Reklama

Reklama

Kapka krve

  • Hongkong Zheng ren (více)
Trailer

VOD (1)

Policista Tong (Nicholas Tse) při pronásledování kriminálníka (Keung Ho-man jako Cheung Yat-tung) nešťastnou náhodou usmrtí dceru státní zástupkyně (Ann Gao v podání Zhang Jing-chu).Tragická událost má ale o několik měsíců později pokračování. Cheung nechá unést Anninu druhou dceru. Vydíráním zoufalé matky chce docílit ztracení důkazů ze soudního spisu, které ho uvědčují z dalších zločinů. Tong, který se u únosu náhodou vyskytne, se snaží holčičku nalézt a napravit tak svou chybu z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

liskam 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, tak trochu nestandardní, i když místy nudný. Zvláštní svou atmosférou i podáním celého příběhu. Celou dobu, co jsem se koukal, jsem si říkal, klasický standard za 3 hvězdy. A když jsem to dokoukal, dávám 4. Zprvu ani nevím proč, teď při psaní komentáře zjišťuji, že se mi asi opravdu líbila jeho celková atmosféra, která z akčního thrilleru udělala i trochu drama a navíc cítím, že je to správně. Oslovila mě i hudba, což je hodně zajímavé, protože asijskou filmovou hudbu opravdu nemusím. Za mě 75% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dante Lam ma po nie až tak pozitívnom stretnutí pri jeho najnovšom boxerskom snímku Ji Zhan veľmi milo prekvapil. Kapka krve totiž nie je len ďalšou z rady tuctových žánrových filmov, je to predovšetkým vybrúsený kriminálny thriller s explozívnou náložou akcie, pekelne dobre zrežírovaný a dôkladne obsadený - mj. Nicholas Tse ako mladý policajt a Nick Cheung ako únosca sú skvelý, a na zahodenie nie je ani výkon hongkongskej krásky Jing Chu Zhan. Výborný depresívny scenár, v ktorom Wai Lun Ng kľučkuje a vyhýba sa klišé, zatiaľ čo naplno využíva a operuje so zabehnutými, rokmi overenými štandardami, preplieta jednotlivé osudy postáv na spôsob Iñárritových filmov, a prekladá ich perfektne načasovanými a spracovanými flashbackmi, dokresľujúcimi jednotlivé línie. Škoda že ku koncu hlavnej chronologickej osi mu na pár slabších miestach trochu dochádza dych. Potešila aj greengrassovská roztrasená kamera, najmä pri akcii v interiéroch a exteriéroch, kde mi neprišla ani trochu obohraná a do celku dokonale zapadla. Nebyť občasného zakopnutia scenára, bolo by to jasných 5*, Kapka krve je ale stále vynikajúcim mrazivým kriminálnym thrillerom, ktorý ani na minútu nespúšťa nohu z pedála a rúti sa do cieľa vražedným tempom. P.S.: Český dabing je na jedinú vec - na samovraždu. Dámy a páni, skladám klobúk, zhovadili ste to teda geniálne. 85% ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

The Beast Stalker je zajímavá kriminální skládačka, která zaujme nejen automobilovou honičkou se sypajícím sklem. Přísný policajt dodržující pravidla pronásleduje se svými kolegy bandu kriminálníků, přičemž se stane neštěstí, které zanechá šrámy nejen na těle, ale i na duši. Když nelítostný zloduch unese malou holčičku, shodou okolností je to dvojče, které policista potkal již dříve, vypadá to na malé déjà vu. Matka chce svou dceru zachránit na vlastní pěst, ale odhodlaný strážce pořádku se vydává na stopu proradnému únosci. Od filmu nečekejte žádnou akční přestřelku, spíše se jedná o pozvolnou hru na kočku a myš, která vás udržuje v očekávání. Film to rozhodně není velkolepý a má své mouchy, ale určitě je emocionálně napjatý, dramatický, charaktery jsou dobře prokreslené a snímek uzavírá pěkný poeticky zpomalený konec, který sjednotí předchozí děj v jeden celek. (7/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +celkem brutální akce, soupeři si tu jdou tvrdě po krku, motivace všech tří postav je pochopitelná -docela zamotaný děj, místy nepřehledný, občas se to zdá jako nekonečná naháněčka, emocionálně mě film nepohltil, na rozdíl od jiných jak tomu bývá zvykem/// Očekávání byla zřejmě větší, protože výsledný dojem je dobrý. A na to u Hong Kongských akčních filmů nejsem zvyklí. Očekávám od nich hodně. Nicméně své diváky si film najde. Akce je tu hodně, je dobře natočená. Atmosféra bezmoci tu funguje na jedničku. Jen to mohlo být dějově trochu stravitelnější./// Celkem 60%/// ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, citové výlevy patří neodmyslitelně k východním kulturám a nejinak tomu je i v případě Ching yan. V jeden okmažik (a mimochodem hodně efektně provedený ;-)) se několika lidem změní jejich životy a ve zbytečně dlouhé stopáži sledujeme následnou krimi zápletku únosu malé holčičky. V akčních pasážích se z bedniček line solidní hudba. Bohužel, jak už jsem se výše zmínil o citové stránce Stalkra, a ačkoliv se všichni hodně snažili, slzy ve mně vyvolat nedokázal... :-( 70% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama