Reklama

Reklama

Seulpeumboda deo seulpeun iyagi

  • Jižní Korea 슬픔보다 더 슬픈 이야기 (více)

Obsahy(1)

Rádiový producent Kay a textařka Cream ztratili v dětství své rodiny. Z obou se stanou blízcí přátelé a nastěhují se k sobě. Kay ji dlouho tiše miluje, ale jednoho dne mu je diagnostikována rakovina a zbývá mu jen několik měsíců života. Protože se bojí, že by Cream zůstala po jeho smrti sama, rozhodne se jí najít manžela. (profhubert)

(více)

Recenze (32)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Při sledování korejského dramatu se vyvrací tvrzení, že "kluci nepláčou"...První hodinku jsem se držel, ale při tom nečekaném závěru, jsem začal brečet jako hejno kytovců. Takové příběhy jsou blízké nám všem. Vyprávějí o lásce, po které každý touží, o bolesti, kterou každý prožívá a snech, kterých nikdy nedosáhneme. Ani nejde více psát, to se musí vidět. Příběh smutnější než smutek... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá romantická dráma. Má výborný príbeh mladom mužovi pracujúcom v rádiu, ktorý sa už v detstve zoznámil kvôli podobnému osudu s rovesníčkou a tak sa z nich stali dlhoroční kamaráti, ktorí sa k sebe v dospelosti aj nasťahovali a mladík k nej začne pociťovať lásku, ale nanešťastie zistí, že je smrteľne chorý a už mu veľa času nezostáva. A tak len chce, aby bola šťastná, rozhodne sa jej nájsť dobrého manžela a v žiadnom prípade nechce, aby sa o jeho chorobe dozvedela. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte prvá polovica nie je až tak pôsobivá, hlavne zoznámi s postavami, obzvlásť s mladíkom a postupne aj s jeho chorobou, ale druhú polovicu by som zaradil medzi to najlepšie, čo som v rámci žánru romantická dráma vôbec videl. Celé to sledovanie hlavného hrdinu, ako sa trápi, srdce chce prejaviť lásku, ale rozum mu v tom bráni a tak sa to trápenie s čoraz výraznejších prejavov nasledujúceho spoločného života jeho lásky s novým snúbencom stále zvyšuje a pôsobí to až depresívne a celá záverečná fáza braná už z pohľadu jeho milovanej, kedy viaceré zásadné scény filmu, ktoré boli pôvodne zobrazené z jeho pohľadu vidno z jej strany je už úplným vrcholom filmu a všetky pocity ešte podstatne zvýrazní. Herecké obsadenie je výborné, Kwon Sang-u v hlavnej úlohe a len málokedy som niekedy nejakej filmovej postave tak fandil, ako práve jemu, s jeho tunajšou láskou, Lee Bo - yeong som tiež spokojný a nesklamú ani zvyšné postavy. Réžia je perfektná, všetky emócie tu veľmi fungujú, takže nemám čo kritizovať a technická stránka je tiež dobrá. Za tú prvú polovicu si More than blue určite plný počet nezaslúži, ale to, čo príde potom patrí medzi to najpôsobivejšie, čo som kedy videl, takže celkovo si ho zaslúži. 86% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie je toľko tajomstiev predsa len príliš zbytočných? Namiesto tej celej trýzne v dušiach všetkých postáv by mohli byť aspoň krásne momenty. Je krásne sa obetovať pre milovanú osobu, len toto mi prišlo až absurdné a hlavne takýto druh obety aj tak nepomohlo nikomu - aj keď nikto zase nevedel kto pre koho vlastne čo znamená. Takže z tohto pohľadu mi to prišlo úplne prehnané. Ale napriek tomu to určite malo čosi do seba, aj keď miestami ma to nudilo a ubíjalo, ale množstvo krásnych symbolov a dialógov tomu dodalo tú potrebnú zmyselnosť. No ale z celkového pohľadu je to pre mňa bohužiaľ len priemer. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že název "A story sadder than sadness" je naprosto výstižný. Hodně jsem si pobrečela a dokonce jsem si musela dávat pauzy, abych to psychicky unesla. Způsob, jakým je film podáván, je originální a člověk si ho lépe užije. Na konci jsem byla silně dojata a překvapena. Teď tu už pár minut koukám do zdi a nemůžu najít ta správna slova. Cream a Kay..láska. 5* ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Musím oponovat Flipnicovi, který tvrdí, že je tohle lepší než A Moment to Remember. Protože ten je nedostižitelný. Ale stejně tak, jako japonské Crying Out Love, In the Center of the World šlape na paty A Moment to Remember, tak More Than Blue šlape na paty Crying Out Love, In the Center of the World. Taková nejsvětější trojice. Ale na zpracování A Moment to Remember, nebo Crying Out Love, In the Center of the World, to nemá. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama