Reklama

Reklama

Nájomný zabijak Bo Tong Lam odťal zločineckému bossovi hlavu, a to nemôže zostať bez odplaty. Počas prenasledovania gangstri unesú policajnú dôstojníčku, ktorej Bo v ten večer náhodou zachránil život. Bo ju musí zachrániť po druhý raz a zavŕšiť svoju pomstu likvidáciou celého drogového gangu... Krásnu policajtku Hiu Wor zachráni neznámy cudzinec, ktorý dokonale ovláda bojové umenia. Dôstojníčka sa s ním zoznámi a strávi večer na ostrove. Netuší však, že Bo je nájomný zabijak, ktorý v ten deň odťal hlavu neľútostnému šéfovi drogového gangu a zobral si ju so sebou ako korisť. Keď nadránom gangstri nájdu bezhlavé telo svojho šéfa, musia potrestať jeho vraha a získať ukradnutú hlavu späť. Problémy nastanú vo chvíli, keď odhalia identitu Bo a policajtku unesú. Bo sa rozhodne zachrániť ju aj po druhý raz a pomstiť sa drogovému gangu jeho definitívnou likvidáciou. (TV JOJ)

(více)

Recenze (23)

m@rz 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem dostal přibližně to, co jsem očekával. Jednoduchou zápletku spolu s několika pouličními rvačkami. I když mi to mnohdy přišlo až příliš japonsky ujeté - v dobrém slova smyslu. Lidi uměli pomalu lítat a nebo po jednom úderu odletěli několik metrů. Ale jako odreagování dobré a proto taky 3 hvězdičky. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší finty odkoukané od Thajců, "mainland" produkční náklady (i to jídlo vypadá divně) a Wu Jing snažící se to celé odehrát, zrežírovat a ukopat naráz. Až na dvě akční scény a příjemné jiskření mezi ním a Celinou Jade je to až příliš prosté, ale nikoliv bezhlavé jako Ong-Bak nebo Tom Yum Goong. A to je samozřejmě průšvih. Kdyby šel Wu Jing z akce do akce, mohli bychom nad dějem a jeho hereckými schopnostmi přimhouřit jednu nebo dokonce obě končetiny. Takhle to letí do stejného šuplíku jako Fatal Contact - slibné, ale prázdné a ve výsledku matné. V hyperakčních 80. letech by si o Legendary Assassina nikdo neopřel ani misku s rýži, dneska musíme chtě nechtě pochválit bitku proti stovce naštvaných maníků, byť vizuálně trochu moc kopíruje sequely k Matrixu. S ovladačem v ruce snesitelné, ale Donnie Yen se (zatím) nemá čeho bát. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi tazko to zhodnotit. Bitky aj ked dost evidentne dratovane su na slusnej urovni - 3*. Samotny pribeh je dost nudny a extremne naivny - 2*. Infantilny koniec - 1*. Vysledok za 2* Ako celok to uz nikdy viac nechcem vidiet, ale niektore bitky si pustim znova rad. Presne toto iste som napisal aj pri hodnoteni dalsieho Wu Jingovho filmu Fatal Contact. Po tom co som videl Fatal Contact som Wu Jinga lutoval a myslel som si, ze chlapec je proste smoliar a nevedomky sa upisal strasnemu filmu. Ale tentokrat film reziroval a napriek tomu zopakoval vsetky chyby, ktore mal Fatal Contact. Vyzera to, ze ma chlapec proste otrasny vkus a pokial nebude hrat vo filme nejakeho osvedceneho rezisera ako napriklad Wilsona Yipa alebo Bennyho Chana, tak uz mu viac sancu nedam. A nenecham sa uz zlakat ani kvalitnymi dynamickymi trailermi. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je potěšující, že se v novém miléniu pomalu začínají znovu objevovat akční béčka, která před krizí a propadem hongkongské kinematografie na přelomu tisíciletí představovala podstatnou část hongkongské produkce. Ovšem v porovnání se sebelacinějšími snímky, které vznikaly v 80. letech a první polovině 90. let, které dávaly dechberoucí fyzickou podívanou, se jedná o těžký propad. Jedna relativně povedená závěrečná bitka vytrhne jen skalní fandy bojových filmů, a nejen v porovnání s maximálním nasazením aktérů a frenetickým stylem filmů před patnácti až dvaceti lety vyznívá křečovitě strojená a uondaná. Zatímco dříve v Hongkongu věděli, že příběh je podružný a má jen vágně spojovat akční sekvence, zde se drtivou (a to ve všech významech toho slova) většinu filmu rozvádí absurdní děj o zabijákovi a jeho setkání s okouzlující policistkou se štěněcím pohledem. Ve snaze zalíbit se zahraničnímu publiku zde nad akcí těžce dominuje vyumělkovaný sentiment a rádoby osudovost. Ani enormně slibná premisa o zabijákovi, který na malém ostrůvku odříznutém od pevniny tajfunem musí proplouvat mezi policí a gangem, který mu jde po krku, není vůbec vytěžena a potácí se jen v nic nepřinášejících záběrech, které pouze protahují stopáž a nudu. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Samuraj / Zabiják vs. One Nite in Mongkok vs. Matrix. Vo výsledku fajn, hoci miestami úsmevné (najmä z hľadiska réžie). Čo stojí za pozornosť sú, asi podľa očakávaní, súboje (hoci Jacky má aj lepšie). Ale nemohla som sa ubrániť (ďalšiemu) extra diegetickému úsmevu: keď Donnie Yen zloži (v Ip Manovi) 10 "karateristov" (termin zavedeny J. Belicom), Wu Jing ich zloží 50 (resp. 100) aj s prerazenými kolenami. Aj keď už nie je celkom ucho, predsalen mu niečo do Yenovho šarmu chýba. Šak on dorastie. Myslím. Dúfam. Idem si zaliať čaj. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama