Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzpěrač Lee Ji-bong (Beom-soo Lee) se při pokusu vyhrát olympijské zlato zraní, navíc mu lékaři při následném vyšetření zjistí, že má srdeční vadu. Tím jeho kariéra končí, a jelikož se mu nedostane žádné podpory od korejského olympijského výboru, začne pracovat v pochybném nočním klubu. Jednoho dne se mu ovšem naskytne příležitost vytvořit a trénovat družstvo středoškolských vzpěraček. (LangiJ)

(více)

Recenze (3)

hunty 

všechny recenze uživatele

"King Konga" potká na olympijských hrách zranění, získává "pouze" bronz a končí tím jak jeho sportovní život, tak i osobní, jelikož pro něj bylo vzpírání vše. Časem se ale naskytne možnost učit dívčí tým na škole, kde musí začínat úplně od mrtě. Poměrně vtipná záležitost, která ale moc nevybočuje z řady a za srdce si mě taky tolik nechytla. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vyprávění se zaměřuje na členky středoškolského dívčího vzpěračského týmu a jejich trenéra, při čemž je volně inspirované životem jednoho skutečného trenéra a jeho hlavní svěřenkyně je zase dávána do paralely s předloňskou stříbrnou finalistkou z olympiády v Pekingu. Bohužel tím jakýkoli vklad tvůrců končí a jinak se film odvíjí podle klasické dramaturgické kostry „zdokonalovacích filmů“. Stačí vzpomenout na famózní příspěvky žánru jako "Waterboys", "Smím prosit?" , "Linda Linda Linda" a především "Gachi Boy", které vždy mají něco navíc, co tamním hrdinům a jejich snům dává osobitost, ať už to je mladická rozjařenost, širší společenský rozměr, melancholická atmosféra konce střední školy či originální individualita a důmyslná intenzifikace žánrových postupů. Nic takového Lifting King Kong nemá. Pouze s řemeslnou precizností střídá humorné a melodramatické scény, když dívky pod vedením trenéra získávají své první úspěch či posléze musí překonat příkoří a strasti ve vypjatě uslzeném finále. Ostatně to může posloužit jako pádný doklad zdejší prvoplánovosti. Zatímco v ostatních jmenovaných filmech přichází na publikum pláč čistě z dojetí nad úsilím a vytrvalostí postav, korejské vzpěračky slzy z diváků dolují tím, že samy hystericky brečí. ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Prostředí vzpěračského sportu a s ním spojený příběh mladých vzpěraček a jejich trenéra bylo rozhodně zajímavý, ale v druhé hoďce se vyskytlo pár hluchých momentů, kdy jsem ztrácela pozornost. Na ukřičené a uřvané scény jsem v JK filmech zvyklá, ale čeho je moc, toho je příliš. Tady toho bylo fakt hodně a kazilo mi to celkový dojem z filmu. Trošku ubrat a hodnocení by bylo lepší. Jinak se mi ve své roli moc líbil Lee Beom-soo a zástupce ředitele tomu dodával srandovní šmrnc, že jsem se při jeho scénách smála i nahlas. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama