenare) proste nevykrese nic skvelyho, takze postavy se tu opet bez nejakyho aspon naznaku pribehu jen tak motaj, neustale si vyznavaj lasku, trapi se a vsichni maj dlouhy ustarany pohledy. Ono ale po pravde receno, z takovyhleho scenare by nic nevytahli ani jiny herecky kapacity a Stewart, Pattinson a Lautner jsou navic mizerny herci, coz ve spojeni s mizernym scenarem zadelava na katastrofu. Dalsi problem opet souvisejici se scenarem jsou hyper trapny a kolikrat smesny dialogy, kdy sem kolikrat absolutne nechapal, jak neco takovyho muzou pronaset. Coz vzhledem k tomu, ze vetsinu dialogu si tu clovek vyslechne dvakrat nebo trikrat je taky zasadni pruser. Jinak film je ale docela solidne natocenej, coz neznamena, ze by se jednalo o nejakej zazrak, ale pouze to , ze nebudete mit pocit, ze byste si meli k televizi pripravit kybl. Triky docela ujdou, nicmene to hopsani upiru, pripadne vlkodlaci, nijak uzasne nevypadaj. Celkove bych rek, ze se z dosavadnich trech dilu jedna o ten nejkoukatelnejsi, nerikam nejlepsi, protoze ono rict, ze tohle hovno smrdi min nez ty dve dalsi neni buhvijaka pochvala. Nicmene na ty tri se to tentokrat dostalo. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Podle Roberta Pattinsona (Edward Cullen) byl kvůli cenzuře kladen důraz na to, aby v žádné scéně nebyly vlkům vidět genitálie. (david15)
  • První díl ságy Twilight, který byl uváděn i v IMAXu. (NGP)
  • Režisér David Slade pomerne často aktualizoval na svojom účte Twitter najnovšie informácie o natáčaní. Zadával tam presné dátumy kedy, kde, čo a ako. Napríklad pridal príspevok o tom, kedy natočil bozk medzi Jacobom (Taylor Lautner) a Bellou (Kristen Stewart), kedy natočil scény v stane, ubezpečoval fanúšikov, že natáčanie pokračuje bez ťažkostí a pod. (Greenpeacak)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama