Reklama

Reklama

Ztracené město

(TV film)
  • Německo Lost City Raiders (více)

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety série několika přírodních katastrof vyvolaných globálním oteplováním úplně změnila podobu Země. Sedmdesát procent světové pevniny bylo zaplaveno mořem. Významná přímořská sídla úplně zmizela ze zemského povrchu nebo se zčásti ocitla pod mořskou hladinou. V oceánu se topí newyorská Socha Svobody, do nápisu Hollywood se opírají mořské vlny, Eiffelova věž se skrývá pod hladinou téměř celá a z legendární Cukrové homole v Riu se stal obyčejný kopec vystupující z vody. Proto Vatikán vysílá dva bratry na misi, která má jediný cíl: zachránit ze světa to, co z něj ještě zbylo. To jim ulehčí starobylý artefakt, pomocí kterého lze snížit hladinu oceánů. O artefakt však musí svést boj s přírodními živly a také s krutým padouchem, který by ho chtěl využít k ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

Skleena 

všechny recenze uživatele

S podobnými filmy je to těžké. Kde není režie, utáhne to silný scénář. Nebo naopak. Když se nenajde ani jedno z toho v alespoň průměrné verzi a není ani herec, který by tu ostudu svým silnějším výkonem zmírnil, sahá se po pěkných tvářičkách, kde to nějaký ten hezký zadeček či obsah výstřihu "zaplácne". A když není ani takového potěšení pro zrak diváka, natočí se film podobný Ztracenému městu a čeká se, až ho koupí a s nálepkou megafilm uvede nějaká televize typu Novy. Smutný to osud. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, moc nechápu ten název Ztracené město, protože těch měst moc neuvidíte ani pod a ani nad vodou. Nějaký náznak dobrodružství tu je, ale vytratí se po ehmm, smrti otce a tak už jen čekáte, jak s tou vodou pryč. Do toho nesmí chybět zloduši, lovestory a happyand. Triky v podobě dvou tří zbytků budov nad hladinou oceánu jsou dost chabé, ale v této cenové kategorii nemůžeme čekat zázraky... Zajímavosti: Ikdyž prezident Klaus tvrdí, že globální oteplování není, založil tajnou skupinu lidí, která již po ztraceném žezlu pátrá. :-) 35% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film, který varuje před globálním oteplováním. Tak jako Kronika mutantů, se tento film opírá o náboženskou knihu, kterou kdosi napsal před katastrofou. Přijdou i Templáři. Toto je vodní archeologický snímek a filmem se nedá moc nazvat. Velice nehezky natočené, jedna blbost za druhou, nelogický děj... Z této vody ničeho vyplouvá na povrch jen pár záběrů na zatopený svět. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak se nám zase globálně oteplilo a hladiny oceánů zalily většinu pevniny, ale nezoufejme, životní standard se tím nijak nesnížil a navíc černoprdelníci z Vatikánu znají z pohodové mizérie cestu ven: stačí vyslat svatou trojici nebiologický otec, adoptivní syn a adoptivní syn na quest za pečlivě schovanou kouzelnou hůlkou. Tento magický artefakt umí plno fíglů - rozestupovat moře, měnit vodu ve víno a v neposlední řadě vytáhnout špunt ze dna zeměkoule (jednoduše přebytečnou vodu spláchnout někam do hajzlojádra). Pokud už jste si vytřeli z očí slzy smíchu, pak vězte, že zápletka je v detailech ještě podstatně humornější. Idiocii scénáře podtrhuje logiky prosté jednání postav i nejapné dialogy, kdy divák mezi záchvaty chechtání konsternovaně přemítá, jaké hovadiny dokáží trousit herci s vážnou tváří. Když už někdo natáčí takhle kardinální kokotinu, měl by to pořádně prošpikovat nadsázkou, což tvůrcům jaksi nedockvalo (a přesto se divák směje, až se za ovladač popadá). Samostatnou zmínku zasluhují kostýmy: kdo v čem ze svého domácího šatníku přišel na scénu, v tom účinkoval. Mládež propadla funkčním dresům, kikiny co nejvíce vystrkují kozy a James Brolin našel ve skříni slušivé světlé manšestrové sáčko, dokonale vhodné pro pobyt na lodi v teplém postapokalyptickém světě. Triky nevzbudí zrovna užaslé vzdechy, ale s ohledem na celkovou lacinost a bídu příliš neznechutí, k zachechtání přimějí jen někdy. Čas od času nám filmaři ukážou zvlněnou hladinu, ze které vyčnívají akorát nejvyšší paneláky velkoměsta, aby nás v příštím okamžiku hodili přímo do ulic, kde v záběrech korzují turisté, ba dokonce cyklisté i s přilbičkami. Veškerá technika normálně funguje, jachty jsou krásně nablýskané, lidé jsou čistí, hezky oblečení a spokojení... zkrátka postkatastrofický svět jako sviňa. S něžnou nostalgií jsem si zavzpomínala na staršího filmového sourozence s ožábrovaným Kevčou Costnerem a na tenhle televizní výblitek, natočený za týdenní výplatu newyorské hajzlbáby, pohrdavě pliju, chčiju, prdím a vysrat jsem se na ni měla před usednutím k TV obrazovce. 19% ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Vodný svet kombinovaný s Larou Croft alebo kuk sem kuk tam a máme film. Na tv film dobrý pokus, i keď bolo značne vidieť nedostatok peňazí hlavne v exteriéroch, z ktorých absolútne kričalo, že to nie je reálna budova, ale len farbený papier. Inak je všetko typicky tv priemerné až podpriemerné. Nefunguje tu vlastne nič, je to len vývar. Po desiatich hodinách namáhavej práce by sa to však dalo bez reptania pozrieť celé. 30% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Stanice Sci Fi Channel doufala v úspěch a v seriálové pokračování. Po chladné odezvě však práce na seriálu skončily. (Terva)
  • Na filmu spolupracovala německá komerční televizní stanice ProSieben, americká kanelová síť Sci Fi Channel a rakouská společnost Tandem Communications. (Terva)

Reklama

Reklama