Reklama

Reklama

Davidův příběh

  • Velká Británie Boy David Story, The
všechny plakáty
Velká Británie, 2003, 100 min

Režie:

Alex McCal

Scénář:

Alex McCal

Kamera:

Andrew Dunn
(další profese)

Obsahy(1)

V osmdesátých letech obletěl svět dojemný příběh o těžce nemocném peruánském chlapci s krutě deformovaným obličejem, jehož se ujal skotský plastický chirurg, adoptoval ho a postupně mu provedl velké množství operací, aby ho vrátil do normálního života. Příběh zaznamenal známý britský dokumentarista Desmond Wilcox. Nevšední příběh nevšední rodiny ovšem pokračoval. Dnes je z Davida Lopeze David Jackson, nejmladší milovaný syn věhlasného chirurga, talentovaný grafik. Cesta k hollywoodskému happy endu nebyla jednoduchá, ale rozhodně stojí za to se po ní ohlédnout zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

genetique 

všechny recenze uživatele

Bez akéhokoľvek prikrášľovania sa jedná o jedinečný, zďaleka nie však ojedinelý, silný životný príbeh, ktorý určite nenechá chladnými väčšinu divákov. Najmä s prihliadnutím na fakt, že nie každý takýto ťažký osud môže dopadnúť tak priaznivo, ako to bol v Davidovom prípade. Dokument je spracovaný príjemne, vôbec nie je prehnaný, no určite s väčším priklonením na osobnú a emotívnu stránku, než by som čakal. 85%. ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Příjemný i když průměrný dokument o kruté hříčce přírody, nad kterou alespoň částečně zvítězila (spíše remizovala) chirurgie a technika, kterou člověk vynalezl. Chlapec měl jako jeden z mála štěstí v neštěstí, že mohl zažít relativně normální život, opravdovost toho příběhu mrazí v zádech. Děti tohle není hra na Boha....... Bůh neni.... ()

Fill16 

všechny recenze uživatele

Ach, tak moc bych byl rád, kdyby to vše bylo jen hrané a vymyšlené. Leč opak je pravdou. A přeci to vypadá naprosto skvěle - co se týče řemeslného zpracování - vypadá to jako normální film. Dokumentární kamera je úchvatná a je radost sledovat, když to s ní někdo prostě umí a dokáže zachytit i nepotřebné věci, které dodají snímku sílu. Pochválena buď také hudba, skvěle doplňovala emocemi naplněný, opravdový příběh. Já opravdu nemám co vytknout, snad jen trošku přehnanou stopáž, ale co by člověk chtěl, když se dokument natáčel už v 80. letech. Doporučuji shlédnout! ()

Reklama

Reklama