Reklama

Reklama

Eva

Krátkometrážní / Mysteriózní
Francie, 2005, 3x2 min

Obsahy(1)

Tři dvouminutové kraťasy s modelkou Evou Herzigovou, které byly natočeny pro filmový festival Cannes v roce 2005. (Mertax)

Recenze (53)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Třídílný (!!!) krátkometrážní snímek, v kterém si Noé pohrává s festivalem a krásnou českou modelkou. První část je ve znamení zmatení divácké představivosti a snaha rychlým střihem měnit vnímání postav (takhle končí večírky:)). Pokračování představuje festivalový luxus a krásné ženy u bazénu ze zvráceném i povýšeném pohledu "ze shora" (vzpomíná na Zvráceného?). Závěr je už jen mazlivá tečka nad ženou jako citlivou bytostí, její krásou a samotou na červeném koberci... Cannes, lesk umělého světa krásných žen a luxusu. Kdy přijede Noé do Varů?:-( ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Erotická slast. První dvouminutová dávka zobrazuje perfektní flicker efekty vyzařující Alshaibiho optiku v plné kráse. Další dávka lsd tentokrát nezná kamera zemskou přitažlivost, tak jak to máme u Noého pod očním víčkem rádi. Poslední dávka je už Noého skrývající osobitost. Hudba je vedená k divákovi takovým způsobem, že se ocitá v transu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Typická záležitost, ze které doslova sálá festivalová atmosféra. Noé jako kontroverzní tvůrce se zjevně ukájí nad tělem Evy Herzigové. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

To že je Gaspar Noé fakt divnej úchyl, mi ani moc nevadí, o to víc mi ale vadí, že se evidentně snaží udělat ze mě epileptika (první část tohohle mikro triptychu), nebo se mi snaží ukázat, že umí otáčet zapnutou kamerou a nepotřebuje stativ, aby natáčel ženský v plavkách. A třetí část je jenom taková nevinná úchylnost s modelkou, co se mazlí s koťátkem, což je natolik prvoplánové, až je to hrozně de***ní. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Moja Noénovská prvotina, neviem či najšťastnejšia..2ojminútový erotic art s roztomilou cickou a anorektickou vychrtlicou s mierne epileptickým stihom a divotvorným zvukom. Bez tvorivosti a nápadu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Psychotropní halušky pod taktovkou nejkontroverznějšího evropského vizionáře + česká supermodelka Eva Herzigová? Keep calm & love Gaspárek Noé! 💘 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Esencia Gaspara Noého. Filmové médium chápané ako prostriedok manipulácie, sprostredkovaného kontaktu s realitou schopný priviesť diváka do stavu podobného hypnóze využívaním základných štylistických nástrojov (obraz/zvuk, svetlo/tma, pohyb/statika). Fragmentarizovaný až absentujúci naratív, pozornosť diváka vedená k zvodnej estetike a erotickej lascívnosti rytmicky tekavého fotogenického materiálu s ešte fotogenickejšou modelkou Evou Herzigovou. Minimalistická štúdia v duchu cinéma pur a prúdov oslobodzujúcich film od nadbytočných prvkov, a dokonalá upútavka na prehliadku v Cannes. Odporúčam všetkým fanúšikom autora, pretože Noé patrí k režisérom o ktorých najviac vypovedá ich krátkometrážna tvorba a jej pozadie. Hodnotenie za celý triptych: 90% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Bacha na to: jde o triptych. Většina hodnotících lidí (usuzujíc ze zdejších komentářů) viděla jen jednu část! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto je ťažké hodnotiť. Chvíľu mi to prišlo ako odpad a chvíľu ako niečo úžasné. Ak to má slúžiť ako reklama na festival, funguje dokonale. Normálne mám teraz chuť si pozrieť nejaký artový nezmysel. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda lebo je to celkom sexi a hudba sa k tomu tiež hodí. Ale čo to má s filmom? Neviem aký to malo účel, ale tu je to uvedené ako krátkometrážny film, tak to v tej kategórií aj hodnotím, no s filmom to nemá nič. Je to ako úvod porna a koho zaujíma na porne úvod? Alebo ako nejaké feťácke modelingové promo. Oničom. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Co to sakra mělo být? Hodnocení "vysoké" hlavně za prostřední kraťas, který má zajímavou kameru a hlavně neobsahuje žádný střih. První část díky střihu nekoukatelná, poslední pro změnu úplně mimo. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Netuším co na tom hodnotit....epilepsii režiséra?....,,vykrmenost hlavní představitelky?,,....pěkný bazén?......či roztomilost koťete?.....Za to kotě dávám jednu...jinak to pro mě nemá žádný, natož umělecký význam. ()

Helo odpad!

všechny recenze uživatele

Chytnout to někde omylem v TV, tak si myslím, že je to začátek nějakého filmu pro dospělé. Bohužel pro všechny tomu tak není. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

V šesti minutách si dokážem několik věcí. Eva Herzigová je krásná, Gaspar Noé je úžasný filmař a epileptici při jeho filmech umírají. Práce se střihem a kamerou je jedinečná. Ten člověk by dokázal natočit porno, kde by nedošlo k pohlavnímu styku a divák by to nepoznal. ()

Reklama

Reklama