Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný příběh, v němž hraje důležitou roli čarodějná kniha.  Od poloviny roku vycházejí v novinách inzeráty „Hledám panenku s porcelánovou hlavičkou. Zn. čekám“. Vypravěč se touží setkat s pisatelem podivného inzerátu. Domluví si s ním schůzku, ale byt pisatele nachází prázdný. Majitel zmizel, nezbyla po něm žádná stopa. Existují však dva svědkové, ochotní vyprávět celý příběh, který začal před deseti lety – a vlastně mnohem dříve.
Příběh o tajemném zámku, čarodějnické knize a záhadné dívce je pojednán tak trochu v žánru mystery, byl natočen v roce 1990 a v rolích pamětníků dávné příhody se objeví dvojice M. Suchánek – J. Langmajer. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

wosho 

všechny recenze uživatele

V očích dítětě napínavý film, jenž sílně uvízl v paměti. Bohužel když jsem jej viděl v dospělejším věku, mnoho tato panenka ztratila. Klady sice některé zůstaly (hlavně místy silná atmosféra a napětí), ale ty silně pohřbívá logika a jiné chyby (tajná chodba, kde stovky let nikdo nebyl je plná kabelů od elektřiny, atd). ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický příběh s nádechem mystična a tajemna ve skvělé režii Oty Kovala. Výborný hudební dobrovod obstaral Otmar Mácha. Perfektní je i ústřední trojice dospělých ve složení Oldřich Vlach, Jan Hartl a Jan Vlasák. Tajemné prostředí zámku jen dokresluje patřičnou atmosféru. Pohodový, prázdninový televizní film. Tenkrát po revoluci se takových televizních filmů točilo více, ted´ už se točí leda prd, nebo srágora. ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Podle mě neurazí, ale nějak extra nepotěší. Příjemná oddechovka, která ale nijak nevyniká a po pár dnech už si nevzpomenete, že jste něco podbného viděli. Možná, až narazíte na pár let na další reprízu v televizi, napadne vás, že jste už něco podobného někde viděli, ale větší stopu to ve vás nezanechá:-) ()

Zajímavosti (1)

  • Točilo se na zámku Libochovice. (sator)

Reklama

Reklama