Reklama

Reklama

Oktapodi

(festivalový název)
  • Francie Oktapodi
všechny plakáty
Celý film

V klidném řeckém městečku se odehraje napínavý zápas o život dvou zamilovaných chobotniček prchajících před chtivým kuchařem. (Mertax)

Videa (1)

Celý film

Recenze (99)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Dvouminutový superkraťas o dvou chobotničkách, co se rozhodly čelit osudu a nestát se součástí lidského jídelníčku. V krásném prostředí řeckého kaskádovitého města (Santorini?) tak rozjedou zběsilou jízdu, aby si zachránily krk. Chvílemi to připomíná Nema a vzpomněl jsem si při téhle jízdě i na skvělou honičku z filmové verze Tintina, kde se hlavní hrdinové přetahují se záporáky v ulicích města Bagghar. Snímek je působivý i díky tomu, že se jedná o závěrečnou práci šesti studentů z francouzské školy Gobelins, takže žádná nákladná produkce nebo velké studio za zády. Tleskám a zároveň se slzou v oku vzpomínám na týmové projekty na VŠ, kdy z 6 lidí na něm dělali pořádně 2, ostatní 4 jste potkali až na prezentaci. Na jaké straně barikády jsem tehdy byl už si vážně nepamatuju! Nicméně Oktapodi se mi moc líbili, dávám palec nahoru. [Oscary 2008] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vtipná pocta pro chobotnice, u kterých platí, že láska nezná žádných hranic a že překoná jakoukoliv překážku, včetné té lidské. Tyto chobotnice nejsou žádná mostra z mořských hlubin vytažená, ale pěkná, roztomilá a barevná zvířátka. Perfektní bylo zvolené prostředí a samozřejmě nápad s použítím chobotnic. O zápletce platí to samé. Bylo to svižné a moc příjemně se na to koukalo. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach ta láska chobotničí, ta jednoho hnedle zničí! Sla/st/ná je ta mokrá puska, líbá-li tě oktopuska... ;o))) - - - P.S. Se slzkou v očku na koukačku viz http://www.youtube.com/watch?v=badHUNl2HXU - - - - - (Poprvé viděno 4.12.2011 na YT, hodnocení 790., komentář zde oktoetigický jako sedmasedmdesátý - 4.12.2011) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Někteří si s tím vystačí na celovečerák, ale jiní to spláchnou za dvě minuty. Tohle se opravdu povedlo. Laicky řečeno, kam se hrabou kraťasy Scrat z Doby ledové. Kam se vůbec hrabe film Rio a vlastně kam se vůbec hrabou všechny animáky, kde nějaká zvířátka poskakují jako kreténi, aby se pár stovek tisíců dětí bodře zasmálo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, hezké i romantické, ale na Oscara 2009 mi to zas tak echt nepřišlo. Ovšem nevím co za snímky soutěžilo dále a z čeho se vybíralo... No a když vidím napravo na stránce v reklamním banneru reklamu na Lidl, můžeme děkovat, že film Lidl nedělal. Ten by určitě tomu kostelu v Santorini nechal umazat kříže - resp. nenechal udělat ! .-) * * * * ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama