Reklama

Reklama

Alfa a Omega

  • USA Alpha and Omega (více)
Trailer 2

Co nemůže postrádat správné dobrodružství na cestě? Stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Jen se zeptejte Kate a Humphrey! Jsou to dva vlci z jedné smečky. Ovšem s pořádnými rozdíly. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně vůči osudu celé rodiny (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný - tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Aby zajistil klid ve smečce, otec Kate se rozhodne zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Nicméně, čáru přes rozpočet všem plánům udělají lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Jak to ale dát dohromady, když Humphreyho heslo je „Ať se všichni baví!“, zatímco Kate prosazuje „Já jsem vůdkyně“? Při své dobrodružné cestě se naučí spolupracovat jako tým a – jak jistě brzy uhodnete – se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (125)

Najlvin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se podíval na Alfu a Omegu, a jak to každý sepsul, já byl popravdě mile překvapen. S tolika negativníma komentářema, co se v souvislosti s tímto filmem objevily různě po internetu, jsem čekal nějakou strašnou kravinu, ale teď mám spíše dojem, že je tenhle snímek neprávem podhodnocený. Opravdu nechápu, co že je na tom filmu tak špatného. Grafika i animace vypadají skvěle, postavy jsou roztomilé, příběh neurazí a humor tu rozhodně nechybí. Takže takové hodnocení si vážně tenhle snímek vůbec nezaslouží. Já se u něj skvěle bavil a rozhodně mi přišel daleko lepší než řada jiných, lidmi tolik oblíbených "trháků". Pokud tedy máte rádi animované filmy se zvířaty, jako já, mohu vám Alfu a Omegu jen vřele doporučit! Určitě se nenechte odradit negativní kritikou, kterou mají nejspíše na svědomí stejně jen dnešní dokonalou grafikou zmlsaní lidé, co film pořádně neviděli, koukali na něj jedním okem či snad nepochopili, o čem je. Samozřejmě je to v prvé řadě animovaný film pro děti a ne naučný snímek o vlcích. Na nic víc si ani nehraje, a tak je potřeba k němu také přistupovat. Kdo se chce bavit, ten se zaručeně pobaví, a těch pár drobných chyb s klidem přehlédne. Rozhodně by ale nikdo neměl být zklamaný ;-) Z mého hlediska film splnil všechna má očekávání a některá i předčil. Je to jasný favorit, který se dostal na první místo mezi mými oblíbenými filmy, kde pravděpodobně ještě nějakou dobu pobude. Snad do příchodu druhého dílu? :D Ne, vážně - po delší době konečně jednou zase něco milého pro zasmání, co by si žádný fanoušek animovaného žánru rozhodně neměl nechat ujít. I když se to možná na první pohled nezdá, tenhle film má své jedinečné kouzlo a je jen na vás, zda ho v něm objevíte nebo ne. Mně se tento snímek opravdu velmi líbil, a proto nemohu jinak, než mu dát plných pět hvězdiček ;-) ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Animace, parazitující na animačním vývojářství Doby ledové a skluzavkové scéně z Pyšné princezny, aniž by přidala mnoho navíc. Titulky prozrazují vysoký podíl indických tvůrců. V indickém kontextu se může jednat o emancipační projekt vůči kastovní společnosti, zaměřený na dětského diváka. Podobné projekty si zaslouží výraznější komediální a dramatický rukopis, který by teprve využil charakterů zvířecích postav. Ocenění patří hudbě. Věnováno památce Dennise Hoppera, který namluvil Tonyho ()

Reklama

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Otrasná animácia ako z niekoľko rokov starej low budgetovej hry, nudný príbeh, nezaujímavé postavy. Vlastne som to chcel vypnúť už po piatich minútach, ale nerád hodnotím niečo, čo som nedopozeral. Ešte dobre, že sa posmrtne pripravuje jeden film s Dennisom Hopperom, lebo odísť s touto blbosťou ako svojím posledným filmom si nezaslúžil. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Celkově to nebylo špatný ale čekal jsem od toho trochu víc. Děj je dobrý, sem tam se tam objeví dobrý vtípek, ale přišlo mi to jaksi trochu okopírované ze Lvího krále (losy v údolí, Lili+Garth = Kiara+Kovu apod.). Ale i tak jsem se pobavil a když to bude v TV tak se na to klidně znova kouknu. Pěkných 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak rozporuplné pocity jsem snad nikdy z animáku neměl. On se totiž každou chvíli neustále metamorfuje. Ihned to vysvětlím - chvílemi působí strašně infantilně, chvílemi je celkem příjemný, chvílemi to dokonce bylo i vtipné a pak to zase chvíli bylo infantilní a moje pocity z toho filmu se neustále měnily. A pak ta animace, která chvíli vypadala odfláknutě a jak z nějaké počítačové hry a chvílemi třeba špatná nebyla. Byly tu zvláštní úhly "kamery" (nevím, jak to u animáku nazvat), na animák celkem zajímavé. Příběh je sice divně vedený, je tady spousta zbytečných odboček k zbytečným vedlejším postavám, které tu působí hrozně otravně, ale zase na druhou stranu, spíš jsem se u toho bavil, než nudil, a to ten příběh není nic extra.A těch pro a proti je zde tolik, že vůbec nevím, kolik tomu ve finále dát. Některé postavy sympatické, jiné jsou strašně otravné. Slabší 3*, asi? Asi jo, zatím to tak nechám, ale nic extra to není. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film Dennise Hoppera. Snímek mu byl věnován. (ash99)
  • V minulosti se opravdu přivezlo z kanadské Alberty do Yellowstonského národního parku několik párů vlků, aby rozšířili tamější populaci. (Kroup4)
  • Garth, vlk rudohnědý, nazve Humphreyho kojotem. Ve skutečnosti byli již vlci rudohnědí v přírodě vyhubeni a v současnosti probíhá v Severní Karolíně úspěšný program na obnovu populace vlků rudohnědých a kojotů. (Kroup4)

Reklama

Reklama