Reklama

Reklama

Kapka krve

  • Hongkong Zheng ren (více)
Trailer

VOD (1)

Policista Tong (Nicholas Tse) při pronásledování kriminálníka (Keung Ho-man jako Cheung Yat-tung) nešťastnou náhodou usmrtí dceru státní zástupkyně (Ann Gao v podání Zhang Jing-chu).Tragická událost má ale o několik měsíců později pokračování. Cheung nechá unést Anninu druhou dceru. Vydíráním zoufalé matky chce docílit ztracení důkazů ze soudního spisu, které ho uvědčují z dalších zločinů. Tong, který se u únosu náhodou vyskytne, se snaží holčičku nalézt a napravit tak svou chybu z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +celkem brutální akce, soupeři si tu jdou tvrdě po krku, motivace všech tří postav je pochopitelná -docela zamotaný děj, místy nepřehledný, občas se to zdá jako nekonečná naháněčka, emocionálně mě film nepohltil, na rozdíl od jiných jak tomu bývá zvykem/// Očekávání byla zřejmě větší, protože výsledný dojem je dobrý. A na to u Hong Kongských akčních filmů nejsem zvyklí. Očekávám od nich hodně. Nicméně své diváky si film najde. Akce je tu hodně, je dobře natočená. Atmosféra bezmoci tu funguje na jedničku. Jen to mohlo být dějově trochu stravitelnější./// Celkem 60%/// ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som chcel kritizovať, tak poviem, že film je možno trochu moc vykonštruovaný a niektoré vyśetrovacie postupy pripomínajú tie z televíznych kriminálok, no v tomto prípade sú to len malé muchy v inak bezchybne fungujúcom filme. Film je predovšetkým veľmi intenzívnou a dosť brutálnou jazdou, vystavanou na charakteroch, ktoré by sa daľi prirovnať k pouličným psom. Rozdeľenie policajti vs zločinci síce existuje, no motívy postáv majú skor osobný charakter. Náhoda privádza hrdinov do extrémných situácii a trauma, či hmotná núdza ich núti robiť extrémne činy. Zážitok umocňuje hlavne veľmi silná audiovizuálna stránka, vysoké tempo sposobené časovým limitom a realistické násilné scény dodávajúce filmu veľmi dusnú atmosféru. To všetko zabalené do posobivej filmovej skladačky v ktorej v závere všetko do seba zapadne. (9/10) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o drsnom policajtovi, ktorý pri jednej akcii behom prenasledovania zločincov nechtiac zastrelí malé dievča, dcéru právničky a s tým sa moc nevie vyrovnať. Ale keď je unesená druhá dcéra právničky, ktorá má za jej vrátenie zničiť dôkazy proti vplyvnému mafinánovi, policajt ju chce zachrániť za každú cenu. No únoscom je drsný zločinec, ktorý má na to tiež svoje dôvody. Spracovanie je na tom dobre, po výbornej nadmieru dynamickej úvodnej fázi sa síce tempo filmu dosť spomalí, aj keď ani vtedy to nie je zlé, film hlavne dobre zoznámi so súčasným stavom všetkých dôležitých postáv, ale v druhej polovici sa to už zase slušne rozbehne a film už je prakticky jedna dlhá dynamická jazda a naviac s perfektným záverom. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom vydarená. Snaží sa pôsobiť čo najrealistickejšie, čo sa jej aj dosť darí, celkovo je výborne natočená, dynamická a drsne pôsobiaca, tvoria ju hlavne rôzne naháňačky, či už v automobiloch alebo aj pešo, krátke prestrelky alebo ručné strety, ale tu sa už o nejakých plnnohodnotých súbojoch určite hovoriť nedá, skôr sa len dvaja protivníci snažia jeden druhého odzbrojiť a samozrejme aj zabiť. Najviac sa mi páči celý úvod alebo aj pešia naháňačka v meste. Herecké obsadenie je výborné, Nicholas Tse v hlavnej úlohe, jeho úhlavný nepriateľ Nick Cheung, k tomu ešte Jing Chu Zhang a Kai Chi Liu. Réžia a technická stránka sú skvelé, tento drsný a zároveň prvotriedny štýl mám rád. Beast stalker je plnohodnotný predstaviteľ moderného Hong Kongského akčného štýlu, v ktorom sa síce žiadne bojové umenia nenájdu, ale nahradzujú ich realističnosť, dynamika a nekompromisnosť. 76% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To je osud. Vyjebe s tebou a pak Ti zase pomůže..... Kriminálka, která v tradiční asijské bezohlednosti neváhá využít malé děti. Nevyzpytatelné cesty osudu jsou tím, co mě má ohromit, charakterové vlastnosti jsou zdůrazňovány, ale nechávají mě v klidu. Občas v akci zajímavá kamera, napětí a natahované finále může snad i někoho dojmout. Prostě další film z Hong Kongu o policajtech. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Pochopím, proč si nemám nechat v Asii unést dítě. 2.) Nechápu, jak může na ¾ slepej zločinec utíkat policajtům. 3.) Poznám, kolika lidem může jeden kriminální případ zamotat osud. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Velice komplexní film, s perfektními hereckými výkony, skvělou režií, fyzickou akcí, dobrým scénářem a fenomenální atmosférou. Nicholas Tse jakožto hlavní hrdina, působí charismaticky, jeho dramatický emocionální výkon mě nadchl - ke konci rozbrečel nekompromisním způsobem a hlavně je zranitelný, dost si toho vytrpí, prostě můj oblíbenej typ hlavního hrdiny. Skutečně, ten závěr kdy tam ze sebe vytasí obrovskou explozi emocí, se stal jeden z nejlepších filmových momentů, za opravdu dlouhou dobu, kterého jsem mohl být svědkem. Kvůli němu mám tendenci dát pět hvězd. Záporák v podání Nicka Cheunga má též pochopitelné motivace, taky hraje perfektně, jde i z něj strach, jen občas působí až moc terminátorsky na můj vkus a lehce to narušuje naturalistickou atmosféru filmu. Státní zástupkyně v podání Zhang mě bavila nejméně, né že hraje nějak extra špatně, ale hlavní duo hraje tak úžasně, že zastínilo ostatní herce ve filmu. Zbytek vedlejších postav, zejména parťáci hlavní postavy, jsou opravdu super, jen škoda že nemaj tolik prostoru a interakce s případem. Akce jako taková působí realisticky. Bitek je nejvíc, ale rozhodně to není regulérní akční film. Souboje jsou takové víc, "táhlé", kontaktní, kde každej chvat a pohyb, spotřebuje dost energie. Nečekat nějakou komplexní výměnu chvatů, souboje jsou spíš tvrdé a hodně špinavé, bez nějakých elegantních prvků. Je tu jedna automobilová honička s perfektní bouračkou a pěší, která působí dynamicky a intenzivně. Sem tam padne výstřel. Nejvíc jsem si však užil samotné vyšetřování, kde hlavní hrdina jedná logicky, na základě zkušeností z terénu, a dost racionálně. Takových detailů bych si přál vidět víc v jinejch akčních filmech. Perfektně se zde vyvážil balanc, mezi příběhemm, charaktery, akcí a detektivní linie. Samotná režie Danteho je ukázková. Občas bych si přál méně střihů a méně třesoucí kamery během akce, ale to je detail; není to extra rušivé. Ale jinak je zde spousta zajímavých, kamerových vychytávek a líbilo se mi, jak civilně, živě a organicky působí Hong Kong. Ruch města zde hraje dost velkou roli a proto mě bavilo celé to dění. Nepůsobí to prázdně, ale dost dobrodružně. Plno lokací, interiérů, exteriérů apod. a k tomu hraje perfektní soundtrack po celou dobu. Líbil se mi i dost férový závěr, a celé propojení všech postav - jen bych si přál vidět nějakej epilog s hlavní postavou. Vážně, kdybych měl něco vytknout, tak to jsou detaily, ale jinak se jedná o žánrovou špičku. Napínavé, místama i ta nervozita je kulervoucí. Užil jsem si to, nenudil se, působí to dostatečně pestře, komplexně, dospěle a seriozně. Chlapsky. Na tenhle film budu vzpomínat hodně dlouho :) a menší poznámka; mám pocit, že Hong Kong je dost striktní co se týče nošení zbraní, takže ta policejní razie ze začátku filmu, působí autenticky. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama