Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 688)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tom pracuje ako textár "pohľadníc". Žije pomerne usporiadaným životom, akurát mu chýba to najvzácnejšie - láska. Je presvedčený, že nemá na vzťahy šťastie, o prejave hlbokých citov niet ani reči. Až príde deň číslo jedna a "náhodné" stretnutie s krásnou Summer. No je to naozaj tá pravá? Veľmi zaujímavo, nápadito a pekne natočený film plný myšlienok, vhodných pre kohokoľvek, kto má problém vyrovnať sa s rúcajúcim sa vzťahom. Láske o ktorej sme boli skalopevne presvedčený, že iná, lepšia, náš už nepostretne. A ponaučenie či pointa záveru? Jedno staré príslovie hovorí: "V mori nepláva iba jedna ryba". "Múdre" hlavy vedcov tvrdia, že človek sa za život dokáže zamilovať 3-4 krát v 5 až 10 ročných intervaloch. Netreba teda zúfať!! Človek naozaj NIKDY nevie či na nás niekde predsa len nečaká niečo lepšie. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Po tom hodnocení tady jsem byl plnej očekávání, to je vždycky největší chyba.. Co se dá dělat. Takže pochopitelně spíš zklamání, ale to vůbec neznamená, že je to špatný film. Jen není vlastně vůbec ničím výjimečný. Žádná neuvěřitelná hloubka myšlenek a témat (jak píše Chlupis) se nekoná, nicméně je to příjemný film, který asi hned tak z paměti nezmizí. Přesto jsem si několikrát v průběhu filmu vzpomněl na Věčný svit neposkvrněné mysli, přičemž vzpomínka na tento Gondryho opus mě opakovaně utvrdila v přesvědčení, jak je (500) Days of Summer oproti geniálnímu Věčnému svitu vlastně obyčejný film. To se mam posadit na zadek z toho, že spolu hlavní hrdinové nezůstali, protože jejich láska sice možná byla pravá, ale novej vztah Summer byl pravější? To je na celém filmu to nejzajímavější...ale to je vše. Snímek je také lehounce chaotický, což je zřejmě režisérovou nezkušeností, přesto to neni nic strašnýho, Marc Webb odvedl skvělou práci. Prostě mě štve zase ten "infamous csfd hype" a nebýt jeho bych si to užil víc, přesto jsem se dobře bavil, takže 75%. PS: Jinak Joseph Gordon-Levitt je sympaťák, ale Zooey Deschanel ten účes fakt děsně nesednul. Dost se ztotožnuju s komentářem DaViDa´82, až na to hodnocení samozřejmě:) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne tak dokonalé, tak bezchybné, tak skvělé, jak se povídá. Přesto velmi působivé a působící bohužel přesně tak, jak jsem se bál, že to působit bude. Značně znepokojivý a v důsledku, i navzdory optimistickému finále vlastně docela smutný film, který se opírá především o skvělou Zooey a Gordon-Levitta a unikátní střihovou skladbu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aby dnes romantický film nevyznel ako absolútne klišé, prichádzajú tvorcovia s veľmi zaujímavými nápadmi. '(500) Days of Summer' ich má hodne, ale škoda, že väčšina sa sústredila v technickej stránke filmu. Príbeh totiž nie je ničím výnimočným, a keby sme časový sled udalostí vo filme zoradili podľa reálneho časového priebehu, tak by asi väčšina z nás zostala naozaj nemilo prekvapená. Rozprávač nás síce hneď na úvod upozorní, že to nebude žiadny ľúbostný príbeh, ale škoda, že to tak úplne neplatí. Ale práve skvelo spracované časové uzle a šikovne napísaný scenár z tohto filmu robia neobvyklý zážitok. Zooey Deschanel a hlavne Joseph Gordon - Levitt boli ako zamilovaný pár úplne uveriteľní. Film obsahuje veľmi veľa pekných myšlienok o veciach, ktoré nás stretávajú na ceste za šťastím, pravou láskou, i za láskou neopätovanou. 80%. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu někdo přijde na to, že ne každý vztah končí svatbou, děj jde vyprávět nechronologicky, film naplnit všelikými nápady pro zahnání nudy a ejhle... máme tu svěží, nový a invativní přístup k žánru, nebývalou originalitu a realističnost. Nebudu lhát, že mě některé scény "s všelikými nápady" nebavily - nákup nábytku, scénu po prvním sexu či očekávání/realitu vnímám pozitivně. Jde však o úspěch dílčí, který film jako celek nijak zvlášť neodvrátil od standardů žánru, který je mi až na vzácné výjimky velmi cizí. To jest: milenci jsou tupě vzdychající romantičtí nudaři polepení hesly o jejich zábavnoti, z úst vypouštějí hlubokonesmyslné fráze o životě či lásce, jejich sekundanti jsou zvykle komická, ale nikoliv vtipná stvoření (pekelná, předčasně duševně vyspělá mladší sestra, tupí kolegové z práce) a každá scéna zavánějící smutkem je doplněna o nějaký roztomilý prvek, jenž určitě musí vyvolat u diváka úsměv. Často přiblblý. O tolikrát komentáři zmiňovanou hořkost jsem ani nezavadil, tu mohou zažívat leda postavy, divák ne. Silné **. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (35)

  • Na začiatku filmu Summer (Zooey Deschanel) hovorí Tomovi (Joseph Gordon-Levitt), že ich vzťah jej pripomína Sida a Nancy (Sid Vicious z kapely Sex Pistols a jeho dievča). Zároveň s uvedením filmu 500 dní so Summer natočil režisér Marc Webb aj vtipný kratkometrážny film Sid and Nancy, v hlavných úlohách Zooey Dechanel ako Sid a Joseph Gordon-Levitt ako Nancy. Repliky kratkometrážnej snímky sú takmer rovnaké ako vo filme a priamo odkazuju na hlavných predstaviteľov Summer a Toma. (ZOUi)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 7,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama