Reklama

Reklama

Paju

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ve snímku Paju přináší jedna z nejtalentovanějších korejských režisérek portrét postav, jež mají velmi daleko k průměrnosti a k tomu, co je považováno za běžné a „normální“. Navazuje tak na styl a kvality své velmi úspěšné celovečerní prvotiny Jiltuneun naui him (Žárlivost je mé druhé jméno, 2002). Mladá žena Eun-mo se po několika letech strávených hledáním sebe sama v Indii vrací do rodného korejského městečka Paju. Tam se znovu setkává s manželem své tragicky zesnulé sestry Joong-šikem. Na povrch vyplouvají nejen nové okolnosti spojené se sestřinou smrtí, ale také silný cit, který se Eun-mo snažila potlačit a navždy pohřbít. Zvítězí pravda, nebo vášeň? Režisérčina fascinace komplikovanými postavami a její umění postupně rozkrývat další a další malá tajemství činí z filmu jedinečný zážitek, který u diváka vyvolává dojetí i přání vidět složitý příběh lidské touhy a hledání znovu a znovu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý snímek. Musím říct, že asi 50 minut mě to vůbec nezaujalo, dokonce jsem uvažoval, že to skrečuju, ale kupodivu vše oživila právě filmová soulož kolem 50 minuty a konečně se začal příběh filmu více rozmotávat. Film se poté jevil velmi dobře. Celkově by se dal shrnout jako lehce nadprůměrný a označit ho za zajímavou festivalovou záležitost. Na první pohled za mě 65%. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Pa-ju / PAJU / Paju) - Po roce od schlédnutí mi v hlavě neuvázl žádný okamžik, to možná svědčí o mnohém... - 10. 7. 2010 - kino Drahomíra - Karlovy Vary - 40% ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

Jde o netradicni jihokorejske drama. Takovyto pribeh dokazi vymyslet jen tam a navic natocit takto zajimavym zpusobem. Nejedna se o nijak skvostne dilo, ale neurazi a ani nebudete vedet, ze snimek ma skoro dve hodiny. Kdo nema rad asijskou tvorbu uz z principu, toto ho presvedci o tom, ze i tam se toci kvalitni dila. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama