Reklama

Reklama

Láska na ostří meče

  • Hongkong Wu xia liang zhu (více)

Obsahy(1)

Čínský Romeo a Julie v akčním provedení. Akční film natočený podle staré čínské legendy o tragické lásce dvou mladých lidí. Krásná a inteligentní Jan Gi (Yanzhi) touží po vzdělání, které má jako dívka odepřeno. V přestrojení za mladíka se jí podaří dostat do školy bojových umění. Při výcviku se ale postupně ukáže, že nemá na bojové umění zrovna nadání a místo toho se zamiluje do Velkého bratra, nejlepšího bojovníka z celé školy. Ve chvíli, kdy si oba myslí, že našli štěstí jeden ve druhém, musí Jan Gi školu opustit a vrátit se domů, kde ji čeká překvapení. Když Jan Gi zjistí, jaký osud ji čeká, odhodlá se k šílenému činu a Velký bratr neváhá prolít potoky krve a rozsekat spousty těl, aby mohl se svou milou nakonec odejít tam, kde už je nikdy nikdo nerozdělí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Romanticky – tragický příběh často v čínském provedení obsahuje velké množství patosu a ani tento film bohužel není výjimkou. Ale začnu vizuálem. Ten je bohužel po většinu filmu naprosto matný, nezáživný. Ke konci se sice objevuje jedna vizuálně opojná scéna, ta film ale skutečně nezachrání. Akční scény jsou, na to že se nemá jednat primárně o akční film, docela svižně, zajímavě natočené. U všech romantik ale obecně platí, že nejdůležitější je ústřední dvojce. Zde máme zpěvačku ze skupiny „TWINS“ Charlene Choi, která jako obvykle hází roztomilé pohledy na všechny strany, a ještě stále je to sympatické. Jeden z takových pohledů padne i na Chuna Wu. Ten je coby její protějšek za mě mírně slabší, ale tento nedostatek nahrazuje v již zmíněných akčních scénách. Bohužel film jako celek se přes všechny klady ve snaze navodit romantickou atmosféru, například i pomocí špatných digitálních efektů, v té romantice téměř utopil a já se po dobu jeho sledování musel topit s ním. ()

3KnockPenny 

všechny recenze uživatele

Když v tomto filmu přestanete hledat velkolepé zpracování a odkazy na Tygra a draka, Hrdinu, Klan létajících dýk apod., uniknete zaujatosti v podobě kýče a asijské mentality, která se jen tak někomu pod kůži nedostane. Zbytečné babrání se ať už nad přemrštěností, klišé, rozverností nebo zmíněným popíráním gravitace vás odvede od dojímavé poetičnosti melodramatu s vytříbeným vizuálním vykreslením, jehož barvitost bere dech. Proč se nenechat unést prostým, ale zároveň svěžím příběhem, který utváří jakási nadpozemská harmonie spojená s milou roztomilostí a čistou nevinností? Tohle není hollywoodský trhák a ani jím být nechtěl. Hlvní hrdinové oplývající ušlechtilostí, laskavostí, jemností a skrývanou touhou musí čelit nepřejícímu osudu, který nezná slitování. Možná pro mě vcítění se do nich bylo až moc snadné... Ono totiž něco skutečně prožívat, nebo naopak dívat se na to z povzdálí představuje velký rozdíl. Tyhle příběhy vás zkrátka nedojmou, pokud si něčím "podobným" neprojdete sami. Nebo pokud nejste Bridget Jonesová s třemi promilemi v krvi, obklopená vlčáky :D ()

Reklama

jopal 

všechny recenze uživatele

Zeby tym, ze ta nasa mentalita je ina ako u protinozcov? Vadia mi tie suboje 100 na jedneho, kedy ten jeden vyhrava! Vadi mi nerespektovanie zemskej pritazlivosti, ci zakonov fyziky. Orientalci sa v tom asi vyzivaju, lebo inac nechapem, ako sa mozu tieto nezmysly tocit. Skoda..., lebo inac zaujimavy film. ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem od filmu čekal více. Zvykl jsem si, že asijské bojové i romantické filmy toho mají mnoho co nabídnout, zde se mi toho ale nedostalo. Těžko říct, jestli jsem za to rád, či nikoli, každopádně je pro mne tento snímek (ne)milým překvapením. Kde jsem čekal akci, tam nepřišla a kde jsem čekal, že se už už rýsující se bitka dostane do pořádného varu, tam došlo k jejímu rychlému ukončení. Sice je to jistým sklamáním, nicméně snadná zranitelnost hlavního hrdiny tuhle "díru" docela slušně záplatuje. Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy viděl něco, kde by hlavní postava bojovníka utržila tolik ran (navíc pro něj i kupodivu vážných) už během prvních dvou minut boje. Tady už si s jedním mečem neprobíjí cestu stovkou bojovníků a neodráží tuny letících šípů, jde o reálnější zpracování boje. A v tom je neobvyklá síla tohoto filmu! I přesto, že se hlavní hrdinové setkávají ve škole bojových umění, samotné souboje vydají v celém filmu na pouhých 12 minut. Také Charlene Choi a sympaták Chun Wu přináší snímku svěží vítr do plachet a proto mu uděluji průměrnou známku. Možná nebýt někdy až zbytečně vleklého děje, modrých a fialových stromů a trávy (na reálném místě) a toho nepříliš povedeného (a přehnaně kýčového) konce, možná bych jednu hvězdičku přidal. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašně uloudaná nuda, kterou pro mě zachraňuje typicky roztomile rozverná Charlene Choi, která dokáže film značně oživit, ale jinak se téměř nic neděje, příběh je trapnej, závěr ještě trapnější a akce skoro žádná, i když posledních 20 minut přece jen něco nabídne z tohohle soudku, ale docela to kazí debilní střih, nicméně pár záběrů se fakt povedlo, to musim uznat. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama