Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánský, satirický animovaný sci-fi film byl natočen podle kultovního komiksu z roku 1977. Per byl najat jako navigátor v misi na Saturn a má si vytvořit tým, který by odpovídal jeho představám. Ovšem na palubě kosmické lodi směřující na Saturn, se nakonec sejde velmi zvláštní partička... (Česká televize)

Recenze (18)

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Dánové umí natočit syrové drama, temný thriler a krvavý horror. Nově si můžou připsat i geniální animák. Totálně šílená jízda, ve které si autoři dokážou utahovat z boha, Dánů, královny, vesmírného programu, politiky, Američanů a dalších xy věcí. Obsahuje spoilery : Animáku, ve kterém můžete vidět necenzurované scény z německého porna, psychycky labilního vojáka, totálního břídila, alkoholika kterej bez přísunu piva upadá do bezvědomí a přistěhovalce který žádá v Dánsku o politický azyl a který sic neůmyslně ale i tak spálí Americkou vlajku, prostě nemůžu dát míň jak 4 hvězdy. Nečekejte žádné hrdinské proslovy, tady se normálně pro sprosté slovo nejde moc daleko, pije se tu, kouří, a utahuje ze všeho z čeho se utahovat dá. Za tu srandu si to zaslouží 4 hvězdy, Tu pátou dávám za to, že to natočily v Dánštině a ne v Angličtině, což je docela neobvyklé. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš jednoduchá animácia a hlavne nesympatické a nevkusné živé postavičky. Príbeh má tempo, z tohoto pohľadu nevybočuje z rady ďalších (a lepších) dánskych 3D komediálnych animákov. Ale animácia a buranstvo to celé podkopáva. Hviezdička navrch sa narážky a autosatiru dánskych autorov na všetko, čo je dánske - aspoň na niečom sa dalo zasmiať. Hodnotenie: 50% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komedie o buranských hrdinech vyslaných do vesmíru má místy poněkud buranský humor a nešetří šťavnatými výrazy, na druhou stranu disponuje i řadou slušných gagů a je mile nekorektní, rozpustilá a zábavná. Dánové si střílí mj. i ze svého sociálního státu a národního charakteru. Nejde o nic zásadního, spíš taková odpočinková jednohubka, ale nejde o film, který by byl vyloženě blbý, i když bůhvíjak chytrý taky není. Celkový dojem: 60 %. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Satirická 3D animovaná komedie plná vtipů a groteskního humoru, která vůbec není pro děti. Je to tak, byť vyobrazené postavičky tomu odpovídají. Styl humoru a použití neslušných slov dává za své. Snímek je údajně natočen dle úspěšného komiksu. Zábavnost je však závislá na určitém smyslu pro humor a jelikož se jedná o dánský počin, nemusí tamní kultura sednout každému. Ztřeštěnost a vcelku rychlé vyprávění dává tempu švih, takže stačí se jenom ohlédnout, a už je příběh někde jinde. Nemyslím, že by se jednalo o špatný film. Takových animovaných takřka grotesek tu už několik bylo z německých studií a tento jim může směle konkurovat. Já se bavil, což bylo hlavním úkolem tohoto snímku a tak se rád k němu vrátím. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Animovaná komedie ve stylu německých Werner filmů či holandské série Flodder, kde humor staví na tom, že buranské hrdiny posadí do fantaskní situace a nechává volně plynout absurdní momenty z toho vzešlé. Zde se takto skvadra looserů, maniaků a imigrantů ocitá na palubě kosmické lodi směřující na Saturn. Mezi gagy založenými na humpolácky snadném řešení problémů kosmonautiky jako, jak jíst či močit ve stavu beztíže, se proplétá osvěžující linie satirizující národní cítění Dánů. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama