Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá televizní komedie o problémech rodiny s malým dítětem. Manželé Holubovi nemohou dostat dítě do jeslí, a tak shánějí paní na hlídání. Ale i s tím jsou potíže, protože je třeba dostat se do mezery, kdy paní ještě nemůže vzít opatrování jinde a už skončila u druhých. Právě takovou doporučí Holubovým Knotkovi, kteří na tu paní čekají. A tak se v rodině objeví paní Strnisková, která má nejen značné požadavky, ale začne rodinu „upravovat" podle svého. Holubovi se proto snaží tajně získat náhradu a paní Strniskové se zbavit, ale když vyvěsí ceduličky, že hledají paní na hlídání dítěte a své telefonní číslo – ozve se – i když inkognito – paní Strnisková. Pochopitelně se urazí. A Holubovi nyní zase dělají všechno možné, aby paní Strniskovou neztratili... (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Můj první svěřenec se jmenoval Kamil. Od té doby používám zásadně jen jména Kamil. Děvčátka jsou Helenky." Výborná Věra Tichánková, nahořklý a navzdory mínění řady diváků opravdu vtipný scénář pánů Čepelky a Svěráka, stopáž tak akorát. "Měla jsem jednoho Kamila, ten se jmenoval Radim, ale jeho strýc, on už byl trochu sklerotický, mu zásadně říkal Lubošu. A nic se nestalo, dneska sedí u přepážky na hlavní poště." ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem si myslela, ža paní na hlídání jsou výsledkem až mohem pozdější doby a že takové funkce v rodině zajišťovaly babičky nebo sousedky. Z takové paní na hlídání, jakou hrála Věra Tichánková, bych brzy vyrostla, jak by mi lezla na nervy. Tohle si snad v životě do hnízda nenasadím. Ta byla tak vlezlá. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zaměstnaní manželé nevědí, co s dítětem. Shánějí chůvu a paní, která jim odpoví na inzerát, si je moc dobře vědoma své nepostradatelnosti... Pánové Svěrák a Smoljak si v této mikrokomedii možná ještě nebyli jistí, jakou míru nadsázky televize oproti divadlu unese, ale to je má jediná výhrada. Věra Tichánková hraje postavu, která sdílí některé společné znaky s autoritativním doktorem Radostou a nerozhodnou paní Jechovou z Kulového blesku. Protože je ve výhodném postavení té, bez níž se záměry hrdinů nemohou uskutečnit, zkouší, jak daleko může zajít, v čem všem jsou ochotni ustoupit a přizpůsobit se jejím požadavkům. A oni v zoufalé situaci bezmocně přihlížejí, jak jim přestavuje byt, jejich synovi říká Kamile, přestože se jmenuje jinak, a ne a ne se odhodlat ke vzpouře. Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak v 80. letech vyměkli a byli čím dál smířlivější, ale tyhle kousky ze 70. let se ještě nevyhýbaly černému humoru. Ti hlavní manželé jsou vlastně pokrytci a vrtošivé paní na hlídání proto můžeme trochu fandit, asi jako dědovi Komárkovi z Na samotě u lesa. :-) Vtipná situační komedie o citovém vydírání s přiměřenou stopáží. 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Že Tichánková neumí hrát, vím už dávno, ale že to neumí tak moc, jsem zjistila až nyní. Svěrák s Čepelkou si také nedali příliš záležet a tak napsali nevtipnou komedii. Někdy i čtyřicet minut je mnoho. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

No, není to jednoduché sehnat kvalitní chůvu. Ale bylo hezké že nakonec Josef Somr zavřel obě oči a paní na hlídání zůstala u nich. A ještě bylo roztomilé že si i chlapeček k ní vybudoval citovou vazbu. To těm zlobivým dětem které opatrovala nějáká jiná ženská, tak těm by bylo jedno že by se těch chův tam vystřídalo třeba dvacet. Každé by hodily na nos bramboru. Škoda jen, že to byla tak kratičká komedie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Název komedie Hledám paní na hlídání se ve filmu objeví na inzerátu na autobusové zastávce. (M.B)

Reklama

Reklama