Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (272)

Ketri 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem věděla poměrně dlouho, ale jako většinu zde mě odradil ten plakát. Ta kachna prostě vypadala podezřele. Nicméně zase je všechno jinak, po konzumaci "Kimssi Pyoryugi" ve vás bude obrázek kachny vzbuzovat pocit bezpečí a domova. Ještě, že někdo stále přichází s originálními náměty ... jsem zvědavá, kde se bude odehrávat americký remake. Každopádně skvělý film. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film z juhokórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý sa topí v dlhoch a tak rozhodne ukončiť svoj život skokom z mosta, lenže skončí na malom ostrove pod mostom, z ktorého ale nie je žiadna cesta von a tak si tu postupne zvyká na nový spôsob života. Lenže jeho prítomnosť na ostrove si časom ako jediná všimne mladá žena, ktorá už tri roky neopustila svoj byt a je závislá na živote na internete a tak po nadviazaní kontaktu na diaľku spolu začnú cez rôzne správy komunikovať a ich život to postupne ovplyvňuje. Spracovanie je na tom dobre, táto zaujímavá a pomerne originálna zápletka ponúka veľký potenciál vo viacerých ohľadoch a aj žánroch, síce nemám pocit, že by bol plnohodnotne využitý, ale aj tak som spokojný. Od začiatku až do konca sa na to pozerá viac než dobre, slabé miesta tu nie sú žiadne, prvá štvrtina zoznamuje s hlavným hrdinom a jeho životom na ostrove, druhá zase s mladou ženou, ktorá mi sadla ešte viac a zvyšok filmu už hlavne ťaží z ich komunikácie, veľkú pochvalu si zaslúži aj neustály prísun nových nápadov, skutočne v priebehu celého filmu sa nájde množstvo rôznych zaujímavých situácií, nápadov a takých menších prvkov, ktoré to ešte osviežia, obzvlášť tie odkazy na tématicky podobné filmy, takže sa je stále na čo pozerať. Ale aj tak som v priebehu pocítil jeden výrazný zápor, tento film u mňa funguje skôr len ako taká atrakcia, celý čas som sa bavil a tešil, čo zase tvorcovia vymyslia, ale v konečnom dôsledku mi bolo prakticky úplne jedno, ako sa to skončí, prípadne či postavy dopadnú dobre. O jednotlivých žánroch sa tu aj ťažko hovorí, toto je taký zaujímavý film, ktorý ich má niekoľko načrtnutých, či už komédia, dráma, romantický, prípadne aj ten dobrodružný, ale žiadny skutočne nevyužíva, skôr je to len také čiastočné prilepšenie, ale toto neberiem ako zápor, ten prístup k nim mi po celý čas prišiel zaujímavý a nápaditý. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatické hlavné duo v zložení Jung Jae-Young a Jung Ryeo-Won, obaja si to svoje splnili a vedľajšie postavy tu už nie sú prakticky žiadne. Réžia a technická stránka sú výborné, skvelá vizuálna stránka, po celý čas to celé prekypuje nápadmi, s týmto nemám problém. A celkom zaujme aj hudba. Tento film síce nepovažujem až za tak kvalitný, ako je všeobecne braný, mám desiatky obľúbenejších juhokórejských filmov, ale aj tak je Castaway on the Moon nadmieru zaujímavý film, v ktorom sa je stále na čo pozerať. 78% ()

Reklama

Bajda 

všechny recenze uživatele

Konečně můžu něčemu letošnímu dát 5*. Kimssi Pyoryugi je po všech těch šablonovitých, stejně končících romatických komediích TAK MOC příjemný oddych. Ve filmu je tolik dojemných momentů, které neznáme z jiných filmů, nebo je naopak známe a film toho záměrně využívá; tolik vtípků, u kterých se zasmějete od srdce...zkrátka velmi milý a přitom malý film, po kterém ve vás zůstane ten příjmený pocit, že jste právě viděli něco "jiného" a bylo to fajn. Nejneuvěřitelnější na tom celém je s jakou lehkostí je to celé napsané a natočené a jak film nikam nespěchá a přitom se ani minutu nenudíte. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Jak můžete být všichni tak sobečtí?" táže se Kim zvěře, která se odmítá dobrovolně nechat ulovit a sníst. Zatím jěště neumí ulovit ryby šampónem, ale časem se naučí vše potřebné, aby na pustém ostrově v Soulu mohl přežít. Mezitím už ze zatemnělého bytu, představujícího další ostrov uprostřed civilizace, nesměle vykukuje fotoaparát s dlouhým objektivem a bledá dívka začíná zkoumat podivného mimozemšťana na ostrově. Další originálně podivná romance z jižní části korejského poloostrova v sobě skrývá obvyklé ingredience - lehký humor, těžkou romantiku a téma, které by scénáristu nevlastnícího šikmé oči nikdy nenapadlo. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Není dobré předem posuzovat film podle praštěně vypadajícího posteru... Po letech sledování korejských romkomů bych neřekl, že mě v tomto subžánru může ještě něco překvapit. Kimův ostrov na to v první polovině i přes zajímavou zápletku nevypadal, ale ve finále mi svou úsměvně zadumanou lehkostí (nevím, jak bych to jinak popsal) ruku v ruce s absencí očividného tlačení na pilu až vyrážel dech. Krása. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Herec Jung Jae-young (Kim Seong-geun) musel zhubnout 7 kg po dobu tří měsíců a nestříhat si nehty na rukou i nohou, rovněž si nestříhal vlasy, aby ztvárnil vzhled člověka, který se vydal na neobydlený ostrov. (Emo-haunter)
  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)
  • Kim Seong-geun měl původně nosit trojúhelníkové spodní prádlo, to ale bylo změněno na čtvercové spodní prádlo, protože Jung Jae-young se toto prádlo bránil nosit. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama