Reklama

Reklama

Film o filmu: Bony a klid

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2010, 31 min

Obsahy(1)

Dokumentární film o natáčení slavného filmu Víta Olmera Bony a Klid. Snímek nám představuje tvůrce, kteří se na filmu podíleli a ukazuje, jak tehdy natáčení probíhalo a jak tento dnes již kultovní film ovlivnil i jejich osobní životy a postoje. Zajímavý je zejména rozhovor se scénáristou tohoto filmu a zároveň bývalým ministrem vnitra Radkem Johnem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

majky19 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární "film o filmu", dnes již kultovního snímku Bony a klid, v němž se od hlavních tvůrců a protagonistů dozvídáme, jak vůbec vypadal celý ten proces výroby na svou dobu velmi odvážného tvůčího počinu, který dokonale vystihl dobu, jenž jednoznačně patřila veksláckému podsvětí. Zaujaly mě zejména postřehy a zážitky scénáristy Radka Johna, který celou tu filmovou mozaiku dokonale poskládal a výsledek stál skutečně za to. Je jen podle mě škoda, že se v tomto dokumentu neobjevili i další protagonisté, zejména "Richard" v podání Josefa Nedorosta, Eva Jeníková v roli "Evičky tričko" či režisér snímku Vít Olmer. I přesto se mi dokument moc líbil a zanechal na mě velmi pozitivné dojem. ()

NickRiviera 

všechny recenze uživatele

Docela to jde, zajimave postrehy, ale proc pouze Roman Skamene, Jan Potměšil, Radek John, Tomáš Hanák? Kde jsou ostatni tvurci, herci atd? Kde je Vit Olmer? ()

Zajímavosti (1)

  • Dokumentární film o filmu ke snímku Bony a klid (1987) vznikl v roce 2010, tedy až 23 let poté, co byl natočen samotný film. (majky19)

Reklama

Reklama