Reklama

Reklama

Brutální věznice Ameriky

(TV film)
  • Velká Británie America's Brutal Prisons
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 49 min

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Abu Ghraib - nič nové. Američania nie sú v mučení žiadni nováčikovia. Americké väznice majú nemalú históriu mučenia. Nehovoríme o Guantanáme, či Bagdade. Toto sú zábery z väzníc v USA. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že se to děje jen v Americe ? Ne, je to všude, protože problémem je lidská nátura, která když není učena k dobrým a spravedlivým věcem, tak jí nebude mít... Ale řešit to a pokoušet se o nápravu již v dospělosti je pozdě. Stojím za názorem, že by se na základních školách měla vyučovat psychologie dopomáhající k pochopení sociálního světa kolem Vás. Obrovská část populace ani neví jak vlastně funguje mozek či jak vzniká lidský charakter. .. Dám plný počet, protože o tohle by se měl každý zajímat co se kde děje. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Todle bych přál vidět každému Českému politikovi, členu vězeňské služby, odsouzenému i normálnímu člověku ... oproti tomuto jsou u nás jsou vězni jak na táboře! ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení filmu neznamená, že s tvůrci tohoto dokumentu bezvýhradně souhlasím. Hodnotím to, že rozhodně jde o zajímavé téma a zpracování dokumentu, včetně poskytnutí prostoru prostistraně, je na dobré úrovni. Pokud mám prezentovat svůj názor, tak musím říct, že mi v dokumentu vadily dvě věci: 1. Samozřejmě uznávám, že každý má nárok na lidské zacházení a bezdůvodné šikanování vězňů odsuzuji, stejně jako prezentované zahlazování důkazů. Nicméně mi ve filmu trochu chyběla zmínka o tom, proč se ti lidé dostali do vězení. Asi ne jen tak pro nic za nic. 2. Jednou si tvůrci sami pod sebou pěkně nařízli větev. Na jednu stranu kritizují to, že při vzniklé bitce mezi vězni dozorci nezasáhli a o chvíli pozdějí pro změnu kritizují, že při podobné situaci zasáhli. Trochu nelogické. ()

Reklama

Reklama