Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1989 se vědcům žijicím na ostrově Cuttyhunk podařilo učinit průlom ve výzkumu parazitů.Ten dal vědcům možnost posunout lidstvo dál v evoluci. Počáteční testy přinesly užasné výsledky. Testovaným subjektům se rapidně začaly zlepšovat psychické a fyzické vlastnosti. Něco se ale během experimentu pokazilo a ostrov záhadně ztratil tři čtvrtiny obyvatel. Jamie Akerman dokázala uniknout masakru, během kterého přišla o život její matka. Teď se po letech se svým přítelem a nevlastním bratrem na ostrov vrací, aby prodala rodinný majetek. Zde začíná postupně vyplouvat na povrch její znepokojující minulost. A aby toho nebylo málo, na ostrově se objevuje nový druh parazita, který začíná ohrožovat obyvatele. Jamie musí přežít nejen útoky smrtícího parazita, ale i fanatické útoky místních, kteří vědí, že Jamie zdělila schopnosti, o kterých se jim ani nesnilo. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle se poměrně povedlo, podobný nákazy mám rád. Perlorodky jsou geneticky upraveni a lidi začínaj být jen přenašeči, na to že je to nízkorozpočtový horor, je to slušně natočeno i triky jsou povedené. Herci ujdou zvlášt ženské osazení krásná nadržená Nora a neméně pohledná Mircea, děj je sice fádní, ale ono to ani u podobných filmů asi jinak nejde. Já byl spokojený. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tohle je přeci naprostá žánrová klasika. Nízkorozpočtové béčko s idiotským námětem a ošoupaným scénářem, v němž se polovička filmu odehrává v lese nebo ve tmě, ve kterém nechybí tajemný kapucín, a v přiléhavém tílečku rozverně skotačící pohledné děvy. Ne, nevypadlo mi písmenko. A ne, nechtěl jsem dát o hvězdu méně. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojnásob béčkový pseudohorror (dvojnásob, protože působí béčkově i v množině béčkových pseudohorrorů). Jeho děj vypráví stručně shrnuto o nechutných červovitých parazitech, kteří nakaženému člověku propůjčují fyzické superschopnosti. A strašně rychle se množí... Scénář i triky na úrovni nízkorozpočtových videofilmů z devadesátých let. Nevím, zda to nebyla záměrná kamufláž jako třeba u Birdemicu, ale mám dojem že ne. Jeden dobrý gag - praštit někoho jeho vlastní utrženou rukou mi přijde vtipné. Jinak ale vůbec nechápu, proč jsem si kdysi někdy tuhle blbinu nechal po jejím zhlédnutí na exteráku. Pryč s ní. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být největší objev v dějinách lidstva. Ale výzkum se kapku zvrtl, a parazitu, který měl dát člověku téměř nadlidské schopnosti, se podařilo z vědecké laboratoře zmizet. O pár let později se na ostrov vrací mladá Jamie s přáteli, aby se vypořádala s rodinným děditstvím - a určitě nečeká, že se potká s něčím, před čím dávno, ještě jako malé dítě, musela z ostrova uprchnout... Ehm ehm, asi nejvíc o kvalitě tohoto filmu vypovídá to, že si nyní, asi čtrnáct dní po shlédnutí, z filmu nevybavuji ani zbla nic. Snad jen to, že šlo o slátaninu několika žánrů a příběhových linií dohromady, a ani jedna z nich mne nikterak nebavila. Dokážu ještě pochopit film o virech, parazitech, a dalších podobných potvůrkách. Ale už méně chápu, že se ve filmu musí k nim přidat i maskovaný exot, který prohání lepé děvy po lesích (teda, lepá děva se proháněla po lesích sama jen v přítomnosti svého ajpodu, a exotovi stačilo si na ní jen počkat). No nic, dvě hvězdičky jsou sice málo, ale na tři to není... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +dobře zpracovaný námět, závěrečná scéna potěší -největší hvězdou je Richard Riehle, to není moc, ze začátku to působí slabě a ukecaně, nezáživně/// Vzhledem k tomu, že se to potom zajímavě rozjede, tak to stojí za vidění. Měl jsem sice pocit, že tohle jsem už viděl stokrát předtím, ale tentokrát to mělo v sobě něco zajímavého. Už jen fakt, že parazit dává svému hostiteli nadlidské schopnosti a sílu. Navíc to není tak stupidní jak tomu obvykle u podobných filmů bývá. Mám na mysli třeba dialogy a chování postav, tady to bylo v pohodě./// Celkem 59%/// ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama