Reklama

Reklama

Cizinka

(TV film)

Obsahy(1)

Céline přijíždí na ostrov v jižní Francii a doufá, že tam začne nový život. Práci si domluvila s šéfredaktorem ještě ve vězení a svého dobrodince vlastně ani nezná. Okolí přijímá Céline velmi chladně, nikdo nic netuší o její minulosti, takže její často iracionální chování v určitých situacích nedokáže pochopit. Muž, který ji přijal, se pohřešuje a kdosi se ji snaží zničit. Příliš brzy vyjde najevo, že si Céline změnila jméno a že chce zapomenout na minulost a být někdo úplně jiný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

jarod13 

všechny recenze uživatele

Řekl bych trochu podobné téma jako u filmu "Má mě rád, nemá mě rád". Během filmu sice občas byly vidět zvláštní reakce herců, ale v komplexně si myslím, že film není určitě ztráta času a pro nedělní večer ideální, klidně bych se v budoucnu podíval ještě jednou....ale zkusil bych to v originále. Ozdobou filmu byla krásná Anne Caillon. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Psychologický kriminální film natočený podle románu Patricie MacDonald. Hlavní hrdinka Céline vlastně Marie, právě propuštěná z vězení za vraždu, kterou nespáchala přijíždí na ostrůvek v jižní Francii začít nový život. Práci novinářky v redakci místních novin si ještě domluvila ve vězení s šéfredaktorem. Toho vlastně ani nezná a a nepozná ho ani v novém zaměstnání. Zmizel. A okolo Céline se začnou dít věci...Zaujme pečlivé vylíčení charakteru hlavní postavy, kdy se divák prostřednictvím flashbacků dozví dost, ale ne zase tolik, aby dění na obrazovce nudilo. Stále, až do úplného závěru podstatný díl skládačky chybí... ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Velkou předností francouzské kinematografie hraného filmu je, že když nemůže potěšit, takřka nikdy nezarmoutí. Detektivka Mac Donaldové patří do druhého typu filmů. Ač je pachatelka záhy zřejmá, poněkud klopotný scénář se značnou křečovitostí drží - spíše zdržuje - závěrečnou kartu do posledních okamžiků filmu. Gradace děje, pro detektivku-krimi tak nezbytná, značně stůně podobně jako z dáli času přihlížející Hercul Poirot. Anne Caillonová je opravdu - dodávám po mužsku sám jsa mužem - krásnou a pohlednou. Člověk s ní také soucítí - do posledních okamžiků filmu. Zasloužila by si - i pro předvedený herecký výkon - výraznější a atraktivnější příběh než ten, který svým divákům včera večer nabídla Česká televize na prvním programu. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Že je nevinná, tušíme od prvních záběrů..kam se bude ubírat její cesta za novým životem, když je tak poznamenaná, nejen vzpomínkami na prožité dny ve vězení, ale i těmi na dětství a všechny jí zasahují do poklidného včlenění se do "normální" společnosti..kdo a proč jí hází stále klacky pod nohy...dramatické okamžiky stoupají...bohužel se vše zdá tak jednoznačné a jednoduché..snad to tak být mělo..ale mě to nestačilo ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama