Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální samotář Vincent - absolvent jedné z nejprestižnějších amerických univerzit - se vzdá závratné kariéry ve prospěch místa u letištní bezpečnostní služby. Spolu s kolegou Gerardem začnou pro ukrácení dlouhé chvíle vykrádat odbavovaná zavazadla. Jejich hra končí v okamžiku, kdy Gerardovi přímo do obličeje exploduje diplomatický kufřík a výbuch ho brutálně usmrtí. Do případu se vloží tajná služba, která vyšetřuje londýnského obchodníka Petera Burtona. Ten je podezřelý z nezákonného obchodování a přinutí Vincenta vydat se inkognito do Londýna. Cesta k řešení případu vede přes Burtonovu krásnou, ale velmi přecitlivělou francouzskou manželku Claire. Kdo se vlastně stane čí kořistí? Smyčka se stahuje a Vincent musí volit mezi svým citem a svobodou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Terva 

všechny recenze uživatele

Z ničeho nic, skoro špionem a hned si musí hrát na doktora, trochu moc na necvičeného zlodějíčka a civilistu. Možná až zbytečně dlouhé a někdy i nudné dialogy, některé skoro o ničem. Hudba nevýrazná až nepříjemná, napětí žádné, akce taky žádná....posledních deset minut se něco dělo, ale to už bylo pozdě. Zcela průměrný "špion( ážní )" film. 50% ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Špióni mali "zaděláno" na dobrý špionážny nárez vďaka slušnému námetu, ale pár hluchých a nudných miest, v ktorých dej stráca dych, ho zráža do šedivého priemeru. Škoda, scenár sa až príliš venuje romantickému poblúzneniu dvoch postáv práve na úkor akcie, ktorá by takémuto filmu rozhodne nemala chýbať. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Spise prumerne, na druhou stranu uveritelne a pomerne poctive natocene (a asi i zahrane). Kdybych z nouze film nevidel s cz dabingem, ktery absolutne zabil jakykoliv naznak charisma (nejenom) hlavniho hrdiny, mozna by to bylo na 4 hvezdy. Neni to spatny film, jen spetka cehosi chybi, v obsahu i forme... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Starosvětsky vyprávěná špionážní historka, která na jednu stranu nepřináší nic nového, na straně druhé je v době akčních snímků příjemným osvěžením. Špion(i) jsou jednoduchým špionážním filmem. Vincent, který vystudoval práva, ale má k nadřízeným spíše negativní postoje, se živí všelijak. Nyní s kamarádem pracují v úschovně zavazadel na pařížském letišti a sem tam si přivydělají nabouráním do některého z kufrů. Pak však omylem otevřou jeden diplomatický kufřík a skončí to tragicky. Vincent musí souhlasit, že pomůže tajným oddělením (francouzskému i britskému). Bohužel se však zamiluje do manželky sledovaného, navíc nadále raději jedná na vlastní pěst. Ani on však není schopen zabránit ke konci další tragédii - a k další se schyluje. Příběh má pomalé tempo vyprávění. Nějaká akce se odehraje na začátku a ke konci filmu. Což vůbec není na škodu, protože se režisérovi šikovně daří navodit atmosféru. Třeba úvodní scéna filmu - postupné procházení letištěm, déšť na ranveji, přistávající letadlo, opuštěné prostory letištní haly, točící se pás se zavazadly - to vše je natočeno tak, že má člověk nejen pocit, jako kdyby tam byl, ale jak odplývá minuta za minutou v oddechovém čase letiště... Podobně pak působí i pečlivě vystavěné scény dalšího vyprávění, jež prostinké a obehrané špionské historce dodávají zajímavé a přitom současné grády. K tomu uvěřitelné herecké výkony postav, žádné přehrávání, hodně náznaků místo doslovného vysvětlování pro tupé... Skutečně, i přes "obyčejný" look jeden z mála skutečně podařených a navíc žánrových filmů poslední doby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taký klasický francúzsky priemer, ktorému o nič podstatné nejde a nesnaží sa ani napriek svojej žhavej téme o žiadne medzinárodné festivalové ceny. Možno je to trochu škoda, pretože film tak pôsobí trochu mdlo a nezáživne, len si tak pomaly plynie a dospeje k očakávanému záveru. Ten je našťastie vydarený a vidno na ńom, že ho mal scenárista vymyslený dopredu a preto aj dobre funguje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v anglickém Londýně. (Terva)

Reklama

Reklama