Reklama

Reklama

Magion

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1984, 500x60 min

Hudba:

Jiří Kolafa

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Rostislav Kuba (moderátor), Jiří Chalupa (moderátor), Michal Jagelka, Eva Hrušková, Iveta Bartošová (více)

Obsahy(1)

"Pásmo z animovaných pohádek, seriálů a besed se zajímavými lidmi" (ČT). Oblíbený televizní pořad pro děti a mládež vysílaný mezi léty 1984-1996, vždy ve čtvrtek. Vedle Jana Rosáka byli jeho moderátory Petr Jančařík, Rostislav Kuba nebo Jiří Chalupa. Pořad byl pojmenován podle první umělé československé družice a populární se stal především díky uvádění zahraničních hraných i animovaných seriálů. (berg.12)

(více)

Recenze (104)

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad jsme se ségrou milovaly a nemohly se dočkat dalšího. Úžasná věc tehdejší Československé televize pro mladší diváky. To se jim opravdu povedlo a ty dnešní slátaniny,kterými krmí dnešní televize děti jsou skutečný odpad. Tenkrát to bylo kvalitní a na nic se nehrálo. Bylo to opravdové. Žádná komerce. ()

naiva 

všechny recenze uživatele

Neubráním se pocitu, že lidé dávají vysoké známky z nostalgie a špatné paměti. Řekl bych, že těm dnešním byly pořady Magion a Vega kvalitou dost blízko. Zavděčit se dětem bylo tehdy snazší. Moderátoři asi odváděli dobrou práci, jinak ale z obou pořadů byla cítit rutina, chybějící tvůrčí přístup. Znělka Magionu byla ovšem skutečně výborná. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pravidelná, televízna relácia pre deti a mládež "Magion" sa začala vysielať ešte v dobe spoločnej Československej socialistickej republiky. Vtedy som to považoval za svieži vánok, ktorý občas priniesol niečo zaujímave zo zahraničnej tvorby. Väčšinou sa jednalo o nejaký animovaný, alebo aj hraný, seriál. V šedej programovej štruktúre štátom ovládanej televízie bol "Magion" malou oázou pre spestrenie detskej fantázie. Po roku 1989 sa ešte zopár rokov táto relácia vysielala, ale v rastúcej konkurencii komerčných, súkromých televízií po pár rokoch bola z obrazoviek ČT stiahnutá a postupne upadla do zabudnutia. *** ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na tento pořad pouze zamáčknu slzu v oku. Seriály, v něm odvysílané, jsou pro mnoho lidí mé generce naprosto kultovní. Dnes bohužel na českých obrazovkách tento typ pořadu chybí....a když vidím, co dnes vysílají, je mi současné generace dětí líto. Za pravdu mi dají všichni, kteří u tohoto pořadu vyrůstali. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Hurá, konečně jsem našel svůj dětský plac. Magion byl snad nejlepší, co se na obrazovkách ČTček objevilo. Na tohle těžko může něco mít, vždyť každý si tam našel to svoje. I když jsem se začal dívat až na začátku 90. (narozen 89), tak jsem zažil ještě dobré věci. Pak mi to zrušili, haj*li (ti, nebo ty?). A co mně, nám všem to zrušili. ()

Zajímavosti (1)

  • Magion je název řady malých družic Země, které byly určeny k výzkumu parametrů magnetického pole, ionsféry a plazmatu v okolí Země. Proto byla v úvodní znělce zobrazena družice. (CRYPT)

Reklama

Reklama