Reklama

Reklama

Šindó

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uta Naruse je třináctileté „unikátní“ děvče. Ještě dříve než se naučila mluvit, uměla číst noty a hrát na klavír. Bohužel nyní se nachází ve fázi života, kdy klavír i hru na něj nenávidí. Její otec byl také velmi nadaným hudebníkem, ale záhadně zmizel z jejího života, ještě když byla Uta malá. Kvůli tomu se ona i její matka musely přestěhovat do skromné dělnické čtvrti, kde stojí krámek s ovocem a zeleninou. Vlastníky jsou manželé, jejichž syn miluje hru na klavír a touží se dostat na konzervatoř. Ale jakoby neměl inspiraci, chuť uspět. V určitý moment Uta vkročí do jeho života… (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Pokud v tom filmu bylo i něco jiného než hraní na klavír, tak se mi to podařilo zázračně odfiltrovat :-) Ten kluk do toho podle mě až moc bušil, ale dívka hrála úžasně. Tak ten děj tam nějaký je, od putovního medvídka, po dívku milující a zároveň nenávidějící hraní (produkt nucení), pro návaznost na otce ji nechají ohluchnout... Protože je klavír můj nejoblíbenější, a hrálo se skoro pořád, tak by to získalo 4* i za černou obrazovku :-) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Není zde nic zvláštního, nic dechberoucího, nic výjimečného, co by vyčnívalo... Avšak přesto to naprosto úžasně vystihlo určitou náladu, pocit z tónů, z melodie, pocit z "hry na klavír". Snad je to proto, že mám pro klavírní hudbu a klavíry slabost, ale tenhle film byl něco, co mi zkrátka "padlo do noty". Možná se nejedná o mimořádný film, ale pro mě to byl film "mimořádně" sympatický. ~(4,6)~ ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Skvělý hudební film, který mě potěšil hodně, jelikož jsem fanouškem klasické hudby a k tomu ještě na piáno, takže proto byl tento film pro mě ještě více potěšující. K tomu si doplníme kvalitní herecké obsazení, děj a nádherně pomalé tempo snímku, musí to znamenat velmi kvalitní podívanou, což vám film s radostí poskytne. Jelikož je podobných filmů málo, navíc jsem byl nejen filmově, ale i hudebně potěšen, nemůžu dát menší hodnocení. Pro mé další potěšení je tu i nádherná Kanjiya Shihori :P, i když jen ve vedlejší roli. Celkově vzato 90%. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Hudba nachází cestu k nejskrytějším zákoutím duše. Tato parafráze Platónova citátu se mi po celou dobu filmu převalovala v hlavě. Mám rád klavírní hudbu a její využití jako prostředku k objevování oněch skrytých zákoutí duše mladé Uty, která ukrývají tajemství jejího ambivalentního vztahu k hudbě i světu, se mi velmi líbilo. Skvělý výkon navíc podává půvabná Riko Narumi - v té dřímá, dovolím si tvrdit, solidní herecký talent. Sledování Shindo pro mě bylo příjemné jako poslech jemné, pozvolna plynoucí, posmutnělé a především krásné klavírní sonáty. Silné čtyři hvězdičky; doporučuji. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Japonský film, který určitě nepřekvapí zápletkou, ale spíše svým citlivým a komorním přístupem režiséra Kojiho Hagiudy k látce. Mladá japonská dívka Uta si chce splnit svůj sen a být úspěšnou pianistkou, existuje snad něco více kýčovitého? Pomalejší a zdlouhavé tempo naštěstí oživují "hudební čísla", která spolu s civilními výkony herců stojí za to, abyste s filmem strávili ty dvě hodiny. 70 % ()

Reklama

Reklama