Reklama

Reklama

Mladý muž v současnosti pátrá v Londýně po své rodinné historii a vyptává se svých nejstarších příbuzných na všechny příběhy, které si pamatují. Nejvíce ho zajímá Anne, která žila na anglickém venkově a v předvečer druhé světové války údajně našla dokumenty o zlověstném nacistickém spiknutí. Zprvu to vypadalo jako nahrávky z jakéhosi jednání, ovšem když Anne došlo, co drží v rukou, začala se bát. Její život byl ohrožen a Anne se musela rozhodnout, co udělá… zradí nebo bude hrdinkou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

To chabe ocekavani udelalo svoje. Az na par kiksu ve vztahu rezie X scenar nebudu zastirat jiste nadseni. Je to o mnoho temnejsi nez jsem ocekaval. Herci jsou velmi slusny ne-li skveli, rozhodne jsem se nenudil. Ale mam tvdou skolu, vyrustal jsem v kine pri skolnich projekcich propagandistickych spektaklu... tohle je u me napinavy thriller/drama. Uzasny Christopher Lee i kdyz jen na par minut. Zvlastni, kdyz petasedesat let po valce hrajete ve filmu zasazenem do doby tesne pred valkou, postavu ktera by byla mladsi nez vy jste tenkrat skutecne byl... . Christopher Lee ovsem jak mnozi zaciname tusit neni uple clovek... . ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Co říct, nelíbilo se mi to. Tenhle film jsem chtěla vidět, protože je doslova PŘECPANÝ mými oblíbenými britskými herci (Romola Garai, Bill Nighy, David Tennant, Juno Temple, Charlie Cox, Jeremy Northam a nejspíš jsem na někoho i zapomněla) a odehrává se v době, o které mě film většinou baví. Ale jediný pocit, který z tohohle filmu mám, je totální zmatenost. Skončil a já měla reakci typu "What the hell?!", protože mi smysl celého filmu zřejmě naprosto unikl a jsem totálně mimo. Občas to bylo docela psycho, působilo to na mě tak, i když vlastně nevím, proč. Co se týče děje, krom toho, že jsem z něj zmatená, mi to přišlo dost nudné. Ano, byly tam pasáže, které byly napínavé, i takové, co mě vyloženě děsily (scéna s dítětem, mrtvola u veterináře atd.), ale většinu času jsem se prostě nudila. A Billovi Nighymu ty role hodných tatíků vůbec nejdou. Ještě že se pak ukázalo, že mu to vlastně nemělo jít schválně. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Anne objeví jednu gramofonovou nahrávku a najednou kolem ní začnou její blízcí umírat.. Opravdu podivný film, u kterého si vůbec nejsem jistá hodnocením. Sice je to rozvleklé a po většinu času se tam nic neděje, ale mě to celkem (celkem!) bavilo a zajímalo mě, jak to s Anne dopadne. To, že se tajné služby v čele s její rodinou snažili o ústup Hitlerovi a nebáli se kvůli tomu zabíjet přátele mi připadalo dost přitažené za vlasy. Každopádně to bylo napínavé a Romola v hlavní roli sympatická, i když sem tam mluvila dost strojeně a já měla problém jí věřit i nos mezi očima. Zvláštní film. (PS:Co to zase je, ten český název?:) ) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Herci pěkně hrají, pronášejí inteligentní dialogy, divák se může kochat úžasnou anglickou krajinou, všechno to vypadá dobově přesně, oblíbenec Tennant tu pronese větu, že by Angličané před začátkem druhé světové války neměli kašlat na Československo :-), Romola Garai je kočka k pohledání... jenže je to prostě docela nuda :-/ Těch 120 minut se táhne až moc nepříjemně a nic to nezachraňuje ani "šokující" pointa. Přesto to úplná ztráta času nebyla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Že se mnozí Angličané stavěli k válce s nacisty rezervovaně, je dostatečně známá věc, ale nepamatuji si, že by na tom někdo postavil zápletku filmu. Castingu není co vytknout a pořád je pro mě zaháda, proč Romola Garai ještě nedobyla Hollywood. A povedla se i dobová atmosféra s interiéry i exteriéry, které k ní neodmyslitelně patří. Jenže tu chyběl schopný vypravěč. Poliakoff se pohybuje na hraně romantiky, dramatu a thrilleru, ale jakoby se bál alespoň do jednoho z žánrů šlápnout pořádně, takže romantice chybí jiskra, dramatu naléhavost a thrilleru napětí. Z toho pramení řada nudných a nic neříkajících sekvencí, které víc než cokoliv jiného působí jako snaha uměle film natáhnout a celkový výsledek je rozpačitý. Je to o to větší škoda, že podobné téma není moc atraktivní a tudíž se ho v dohledné době nejspíš nikdo nechopí. 55% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama