Reklama

Reklama

Emir Kusturica - Něžný barbar

(TV film)
  • Francie Emir Kusturica, tendre barbare
Francie, 2004, 50 min

Hrají:

Emir Kusturica

Obsahy(1)

Světoznámý filmař, hudebník a herec Emir Kusturica, jenž v tomto roce oslaví už pětapadesátiny, pochází z Bosny a Hercegoviny. Vystudoval pražskou FAMU. Hned svým prvním filmem "Vzpomínáš na Dolly Bell?" vzbudil mezinárodní pozornost, když za něj získal Zlatou palmu za nejlepší debut na MFF v Cannes. Následovaly filmy jako Otec na služební cestě, Underground či Bílá kočka, černý kocour. Během svého pobytu ve Spojených státech natočil snímek Arizona Dream. Dnes uvidíme jeho portrét, který natočili francouzští dokumentaristé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

cubiculla 

všechny recenze uživatele

Kusturica je prostě borec, takže jen to, že někde prezentuje svoje názory, životní filosofii a přibližuje svoji práci, zaručuje zajímavost dokumentu. Rozhodně bych si o něm ale dokázal představit i trochu povedenější dokument než tento... ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Ty francouzské dokumenty bez jakéhokoliv řádu už mě přestávají bavit. Dozvíme se o Kusturicově vztahu k fotbalu a k hudbě. Ukázek z jeho filmů je poskrovnu, to už víc času zabere jeho nadávání. A jsou zmíněna jeho studia v Praze. Přínos fanouškovi Kusturicových filmů je prostě minimální. Ony to napsal trefně. ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Natočit nudný dokument o Kusturicovi? Ano, i to je možné. Spíš mi to připomínalo chaotickou a špatně sestříhanou reportáž. Nevyvážené, plytké, podprůměrné. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama