Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náhlé zmizení celé rodiny Maertensových vyvolá v ospalém přímořském městečku v Provence nečekaný rozruch. Otec ztracené ženy tvrdí, že buď byla celá rodina zavražděna, nebo unesena. Někteří se přiklání k tomu, že vzhledem k dluhům uprchla rodina do Antily. Zoufalý otec požádá o pomoc kamarádku své dcery z dětství. I ona chce zjistit pravdu nejen kvůli sobě, ale i pro noviny, pro které právě pracuje. Na rozdíl od kriminalisty, který vede vyšetřování, uvěří obchodnímu partnerovi ztraceného podnikatele. Je okouzlena jeho vystupováním a přijme pozvání na jeho jachtu. Nezaujatý komisař je však přesvědčen o opaku, že totiž právě bývalý obchodní partner obratně manipuluje nejen atraktivní novinářkou, ale i policií a přes média dokonce veřejným míněním. Pro své podezření však musí najít důkazy. Kriminální forenzní technika našla po celé vile pečlivě smyté stopy krve, které svědčí o tom, že nikdo z rodiny nepřežil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Detektivka svým námětem nikoliv originální, ale rozhodně napínavá, protože jsem ji vydržela sledovat až do konce dlouho přes půlnoc. Určitá podobnost s filmem Zloděj životů tu sice je, vrah je znám divákům už od začátku a konec je taky podle předpokladu, ale děj má spád a překvapivé zvraty. Co mi vadilo byli méně známí a nepříliš sympatičtí herci. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Kriminálka kde sa vyšetruje zmiznutie jednej rodiny a zároveň sa pátra po príčine ich zmiznutia a hľadania vraha s nimi súvisiacim 3* ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná řemeslně kvalitní krimi. 1) Snímek patří mezi ty, kde od první minuty víte, kdo je pachatelem a jen sledujete, jestli se ho podaří dopadnout. Přesto nepostrádá napětí a ke konci i dramatické zvraty. 2) Scénárista a režisér Rome ovládá své řemeslo a nepřipustí prázdné okamžiky, stále se něco děje. 3) V titulní roli Stéphana jsem si vychutnal neobyčejně přitažlivého 41letého Arnauda Giovaninettiho. 4) Krásná Provence tvoří rámec příjemného filmu, na který jsem náhodně hodil okem dnes v noci a už jsem to oko z obrazovky nespustil. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Až dosud jsme měl možnost vidět remaky evropských filmů, zpracovaných v USA - vesměs (až na vyjímku, kterou byla Křižovatka a u níž jsem evropský originál neviděl) se jednalo o zoufalé počiny, jeden trapnější než druhý. Růžový panter v podání Steva Martina nebo americký Záletník toho budiž odstrašujcím důkazem. Bohužel v tomto případě se nemohu ubránit dojmu, že ve francouzské impérium "vrátilo" úder a natočilo remake vynikajícího filmu s Angelinou Jolie Životy těch druhých. Téma stejné, průběh tak v zásadě stejný, konec taky. Nejednalo se sice o remake doslova, ale ta podobnost tady byla až do očí bijící a podle toho to taky dopadlo. Nesympatická hlavní ženská představitelka, prvoplánová manipulace s divákem a ta jedna hvězda snad za určitou akčnost a především za nádherné prostředí auzrového prostředí. Nicméně, kvalitní cestopisný film s příjemnou hudbou by byl asi příjemnější. Jenom doufám, že se nejedná o nějaký nový trend a že nám francouzští nositelé praporu evropské kultury třeba příště nenabídnou Četnickou akademii..... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama