Reklama

Reklama

Šindó

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uta Naruse je třináctileté „unikátní“ děvče. Ještě dříve než se naučila mluvit, uměla číst noty a hrát na klavír. Bohužel nyní se nachází ve fázi života, kdy klavír i hru na něj nenávidí. Její otec byl také velmi nadaným hudebníkem, ale záhadně zmizel z jejího života, ještě když byla Uta malá. Kvůli tomu se ona i její matka musely přestěhovat do skromné dělnické čtvrti, kde stojí krámek s ovocem a zeleninou. Vlastníky jsou manželé, jejichž syn miluje hru na klavír a touží se dostat na konzervatoř. Ale jakoby neměl inspiraci, chuť uspět. V určitý moment Uta vkročí do jeho života… (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Není zde nic zvláštního, nic dechberoucího, nic výjimečného, co by vyčnívalo... Avšak přesto to naprosto úžasně vystihlo určitou náladu, pocit z tónů, z melodie, pocit z "hry na klavír". Snad je to proto, že mám pro klavírní hudbu a klavíry slabost, ale tenhle film byl něco, co mi zkrátka "padlo do noty". Možná se nejedná o mimořádný film, ale pro mě to byl film "mimořádně" sympatický. ~(4,6)~ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkala: "Proč je tak našvaná? Proč se tak chová?", už to chápu. Jenomže i když je to krásné lidské dění, točí se převážně podle piána, hudby. Poznala jsem - spíše omylem - kdo hraje lépe, ale nevím proč. Nevím v čem. Tenhle film si více užijí lidé, kteří hudbě rozumí, kteří mají hudební sluch. Obojí mi chybí. Ale líbila se mi ta přirozenost, se kterou film přišel. Tu musí ocenit každý. Uspěte si trochu odpoledne! Pusťte si tenhle film - myslím to v dobrém. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Japonský film, který určitě nepřekvapí zápletkou, ale spíše svým citlivým a komorním přístupem režiséra Kojiho Hagiudy k látce. Mladá japonská dívka Uta si chce splnit svůj sen a být úspěšnou pianistkou, existuje snad něco více kýčovitého? Pomalejší a zdlouhavé tempo naštěstí oživují "hudební čísla", která spolu s civilními výkony herců stojí za to, abyste s filmem strávili ty dvě hodiny. 70 % ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Hudba nachází cestu k nejskrytějším zákoutím duše. Tato parafráze Platónova citátu se mi po celou dobu filmu převalovala v hlavě. Mám rád klavírní hudbu a její využití jako prostředku k objevování oněch skrytých zákoutí duše mladé Uty, která ukrývají tajemství jejího ambivalentního vztahu k hudbě i světu, se mi velmi líbilo. Skvělý výkon navíc podává půvabná Riko Narumi - v té dřímá, dovolím si tvrdit, solidní herecký talent. Sledování Shindo pro mě bylo příjemné jako poslech jemné, pozvolna plynoucí, posmutnělé a především krásné klavírní sonáty. Silné čtyři hvězdičky; doporučuji. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Skvělý hudební film, který mě potěšil hodně, jelikož jsem fanouškem klasické hudby a k tomu ještě na piáno, takže proto byl tento film pro mě ještě více potěšující. K tomu si doplníme kvalitní herecké obsazení, děj a nádherně pomalé tempo snímku, musí to znamenat velmi kvalitní podívanou, což vám film s radostí poskytne. Jelikož je podobných filmů málo, navíc jsem byl nejen filmově, ale i hudebně potěšen, nemůžu dát menší hodnocení. Pro mé další potěšení je tu i nádherná Kanjiya Shihori :P, i když jen ve vedlejší roli. Celkově vzato 90%. ()

Reklama

Reklama