Reklama

Reklama

Bulkkotcheoreom nabicheoreom

  • Jižní Korea 불꽃처럼 나비처럼 (více)

Obsahy(1)

Moo Myoung se na první pohled zamiluje do Ja Yeong, která se má stát manželkou panovníka. Uplyne nějaká doba a oba se znovu setkávají, ona jako královna a on jako voják, který je rozhodnut chránit dámu svého srdce před jakýmkoli nebezpečí, obzvlášť když si královna znepřátelí určité lidi svým kladným přístupem k západnímu světu. (andiek05)

(více)

Recenze (4)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to není komedie, a přesto jsem se skoro celou dobu smála, tak asi někde bude chyba. V politikaření jsem se absolutně neorientovala. Souboje byly sranda, i když musím uznat, že asi utekly z jiného filmu. Zbývá romantická linka, která by asi nebyla špatná, kdyby měla nějaký prostor. Takhle byla přímočará až hanba a na záchranu dvou hodin to bohužel nestačí. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na pode kráľovského paláca a politických intríg odohrávajúca sa dráma a zakázaná romanca medzi kráľovnou a členom palácovej stráže. Takto by sa film dal s nadsádzkou charakterizovať. Problém je, že film sa snaži hrať na viac strán. chvíľu sa tvári ako seriózna dráma, chvíľu ako romanca a naviac je to "spestrené" príšerne umelými počítačovými súbojmi, ktorých síce nieje veľa, ale keď sa objavia, totáne pokazia ako tak vybudovanú atmosféru. Otrlému divákovi kórejských filmov nezostáva nič iné, len sa zamerať na minimalistickú milostnú líniu, ktorá je asi tým jediným čo sa vo filme naozaj podarilo. Nebyť tých príšerných cgi súbojov tak to možno celé vypadá inak. Viac sa dočítate v recenzii na blogu Heroes of the East. (6/10) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Historická dráma viac určená pre nežnejšie pohlavie, ktoré skôr ocení silnú romanťárnu. Pritom dôjde aj na akciu. Tá je síce na prvý pohľad fajn, rovnako ako intrigánska zápletka, ale na ten druhý si viac ľubuje v zbytočných detailoch, preexponovanosti a takých tých zbytočností ako je prelet jazernej ryby či motýľa počas spomaleného súboja. Je to viac ukážka toho, že aha, čo dokážeme, než premakanej choreografickej sekačky. A to si ešte odmyslím súboje jeden hrdina versus celá armáda. Viac mi ale vadila hlavná línia podkutá prílišnou romantikou, ktorá ide až za hrob. Hlavný hrdina si v jednej scéne neváha rezať do stehna, aby vraj necítil bolesť a mohol ochraňovať svoju kráľovnú. Alebo si mečom doslova pribodáva chodidlo o podlahu, aby ostal stáť. Nad vodou to tak drží hlavne intrigánska zápletka z novovekej kórejskej histórie, v ktorej nechýbajú záludní Japonci, trochu i západné mocnosti, ale aj problémy vo vlastných rádách. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je dvojí. První je, že o korejských dějinách v 19. století nevím téměř nic, a tento film mi k tomu téměř nic neřekne. Ne že by tam žádné historické události neprobíhaly, ale celý film je podán (a hlavně sestříhán), jako by mi teď někdo dal opakovací test z látky, která se bude přednášet až zítra. Druhým problémem, který na rozdíl od toho prvního je už vyloženě chybou, je tradiční korejské mísení žánrů. Když se to udělá dobře, je to paráda, ale tady se jedná o tři různé linky - romantickou, politickou a akční, které sice jsou do sebe zamíchány, ale moc k sobě nejdou a vůbec nedrží pohromadě. Navíc ani jedna z nich nejde do hloubky, proto jsem dost často nechápal proč se co děje. Přitom akční souboje jsou vizuálně zajímavé, protože jsou hodně komiksově laděné. Politická linka v sobě skrývá nejen zradu v rámci královské rodiny, ale i vnější ohrožení. A k tomu zakázaná láska královny a jejího strážce. Takže potenciál tam byl. Ve finále tak ve mě zůstal hlavně pocit zklamání, protože v Joseonu v době své největší slávy se odehrává spousta korejské tvorby, ale tohle pro mě byl první film, který sliboval přiblížit jeho pád. Samozřejmě jsem neočekával dokument, ale smysluplně fungující pozadí ovlivňující tu hlavní, romantickou linku, a to celé se plynule proplétající celým filmem. A toho jsem se nedočkal. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Snímek vychází z historicky doložených faktů ze života skutečné korejské císařovny Myseong-seong (Soo-ae). Její vztah s Mu-myeong (Seung-woo Cho) je nicméně fiktivním výplodem bujné fantazie dvojice scenáristů Suk-rok Ya a Sook-yeon Lee. (Conspi)
  • Důvodem absence herce Cho Seung-woo (Mu-myeong) během všech filmových propagačních kampaní byl fakt, že byl nucen nastoupit k povinnému výkonu dvouleté vojenské služby u jihokorejské armády. (Conspi)

Reklama

Reklama