Reklama

Reklama

Garden, The

Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

velmi přímočarý film, prostinký, ale úderný. ze zdánlivě prostoduché kauzy vyvěrají znepokojivá zpochybnění práva, protože na základě práva zde úřady jednají proti lidskému právu. také zpochybnění úřední moci, která se jeví zcela prohnilá byrokracií a na hony vzdálená svému skutečnému poslání, službě občanu. tento film sleduje, jak lidé všemi silami marně usilují o právo ponechat si svou zahradu, které věnovali mnoho dřiny, potu a odříkání, dokud ji nevybudovali ke své spokojenosti. jsou s tím místem bez nadsázky duchovně spjati, doslova i metaforicky jsou to plody toho nejlepšího z nich, které se kdosi rozhodl zničit a oni s tím nic nezmohou. šlo to to, mít děsivou moc brát člověku to, co je mu nejvlastnější, k čemu se nejvíc upíná, i kdyby to byla jen zahrada. na místě zničené zahrady totiž nebylo postaveno vůbec nic. z ostrůvku zeleně uprostřed Los Angels zbylo jen trápení lidí a hliněná pustina. ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

"Válka o fazolové pole" v reálu, na rozdíl od filmu se smutným výsledkem. Losangeleská zahrada v mikroměřítku zhmotňuje jeden případ, který je součástí celosvětového fenoménu. Snaha bojovat demokratickými prostředky proti neprůhledné moci, prolezlé korupcí, se jeví jako beznadějná. V boji s větrnými mlýny farmáři zdolávají všechny překážky, které jim úřady staví do cesty (včetně podmínky zaplacení víc jak 16 milionů dolarů během pěti týdnů...což dokazuje, že v tomto případě ze strany vlastníka půdy nešlo o peníze, ale jen a pouze o demolici zahrady za každou cenu), aby se nakonec dočkali hořkého vystřízlivění. Inspirativní dokument. ()

Galerie (9)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama