Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický portrét polistopadové doby, kdy totalitní praktiky mocných našly živnou půdu v organizovaném zločinu a kriminálním podsvětí. Není divu, že se brzy rozpoutal boj o moc a peníze, který zcela potlačil práva jednotlivců a nebral ohledy na nic a na nikoho. Prvním mužem odsouzeným za nájemnou vraždu se stal Jiří Kajínek, obviněný z vraždy podnikatele Pernera a jeho osobního strážce Klempára. O jeho vině však i po deseti letech stále přetrvávají pochyby. Poté, co se pokusil uprchnout z věznice na Borech, se jeho případu ujímá mladá advokátka Pokorová, která žije se svým šéfem, právníkem Dočekalem, jenž Kajínka sám neúspěšně obhajoval. Pokouší se ji odradit, ona je odhodlána najít důkazy, které by jí umožnily případ znovu otevřít. Jak postupně odhaluje prorůstání zločinu do státní správy, zdá se stále pravděpodobnější, že její šance dosáhnout obnovy procesu jsou marné. Potom se však Kajínkovi podaří uprchnout z Mírova, věci dostanou nečekaný spád a Pokorová se konečně dostane na stopu tomu, co se tehdy stalo a kdo stojí v pozadí Pernerovy vraždy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 168)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já jen nechápu, proč novácký "megafilm" (sic! - sice velké sebevědomí ale padla zase jednou bída teda na čudláky...) vypadá ve výsledku jako jedno ze stovek pitomých, stále se navzájem vyvařujících rutinních hwbéček a přesto se zde na dadabázi najdou onanisti, co jsou ochotni sumírovat elaboráty k vysvětlení svých hvězdných hovnocení... V kontextu světové komerční filmové produkce je to zkrátka a dobře ale jen dobře vyrobené tušašské béčko se serriálově přehrávajícími >hvězdami< novoidní provenience (božínku, chudera Vilhelmová si fakt myslí, že je velká hérečka a přitom pořád jen trhá hlavou, dělá grimasy a drmolí a vykvákává - ev. vykřikuje ty své předepsané repliky - Táňo, prosímvás naučte se konečně taky normálně mluvit!), s otravnou a vizuálně nijak originální klipovitou manýrou s rádobytrendy nervním střihem a hrající si na účelově společensko-kritickou notéčku, vpodstatě nic víc než v principu manipulativní účelový blábol coby ideální to kvazikultůrní onanie a načančaná šmíra pro dezorientované blbučké masy a tok lovů mezi tušašskou čudlárnou. Takovej malej českej káchínek... %-))) - - - P.S. Jo, opět mi tu chybí žánr komedie... - - - P.P.S. Z Klímy a jeho >spravedlnostního< byznysu se mi už dávno dělaj klíny, ale vlastně se za ty roky ronění krokodýlích slz ani není čemu divit, že Josefe... °-/ - - - P.P.P.S. Čistě formou a rokem výroby zcela srovnatelné například s touto matérií, jen ten Snipes má aspoň charisma, že... http://www.csfd.cz/film/270842-zpoved-zabijaka/ . . . A to je vlastně zase celý. Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 27.11.2011 na >novoidní káchovizi< , hodnocení 10999., komentář zde nepřekvapivě otrávený jako devítistýšestý - 27.11.2011) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mě osobně teda Jákl potěšil, že na českou filmovou scénu přines trochu toho dravějšího točení v americkým stylu, který asi okoukal, když sám šaškoval v Americe, sice to teda mnohdy s tou super akční a super nápaditou a dravou kamerou přehání, ale to nic nemění na tom ,že Jákl svůj debut zvlád fakt dobře a vidět v našem filmu kvalitní bitku, to je jako vidět Eltona Johna bez teploušských oblečků, prostě prakticky nemožný a Jákl to přece dokázal. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Bulvárna bandáž s klamným podstrkovaním impresie o "preveľkej udalosti" špekulantsky fix(l)uje konzumnetov do obligátnej pozície vyčkávania, z ktorej by si neskôr (po obnažení "dôveryhodných" indicií) mali sadnúť na zadok. No možno áno, ale len za predpokladu, že by sa pán kaskadér+kolektív vyvarovali: 1) množstvu planých nedopatrení (boľavé postsynchróny, dobová neznalosť, nemiestna lyrickosť). 2) občasnému hraniu sa na Kobru 11. 3) aplikačnému trapasu z ktorého aspoň plynie ponaučenie-"nesnaž sa odkopírovať ošarpaný (zastaralý) lesk akčných klasík, ak na to zatiaľ nemáš a ušetri tým svoje ctené meno." 4) dramaturgickým lapsusom (rozpačité poskakovanie medzi exploatáciou a naivným patosom). Istú spádovosť to má, (okrem tých záškodníckych zoomov) srdnaté nájazdy kamier tiež a Konstantin celkom sedí, ale ako ďalšia skúška odvahy na báze "true stories" neobstojí "Kajínek" o týždeň, o mesiac, ani o rok. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nepoznám detailne prípad Kajínka, ale je mi jasné, že film má so skutočným prípadom spoločného veľmi málo. Asi to najhoršie , čo sa filmu stalo je, že sa vôbec volá Kajínek. Ak toto všetko dáme bokom, máme pred sebou asi prvý solídny, český akčný thriller. Presne to, čo sme si celé roky mysleli, že sa v našich končinách nedá. Režisér P. Jákl to ale dokázal a navyše ukázal, že má napozerané. V tomto filme nie je nič , čo by ste už nevideli niekde inde, ale napriek tomu sme z toho, že sa to u nás naozaj dá, celý paf. Herecké výkony i nasadenie sú prvotriedne, horšie na tom sú u nás stále podceňované malé úlohy. Konkrétne tu trápne pôsobili takmer všetci policajti, ich nedôveryhodné tóny pri pokynoch,ale aj trošku väčšia úloha úloha bitkára s basketbalovou loptou, ktorému som toho potetovaného drsňáka neveril. Trošku rozpačito som prijal úlohu , ktorú vzal poľský herec B. Linda. Ak jeho meno zabezpečilo nejaké navýšenie rozpočtu z poľskej strany, tak to beriem, lebo inak mi jeho menšia úloha pripadala nahraditeľná prakticky akýmkoľvek schopnejším českým hercom. Lavronenko je výborný, drsný, ale príliš kamenný. Najväčším prekvapením je záporák, ktorého neskutočne skvele zahral V. Dlouhý. Rozlúčil sa naozaj oscarovo a jeho výkon je asi najväčším dôvodom, pre ktorý odporúčam film vidieť. Film Kajínek možno s malou nadsázkou nazvať prvým, solídnym priekopníkom akčného žánru a len dúfajme, že bude mať minimálne rovnako kvalitných nasledovníkov. 70%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jako já jsem docela spokojenej. Myslím si, že Jákl není určitě špatnej režisér. Jenom by to chtělo se tolik furt neinspirovat těmi émerickými vlivy a natočit ten film ryze po Česku. Nemluvě o tom, že i ty finanční možnosti tady takové prostě nejsou a nebudou. Jinak, ale slušný řemeslo, když si člověk odmyslí pár lehce za hlavu přitažených věcí. Hlavní věc kterou nechápu je proč Kajínka na začátku filmu ukážou jako toho co střílel a pak se po zbytek filmu bijí v prsa za jeho nevinu, ale jak to bylo to ví jen Jirka a pár dalších zainteresovaných.65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (44)

  • Scéna střelby na automobil na začátku filmu se odehrává na zcela jiném místě, než ve skutečnosti. Je to místo nedaleko Borské věznice, kde se v době natáčení stavěl dálniční obchvat Plzně. (Pilda17)
  • Pamatuju si, že jsem k tomu tehdy Alici Bendovou dlouho ukecával, a nakonec jsme se domluvili, že nebude vidět skoro nic,“ řekl Petr Jákl na adresu otevřené nahoty Alice Bendové (Křížková). (klukluka)
  • Podle rozhovoru, který poskytla manželka zastřeleného podnikatele Štefana Jandy (ve filmu Perner – Werner Daehn), byl Janda za komunistického režimu spolupracovník Státní bezpečnosti a podílel se na různých akcích, prý například přišel domů úplně zdrcený po jedné akci, při které měli na Kladensku za úkol zneškodnit jakéhosi muže se sekerou, který ohrožoval rodinu, a celá akce byla i na Jandu brutální a nelidská. Těsně před jejími 25. narozeninami a před jeho smrtí se jí cestou z restaurace měl začít podivně vyptávat, zda si pamatuje na dobu po skončení jeho základní vojenské služby a zda by ho měla ráda, i kdyby věděla, že před revolucí někomu moc ublížil a možná i někoho zabil. Jandová tehdy vyslovila domněnku, že za smrtí jejího muže mohla stát i minulost z dob jeho působení v StB. (Nick321)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Zemřel Vladimír Dlouhý

Zemřel Vladimír Dlouhý

20.06.2010

Už jako dítě se sice objevoval ve filmu a v televizi, ale po herecké profesi netoužil. Chtěl se stát stavebním inženýrem jako jeho otec. Po neúspěšném pokusu o přijetí na průmyslovku se šel učit… (více)

Reklama

Reklama