Reklama

Reklama

Bez práva na chybu

  • Rusko Bez prava na ošibku (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Píše se rok 1943. Němci připravují svou vojenskou techniku pro přesun na frontu. Na předměstí posádkového města v okupované části Sovětského svazu však operuje skupina sovětských ženistů, vyhazující německé vlaky do povětří. Aby zabránili jejich další likvidaci, přijímají fašisté drastická opatření. Na přední vagóny umísťují civilní obyvatele jako živý štít! V zápase proti nepříteli je možné každou chvíli zahynout. Každý krok může být posledním a hrdinní ženisté nemají právo na chybu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

14.3.2010 ~ Válečných filmů už bylo natočeno hodně, takže je z čeho vybírat. Některé jsou výborné, některé jsou slabší, ale je jich dost a dost. Je tedy zvláštní, když se někdo rozhodne natočit film, u kterého autoři musí dopředu vědět, že na Oscara za nejlepší cizojazyčný film aspirovat dílo nebude a ani nemůže. ~ Pravdou asi je, že pokud zrovna nejste Timur Bekmambetov, asi se na vás pytle rublů (dolarů?) nesypou a tak si musíte vystačit s málem. S bolestným málem. A z 'Bez práva na chybu' to málo je cítit, film je jím pročpělý a zápach je to o to palčivější, že ono si to s tím málem nevystačí. ~ Pány herce neznám, nikdy jsem je neviděl a pokud ano, neprotlačili se mi do paměti dostatečně hluboko. Bohužel výkony herců, příběh a vůbec celé vyznění filmu mi přišlo poměrně amatérské. Nevědět, že se jedná o film z roku 2007, byl bych ochotný uvěřit i roku výroby '95. Celé to byla dost nuda a tak mi bylo i celkem jedno, jak dopadnou oni tři partyzáni, jak dopadne "vedoucí" továrny, co bude s vězni a vůbec. ~ Třeba je to na ruské poměry kvalitní historický film oslavující chrabré partyzány a odvážné činy vězněných rudoarmějců, ale v takovém případě by bylo nutné najmout nějaké herce a nikoliv ochotnické divadlo z místní vesnice a nenatáčet v místním rozpadlém JZD. Jediné plus jsem viděl v herci ztvárňujícím zástupce německého velitele a jeho choutky 'zastřelit si svého rusa'. Ten jediný v celém filmu hrál. ~ Ale abych nehaněl jen samotný film a jeho protagonisty, musím podotknout, že několik, a to pořádných, úderů na hřebíček do rakvičky má na svědomí i český dabing. Nechat dabovat nějakého pětačtyřicátníka dvanáctiletým dítětem může nechat jen blb a nebo 'strejda režisér'. Český dabing mi tu připomínal proslulé polské dabingy. Sice jsme tu měli na každou postavu jeden hlas a hlasy kupodivu i seděly k pohybům pusy, ale výběr hlasů celému filmu nasadil korunu. ~ A vůbec, jděte si pustit něco jiného, tohle za ten čas vážně nestojí, fakt ne. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

No Urania vydává i horší ruské filmy, ale stejně jsem asi od toho čekal najivně více. Hlavní role ruských vězňů byly zahrány ještě dobře, ale co to vybrali do rolí německých důstojníků a vojáků, no nevím...prostě se mi to nezdálo. Vzhledem k tomu, že film byl natočen nedávno a mohl mít daleko více kvalit než mnoho desítky let staré černobílé ruské válečné filmy, dávám jednoznačně za dvě. Být to třicet let starý film, dal bych za tři. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Pokus zahrát s malým kašpárkem velké divadlo. Začátek navnadil, námět byl dobrý, ale celkové ztvárnění se moc nepovedlo. Pyrotechnické efekty byly nijaké, od vybuchujících min odletovaly gumový pajduláci a nikomu to nevadilo, že je to tak očividné. Herecké výkony těžko vydřené. Bod za první scénu, druhý, že to tak rychle uteklo a zbytečně to neprotahovali... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Noo, dalo sa to pozriet, ale nejako ma to extra moc neoslovilo, ako ostatne filmy od Uranie z novsej doby nakrutenia takychto vojnovych filmov. Mne to pripadalo take nemastne neslane a chybalo tomu nieco, co by to nejako ozivilo a nenutilo vas pri tom sa nudit. Konkretne film sa zameral na bandu sovietskych vojakov, ktory boli v zajati a tam Nemcom opravovali ich auta, aby boli znova pojazdne. Vsetok dej filmu sa zameral na tychto ludi a sem tam odbocil medzi troch partizanov, ktori pokladali vybusniny na kolajnice, aby tak prekazili presun nemeckych zbrani do ich krajiny. Dvaja z tych partizanov boli deti, ktore boli odvazne ako vsetci Rusi v tej dobe. Akcie vyzerali nie moc vierohodne a vyzerali skor take umele a nasilu:) Aj ti nemecki dostojnici vyzerali ako pravy rusi na pohlad, ich tvare boli typicke ruske ksichty:) ()

warhammer odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo bejt?! Herecký umění mentálů z ústavu pro duševně chorý? K tomu se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Všechno špatně! Ještě bych to chápal, kdyby to byl film ze sedmdesátejch let, ale že je natočenej před pár lety tak to je moc. Tohle můžu taky natočit bez problémů na dvorku s partou bezďáků. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Bezdějová hloupůstka. Ruská kategorie B filmu s naprosto apatickými herci, kteří zapomněli na mimiku. Ani ty exploze nejsou řádně natočeny. Ve snímku není nic, co by mohlo jakkoli zaujmout. 170920118616/8748 ()

Reklama

Reklama