Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (140)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viem, že to je prerábka, ale tak v roku 2011 nezmeniť scenár a stále veriť, že niekde je možné zakázať tancovať? Čo sme v Pyšnej princeznej, kde sa zakazovalo spievať? Ale keby aj - už vidím, že keby autority zakázali tancovať tak mládež príde s reprákmi, aby na plné pecky pustili drogového kriminálnika Wiz Khalifu s rasovo správne orientovanou pesničkou Black and Yellow, to je fakt realistické. Asi tak realistické, ako keď sa chuderka postaví pred idúci vlak a chlapec ju v poslednej chvíli zachráni a spadne na ňu a je to láska od smradu koľajníc. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ronny Brewer, Dean Pitchford / Predloha: Dean Pitchford (Charaktery) | Hudba: Deborah Lurie, Blake Shelton | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment, MTV Films, Dylan Sellers, Zadan/Meron Weston Pictures | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 62,701,289 $ || Nebyť klišoidnosti poslednej tretiny, tak je to najzábavnejší tanečný film za posledné roky. Avšak faktor tanca, ktorý by mal byť u tejto žánrovky primárnou zložkou, je kvalitatíne na míľe ďaleko od Step Up Revolution, ktorý bol vyváženejší jak umelecky, tak remeselne. I tak dobrá zábava na jedno videnie. Choreografie nasratého mladíka v podaní Kennyho Wormalda v sklade je ale jednou z najzaujímavejších. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když jsem Footloose sledovala v kině, neměla jsem o existenci původního filmu s Kevinem Baconem ani ponětí. Říkala jsem si ale, jak je sympatické, že je řada písní, které film doprovázejí, docela příjemně poslouchatelná, a že děj není tak nudně jednostranný jako jiné, současné filmy pro teenagery. Po rychlém pohledu na třicet let starou klasiku však rozumím; Footloose totiž v mnoha ohledech podobný svému předchůdci, až to bolí. (Stejné scény se stejnými dialogy, byť jinak rozmístěné v ději, stejné písně, byť v modernějším pojetí.) Pravda, všechno je tentokrát mnohem vyhrocenější; každá postava se smiřuje s nějakou tou rodinnou tragédií, role náboženství je tu výraznější, všichni středoškoláci považují tanec za smysl svého života a bez výjimky se umí do rytmu pohybovat tak dobře, že by se mohli pomalu přihlásit do America's Got Talent. Jenže co naplat, když mě tahle moderní verze svým spádem, vizuálním zpracováním a nakonec i tím, že na taneční scény se skutečně dobře kouká, bavila víc než její předchůdce. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

To takhle do jednoho zapadákova s prazvláštníma „zákonama“ přijel městskej boreček. A rebeloval, protože mu místní „zákony“ moc nevoněly. V průběhu filmu se tenhle boreček strašně naštval na celý město a tancem upustil trochu páry. Tím se uklidnil a začal opět rebelovat, aby se mohlo tancovat na maturitní ples v zapadákově, kde je tanec zákonem zakázanej. Bavit se někteří možná budou, od základu strašná pitomost a nedá se dát víc jak 2* ()

Evinkanka 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi dost líbil,poprvé jsem koukala s nadšením i když mi Kenny Wormald je chvilkama nesympatický a nelíbí se mi,ale to je jenom můj detail. Hodně mě nadchl příbíběh...město kdo se nesmí tancovat je dle mého názorů originální.Po prvním shlédnutí jsem byla nadšená, bohužel jsem se na tento film koukla ještě asi "jenom" 4 a začalo mi na tomto filmu chybět málo tanečních scén, dali by se spočítat na prstech,což je dle mého názoru škoda, kdyby tam bylo více tanečních scén možna by se mi celý film líbil i po 6, ale tak si jen někdy pouštím taneční scény.... některé rozhovory jsou trošku nudné, ale i přesto film vcelku dost dobrý,příběh pěkný dávám 4* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Film měl původně režírovat Kenny Orgeta. Odstoupil ale kvůli výši rozpočtu a kreativním neshodám. (oje)
  • V jedné ze scén odjíždí hlavní hrdina ze školní knihovny svým VW brouk, kde mu na zadní části auta chybí kryt motoru. Jakmile však přijíždí ke staré továrně, kryt už má opět na svém místě. (JARDAHONDA)
  • Do role Bena byl původně obsazen Zac Efron. Projekt ale opustil už v březnu roku 2009. (oje)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama