Reklama

Reklama

Obraz Doriana Graye

  • USA The Picture of Dorian Gray
Drama / Psychologický / Mysteriózní
USA, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Moderní a novátorská adaptace stejnojmenného klasického díla z pera Oscara Wilda opět zobrazuje mladého a nevinného chlapce, který v konfrontaci se zlem, v tomto případě ztělesněném cynickým přítelem Harry Wottonem, podléhá. Nechá se namalovat a tím zároveň zpečetí svůj osud. Přestane stárnout a všechny šrámy, ať těla či duše, se nyní projektují už jen na pomalované plátno. Zlo ho postupně pohlcuje. Režisérské taktovky se chopil tehdy debutující David Rosenbaum, Doriana Graye ztvárnil Josh Duhamel a podlého Harrho Wottona Branden Waugh. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

P3tulQa odpad!

všechny recenze uživatele

Pene Bože! Nechápu, co tohle má znamenat. Kniha je naprosto dokonalá, ale tohle je strašný .. Wilde se musí obracet v hrobě.. Myslím, že vůbec nechtěl, aby postavy, které stvořil vyzněli, tak všedně a trapně. V knize to tak vůbec není, tam je každá osoba okouzlující.. a Dorian Grey? Do toho se musí v knize každý zamilovat, kdežto tady...nepovedlo se to no .. ()

Teardown odpad!

všechny recenze uživatele

Budu zřejmě bezohlednej, samolibej egoista, protože tahle rádoby filozofická příšernost na mě zapůsobila asi jako lopata v rukou cigoše. A teď čím to asi bylo? Buď tím nesnesitelným přehrávaním a odpornými ksichty všech těch metrosexuálních kreatur nebo jsem jednoduše stělesněním pýchy s duší čistou asi jako motorový olej po generálce, že ono mravní poselství tohoto filmu mi zůstalo skryto. Fakt nevím:) ()

Reklama

hunterDave 

všechny recenze uživatele

Ten kdo k tomuhle psal scénář by si příště měl rozmyslet, jestli by mu nevyhovovala jiná profese. Ukázka neskutečně zprzněné, jinak v originále naprosto dokonalé knižní předlohy. Ve filmu se do popředí dostávají jen naprosto bezvýznamné narážky. Hluboké myšlenky a cynismus, které dělají Obraz Doriana Graye tím čím je jsou naopak potlačeny. Dorianova znetvořená, hříchem pokřivená tvář je ve filmu zobrazena jako klidná tvář starce (jeho dědečka, který v knize vůbec nefiguruje). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ježiši Kriste, jako moderní adaptace Wildova románu to chápu,trošku, na druhou stranu nechápu období ve kterém se tento příběh odehrává, protože po téhle stránce je to neorázný guláš prvního stupně. Film samotný je otřesný, to jak se tam maluje na skále je prostě děs, já jsem se tomu musel smát, to fakt jinak nešlo. On totiž příběh samotný dostal řádně zabrat, to se musí nechat. Popravdě, já vlastně nevím co si o tom mám myslet víc. Prostě je to děs, řekl bych, že takové zpracování si ta knížka určitě nezasloužila. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Urážka klasické předlohy Oscara Wildea. Oproti verzím z předešlých dekád to byla opravdu ubohost. Hlavní hrdina je prý pod negativním vlivem jeho "souputníka". Který ale jediný vidí život realisticky. Slogany a citáty mezi kapitolami, tak to byl vrchol. Vysoce filisofické slogany v tak diletantsky vyvedeném filmu. Velice špatný dabing, kde hlavní hrdina spíš působil jako klasický homosexuál, pravda - i svou vizáží. Na obraz se podíval maximálně dvakrát za film, takže v tomto směru nebylo možné rozpoznávat postupnou proměnu jeho duše. A kdo by chtěl namítnout, že to bylo dobře vidět ve filmu samotném, tak nevím, jak je možné tak uměle vykonstruovat moment morálního přerodu. Amatérismus, který mě uráží. Dvě hvězdy skutečně jen za název filmu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama