Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 1
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 1

Recenze (366)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Richard ,,Rick'' Castle, hlavní hrdina tohoto příběhu a spisovatel detektivek, má spoustu kladných i záporných vlastností. Na jednu stranu je to arogantní, jako dítě se chovající otrava, na stranu druhou je to milý, vtipný, hláškující, šarmatní muž, co je milujícím otcem, a má velké srdce a skvělé teorie :D. Pak tu máme detektivku Kate Beckettovou, odtažitou, přísnou, tvrdohlavou, drsnou a přitažlivou policajtku poznamenanou smrtí matky. Tihle dva kolegové - Castle a Beckettová si lezou na nervy a nejspíš by se nejradši navzájem zabili. Naštěstí se jim to nedaří a postupem času se z nich stávají parťáci. A později také pár. Vídáme také dva nejlepší kamarády / detektivy Kevina Ryana a Javiera Esposita, zvídavou drbnu / patoložku Lanie Parishovou, vstřícného a laskavého kapitána Roye Montgomeryho, kvůli tragickým událostem později tu nejpřísnější, nejotravnější kapitánku Victorii Gatesovou, která se ovšem taky dokáže ve správnou chvíli projevit, a ukázat tak, že je taky člověk a ne jen ,,Železná brána". Nedá se zapomenout ani na Castleovu rodinu - Rickovu mámu / trhlou herečku Marthu Rodgersovou a dokonalou dceru Alexis. Tihle všichni tvoří dost nesourodou a přesto dokonale sehranou partu lidí, vyšetřující ty nejzvláštnější a nejnápaditější vraždy, co by se mohly udát. Partu nacházející se v různých vtipných situacích, hláškující a vtipkující o 106. Zápory nenacházím. 100% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Těch kriminálních seriálů je v televizi ubíjející množství, takže jsem se k tomu nejdřív s optimismem nestavil. Ale odbouchnout to jako staré “Vraždu, kterou napsala” nebo nedejbože “Diagnózu od Doktora Detektiva” by nebylo fér, vždyť to má tak skvělou nadsázku. I když se při vyšetřování může zdát, že seriál prostě rád blbne pro víc diváků, neukvapme se, máme tu i pro vážnější notu dějovou linii s dcerou naší drzé postavy a není to vůbec zobrazeno stereotypně, byť zas tak velký screentime to nemá. Pokud jde o tu hlavní, jak Richard vpadne do vyšetřování a přes svůj amatérismus se stane špičkovým kriminalistou, nikomu nevadí, jen jeho parťačka má výhrady. Ovšem buddy chemie se vyvíjí směrem, kam byste to možná ani neviděli. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí k úspěchu opravdu málo.Vemte sympatického neotesaného řízka,který se živý psaním detektívek a jeho ego je větší než Nicolase Sarkozyho,hoďte ho na krk prací posedlé,citově odměřené,tvrdé a sexy policistce.Nechte je společně rešit případy,jeho hláškovat,jí nechápavě kroutit hlavou,nechte jim průběžne ukazovat a měnit jejich charakter aby mohli diváky nechat v napětí kdy si konečně vyznají lásku a máte zaděláno na další super seriál,který sice klišoidně kopíruje styl Bones,Live,Dempesyho a McPeacové atd. ale prostě funguje.Tohle je to co řikám pořád,jak mile má seriál sympatické obsazení je to půlka úspěchu a hašteření mezi lehkovážným charismatickým týpkem a odměřenější ženštinou po jeho boku prostě funguje vždycky. 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová a pohodová kriminální oddechovka, ve které Nathan Fillion hláškuje v každý druhý větě a mezi ním a Stanou Katic to výborně jiskří. Kriminální případy sice nejsou nikterak vynalézavý, ale jinak to celý výborně funguje, uteče to jako voda a člověk se příjemně pobaví. Ve světě dnešních kriminálek, kde pachatele odhalí podle chlupu z nosu, milé osvěžení. ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (28)

  • Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu. (pufina)
  • Byt Richarda Castla (Nathan Fillion) je ten samý, který byl použit jako byt hlavního hrdiny Micka (Alex O'Loughlin) z předčasně ukončeného seriálu Za svitu měsíce (od r. 2007). (Ajka1)

Reklama

Reklama