Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský televizní film na motivy skutečné události vypráví příběh rodiny mladého aktivisty a fotografa Thomase Hurndalla, který byl v roce 2003 težce zraněn kulkou izraelského ostřelovače. Rodina se po neštěstí vydává do Izraele a snaží se zjistit, jak k Thomasovu zranění došlo a dobrat se ve složité politické situaci spravedlnosti. (MrLawrence)

(více)

Recenze (2)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tento film byl uveden na komerčním FilmBoxu a jest se domnívat, že naše veřejnoprávní televize by s ním měla dost velké problémy. Při pokojné demonstraci palestinských civilistů v nárazníkovém pásmu v Gaze je při zachraňování dětí smrtelně postřčeken britský novinář. Jeho rodiče a sourozenci se vydávají do okupované Palestiny, aby vypátrali, jak jejich Tom zahynul a aby dosáhli spravedlnosti. Britové natočili snímek, který dokládá nekalé praktiky izraelských okupačních sil, jež se snaží ututlat každý případ, kdy je zastřelen nevinný civilista. Ukazuje, že pánem situace v Izraeli není demokratická vláda, ale armáda ("aby se člověk mohl stát premiérem, musí být nejdřív generálem"). Až po dlouhých měsících všemožných průtahů se Tomově otci - právníkovi - podaří dosáhnout, aby armáda případ vyšetřila a střílejícího vojáka potrestala. Jenže si člověk říká, to je zřejmě jeden případ z mnoha a jen dokladem platnosti, které platí na obou stranách znepřátelených sil: Mrtvý protivník, dobrý protivník... Tenhle hraný dokument se tak směle řadí ke snímku "Ráj hned teď". ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi tendenčně natočený hraný dokument o selhání izraelského vojáka sloužícího v pásmu Gazy. Herci jsou nevýrazní až špatní, dokumentu chybí objektivita, dramatu napětí i hloubka, filmu profesionalita. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama