Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidská osamělost – téma nadčasové, které se snad ani nehodí do slavnostní silvestrovské nálady. Naštěstí v této televizní povídce je samota, kterou si člověk někdy sám zaviní svým sobectvím a neochotou se k ní přiznat, zpracována takovým způsobem, že se v ní hrdinové mění v úsměvné lidské figurky. V hlavních rolích uvidíte H. Růžičkovou a O. Slavíka. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tomuhle můžou dát víc než tři hvězdy jenom brněnský patrioti. A nehraje tam Jana Hlaváčová, ale Vlasta Peterková (viz třeba kuchařka z Četnickejch humoresek). 35% ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Úplně pitomý ! Dospělý mužský se věší, protože jeho milá nemá ráda bílé myšky, to je jako vtipný? Asi nemám ten správný smysl pro humor. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, mohu si od vás půjčit provaz? Já se chci oběsit." Ňouma, který má raději myši, než ženy (jak dlouho žije myš, že), si stěžuje, že je sám. Přitom o něj osudný večer projeví zájem 3 ženy. Těšil jsem se na Helenu Růžičkovou, protože než se objevila, byl film dost křečovitý. Poté už byl křečovitý méně. Bez vtipu, s pohádkovým těžko uvěřitelným závěrem. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je sympatický 50minutový český televizní film o jedné silvestrovské noci z konce 70. let. Je zajímavé vidět, jaké programy tehdy byly v televizi na Silvestra k vidění a jak se dá také prožít jedna silvestrovská noc. Tenhle příběh má takovou zvláštní vlastnost, že může působit jak depresivně, tak i komicky. Depresivní stránkou filmu je jednoznačně osamělost hlavního hrdiny, kterého opustila přítelkyně kvůli tomu, že jí vadily myši, které její přítel choval v akváriu. Ten se snaží tedy během silvestrovského večera oběsit, ale pokus se nezdaří, a tak jde k sousedům shánět pevnější lano, ale jediný, kdo je doma, je sympatická sousedka, která je doma sama bez manžela. A tím to teprve všechno začíná. Do příběhu se pak ještě připletou další tři postavy, mimo jiné také Helena Růžičková, a tím pádem je o zábavu postaráno. Tento film se velice hodí do televizního programu během silvestrovské noci, přesně tak, jak ho letos zařadila Česká televize. Rozhodně se jedná o pozoruhodnou sondu do života několika lidí, minimálně proto, abychom zjistili, že ne vždy je život veselý a že nabízí i stinné stránky. Rozhodně se jedná o příjemné překvapení z československé televizní tvorby. Neváhám říci, že toto je nadprůměrný příběh s vesměs méně známými herci, který ale určitě stojí za vidění. Já tomuto filmu uděluji čtyři hvězdičky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama