Reklama

Reklama

Yongseoneun eupda

Trailer

Obsahy(1)

V oblasti s minimální kriminalitou je u řeky nalezeno tělo mladé, krásné ženy s odřezanými končetinami. Takto závažný zločin přijíždí objasnit uznávaný soudní patolog profesor Kang. Vyšetřování neobvyklého případu je i výbornou příležitostí pro mladou ambiciózní policistku Min, Kangovu bývalou studentku, která je neustále podceňována svými staršími mužskými kolegy. Spolu s profesorem vytipují okruh možných pachatelů. Podezření směřuje k ekologickým aktivistům, kteří brání stavbě přehrady a tím i zničení okolní přírody. Přehrada však znamená ohrožení i pro místní rybáře. Po zadržení a výsleších hlavního podezřelého začíná mít Min pocit, že s profesorem Kangem, mužem kterého vždy obdivovala, není něco v pořádku.
Příběh vypovídá o věčném morálním dilematu, zda je oprávněné zachránit své blízké, když události s tím spojené mohou ublížit někomu jinému, byť nám vzdálenému. Některé činy projdou bez povšimnutí a upadnou v zapomnění, některé však mohou mít katastrofické následky. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

forsythia 

všechny recenze uživatele

Bolestivý film. Ti Korejci se umí dobře mstít. Nebýt toho kreténka poldy, co mě nebavil a lezl mi na nervy, mohlo to být ještě lepší. Závěr ovšem špičkový, rozhodně nezklamal. To vůbec nevadí, že to bylo předvídatelné. Ono to bylo předvídatelné v principu, ne v podrobnostech. A právě ty podrobnosti měly největší šmrnc. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, kde identita vraha, ktorý oddelil končatiny od tela obeti, nie je utajovaná zrovna najdlhšie a v tom je ten háčik. Vrah má totiž prešpekulovaný plán vďaka ktorému drží v hrsti jedného vyšetrovateľa a ten skoro usvedčeného vraha musí dostať z väzby, pretože má v moci jeho dcéru. Krutá osobná pomsta a rozuzlenie s nečakanou pointou na seba nenechajú čakať. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušně rozjetý thriller (nalezená zohavená mrtvola mladé dívky a následné vyšetřování), který však bohužel velice rychle obrátí směr (vrah unesl hlavnímu hrdinovi dceru, který se jí po zbytek filmu snaží najít a převrací důkazy tak, aby vrah nemohl být uvězněn), který už není tak zajímavý, jako úvod. Film zaujme slušnou atmosférou, dobrými herci a docela nečekaným (i když u korejské produkce ne tolik nečekaným) rozuzlením. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Pomsta-oblibene to tema korejskych thrilleru. Zajimave - v budhistiske zemi se silnym podilem krestanstvi, ale da se to chapat. Tato pomstychtiva jizda zachazi opravdu hodne daleko. A tim take pro me schazi.To co jsem si u Oldboye a Sedm svym zpusobem uzival je tady sice perfektne do sebe zapadajici, ale uz ponekud vycpele. Jinak, jako detektivka s motivem falsovani dukazu velmi slusne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Řemeslně skvěle zvládnutý psychothriller s jednou naprosto zbytečnou jakože komickou postavou neschopného detektiva, která měla vše asi trochu odlehčovat, ale spíš jen kazila dojem. Nemohl jsem se pak zbavit pocitu, že jsem tuhle zápletku, kdy je profesor spojený s vyšetřováním zločinů vydírán, aby manipuloval s důkazy, někde viděl. V něčem mnohém starším, ale nevím.  Zvláštní na korejských filmech je jejich vyhrocenost, která jde mnohdy až na samou mez snesitelnosti, někdy i pro diváka samotného. Tady na Vás opět číhá, sic mírně předvídatelný, ale o nic míň působivý, třeskutý závěr, který si opravdu nezadá se zde často zmiňovaným Sedm, kterému se však v ničem jiném nepodobá. Ale kde já to už viděl... Čtyři rudé kvítky se k zemi snášejí... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama